مدیرعامل بنیاد هدایت:

نهاد‌های فعال در امر مسجد تقسیم‌کار می‌کنند

محمدیان ضمن طرح پیشنهادات موجود برای ساماندهی و ارتقاء وضعیت مساجد کشور، از تقسیم کار امورات این عرصه میان نهاد‌ها و مجموعه‌های دخیل در حوزه‌های مختلف مسجد خبر داد.
کد خبر: ۶۲۲۳۵۹
تاریخ انتشار: ۱۹ مهر ۱۴۰۲ - ۱۱:۲۰ - 11October 2023

نهاد‌های فعال در امر مسجد تقسیم‌کار می‌کنندبه گزارش گروه سایر رسانه‌های دفاع‌پرس، حجت‌الاسلام «سیدناصر میرمحمدیان» مدیرعامل بنیاد هدایت در جمع مدیران ادارات تبلیغات اسلامی استان مرکزی به موضوع مسجد و اداره آن پرداخت و اظهار داشت: وقتی با موضوع مسجد مواجه می‌شویم خیلی‌ها می‌گویند مسجد صاحب ندارد یا هیچکس مسجد را گردن نمی‌گیرد و پیشنهادات مختلفی نیز برای حل این مسأله ارائه می‌دهند.

مخافت رهبری با راه‌اندازی سازمانی برای مساجد

وی ادامه داد: برای این موضوع چند راه حل وجود دارد، برخی می‌گویند مسجد باید یک سازمان داشته بشد که متکفل کار آن باشد، از ابتدای انقلاب هم برخی دلسوزان این پیشنهاد را داشته‌اند، ولی رهبری مخالف بوده‌اند، به دو جهت یکی اینکه مسجد ولایت دارد و دیگری اینکه اگر قرار باشد مجموعه و سازمانی برای اداره مسجد شکل بگیرد و زیرمجموعه نهاد رهبری و دفتر رهبری باشد، چنین مجموعه‌هایی در همه استان‌ها و شهر‌ها وجود دارد، مانند نماینده، ولی فقیه و امام جمعه در هر استان و شهرستان.

میرمحمدیان دومین راه‌حل را تشکیل شورا عنوان کرد و گفت: شورایی متشکل از حوزه، بسیج، اوقاف و سازمان تبلیغات که مسأله مسجد را حل کند؛ اما این راه حل یک نکته دارد و آن اینکه شورا نمی‌تواند کار را پیش ببرد و اداره کند بلکه باید دبیرخانه‌ای باشد که وظیفه‌اش اداره مسجد باشد.

وی چندین فرض موجود در زمینه اینکه این دبیرخانه باید در چه نهادی شکل بگیرد را مطرح کرد و اظهار داشت: یکی اینکه ذیل ائمه‌جمعه این دبیرخانه شکل بگیرد، به همین منظور مرکز رسیدگی به امور مساجد در برخی از استان‌ها شکل گرفته است. راه حل دیگر این است یکی از همین دستگاه‌هایی که شورا را تشکیل داده‌اند، دبیری این شورا را نیز برعهده داشته باشند، مانند سازمان تبلیغات.

تقسیم‌کار توانمندسازی و گفتمان‌سازی با سازمان تبلیغات اسلامی است

میرمحمدیان بیان داشت: یکی از پیشنهاداتی که مطرح شد این بود که دبیرخانه‌ای داشته باشیم که ترکیبی از همین دستگاه‌هایی باشد که در شورا نماینده دارند؛ اما در نهایت راه‌حلی که با مشورت جمعی انتخاب شد، تقسیم کار بین نهاد‌های دخیل در امر مسجد بود به این شکل که راهبری مساجد با ائمه‌جمعه است و مرکز رسیدگی به امور مساجد، دبیر باشد. در این تقسیم‌کار توانمندسازی و گفتمان‌سازی با سازمان تبلیغات اسلامی است و پشتیبانی سخت‌افزاری با سازمان اوقاف و امور خیریه و مردمی سازی با سازمان بسیج و کانون‌ها و... و تربیت نیرو و پرورش امامان موفق نیز با حوزه‌های علمیه است.

مدیر عامل بنیاد هدایت در ادامه بر راهبری نرم در مدیریت مسجد تأکید کرد و افزود: هر چند این اتفاقات باید بیفتد، ولی باید از راهبری نرم استفاده کنیم و ایده ما این است که با مدل ناحیه مقدسه و مسجد محور اداره مردمی محله پیش برویم.

مساجد می‌توانند به محله خدمت بدهند

وی ادامه داد: در راهبری نرم به ۳ سؤال باید پاسخ دهیم، چگونه مردم را پای کار بیاوریم؟ منابع از کجا بیاوریم؟ و نقش دولت در این مسیر چیست؟ ایجاد شورای تحول محلّه که بسیج نیز آن را پیش می‌برد می‌تواند مردم را پای کار بیاورد و برای تأمین منابع نیز صندوق تحول محله را داریم. در جواب سؤال سوم که دولت چگونه پای کار بیاید؟ ایده مرکزی ما سکوی خدمات است یعنی مساجد می‌توانند به محله خدمت بدهند و دولت از طریق مسجد این خدمات را بدهد.

منبع: فارس

انتهای پیام/ ۱۳۴

نظر شما
پربیننده ها