در مجمع ملی خیرین سلامت مطرح شد؛

قالیباف: اقدامات وحشیانه رژیم صهیونیستی قطعاً شکست عملیات طوفان‌الاقصی را ترمیم نمی‌کند

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: همانطور که رهبر معظم انقلاب اسلامی فرمودند هر مقدار رژیم صهیونیستی جنایاتی مانند بمباران بیمارستان المعمدانی را انجام دهد نمی‌تواند شکست سنگین طوفان الاقصی را ترمیم کند.
کد خبر: ۶۲۴۲۷۶
تاریخ انتشار: ۲۷ مهر ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۳ - 19October 2023

قالیباف:به گزارش خبرنگار اخبار داخلی دفاع‌پرس، «محمدباقر قالیباف» رئیس مجلس شورای اسلامی امروز در همایش مجمع ملی خیرین سلامت اظهار داشت: خدا را شاکرم که در جمع بهترین افراد در سراسر کشور حضور دارم، این توفیقی است که از همه خیرین عزیز و همه مردان و زنان مهربان ایران سپاسگذار باشیم.

قالیباف گفت: همه شما شاهدید که این روزها جنایات‌های ددمنشانه رژیم کودک‌کش چگونه دل‌های انسان‌های آزاده را به درد می‌آورد، همانطور که رهبر معظم انقلاب اسلامی فرمودند هر مقدار رژیم صهیونیستی جنایاتی مانند بمباران بیمارستان المعمدانی انجام دهد نمی تواند شکست سنگین طوفان الاقصی را ترمیم کند.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مردم غزه در یک زندان روباز 360 کیلومتر مربعی زندگی می‌کنند، گفت: ما بارها شنیده بودیم که ارتش رژیم صهیونیستی یک ارتش شکست ناپذیر است و همواره در مجامع بین‌المللی خود را دارای اشراف اطلاعاتی بر منطقه و دنیا اعلام کرده بودند، صهیونیست‌ها همواره با اعلام اینکه گنبد آهنین‌شان محیط هوایی آنها را امن کرده است خود را شکست ناپذیر می‌دانستند.

وی افزود: اما مجاهدان فلسطینی که ایمان و اخلاص داشتند، ایستادند و با اراده قوی صهونیست‌ها را بی آبرو کردند، هیمنه رژیم صهیونیستی را عملیات طوفان الاقصی فرو ریخت و مردمان صهیونیست در حال ترک سرزمین‌های اشغالی هستند.

قالیباف خاطرنشان کرد: ما همواره باید از مجاهدان دفاع مقدس که همه هستی خود را در طبق اخلاص تقدیم کردند تا استقلال و عزت کشور حفظ شود قدردانی کنیم، همچنین ما چنین روحیه‌ای را در دوران کرونا مشاهده می‌کردیم، زمانی که کشور با بحرانی عظیمی مواجه شد همه پزشکان، پرستاران و خود مردم پای کار آمدند تا بتوانیم بر این بیماری غلبه کنیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: بنده به نوبه خودم از شما عزیزان که دغدغه کمک به افراد نیازمند را دارید تشکر میکنم هر چند که اجر اخروی شما نزد خداوند حق تعالی محفوظ است.

وی افزود: نیاز است چند موضوع را مطرح کنم، اول اینکه توسعه و پبشرفت کشور جزء با حضور مردم قطعاً محقق نمی‌شود ما باید قبل از هر چیزی به سنت های الهی اعتقاد داشته باشیم، قطعاً اگر در مسیر الهی گام برداریم، عنایت خداوند متعال مشمول حال ما خواهد شد.

قالیباف همچنین با اشاره به این مطلب که سلامت زنجیره‌ای است که اگر هرکدام به وقت خود، کار را انجام ندهند، هیچ پیشرفتی در این حوزه امکان پذیر نیست، گفت: از این لحاظ دست شما را می‌فشارم و می‌دانم عزت دنیوی و اجر اخروی از آن شماست که اینگونه به مردم کمک می‌کنید.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اداره، پیشرفت و توسعه کشور جز با حضور مردم هرگز امکان پذیر نخواهد بود، تأکید کرد: مسئولان باید این موضوع را با گوشت، پوست و استخوان خود درک کنند. ما دو پایه اساسی برای پیشرفت داریم که نخست این است که قلباً به سنت‌های الهی ایمان داشته باشیم که اگر در مسیر خدا گام برداریم، موفقیت و پیروزی با هر سختی قابل دسترسی خواهد بود.

وی با اشاره به دومین نکته، آن را حضور مردم و مردمی‌سازی در همه عرصه‌ها به ویژه سلامت دانست و افزود: معتقدم خیرین به نوبه خود در چهار حوزه سلامت، آموزش، کسب‌وکار و خانواده برای جامعه مهم هستند چرا که می‌توانند به معنای واقعی از مستضعفان دست گیری کرده و آن را تحقق دهند.

قالیباف در ادامه با اشاره به اهمیت دستگیری از مستضعفین، عنوان کرد: مستضعف کسی است که ظرفیت بالقوه دارد، اما امکان بالفعل کردن آن را پیدا نکرده و اینجاست که نقش سلامت مهم می‌شود. چند وقت پیش دیدید که عزیز معلولی که تنها ۱۸ سال و صرفاً قدرت تکلم داشت با کمک خانواده توانست رتبه ۲۵ کنکور را کسب کند لذا پدر و مادر مهربان و کمک دیگرانی را داشته‌ایم که اگر فردی از لحاظ جسمی با مشکل مواجه است با این حال ظرفیت خلاقیت و علمی او از بین نرفته است.

رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان با بیان اینکه ما جمع کثیری از مستضعفان را داریم که باید به آن‌ها توجه شود و خانواده‌هایی هستند که از این طریق می‌توانند در حوزه‌های مختلف کسب‌وکار، خانواده، سلامت و آموزش تولید خلاقیت کنند، اظهار داشت: همه این افراد فرصت‌هایی هستند که با دست‌گیری از آن‌ها به‌عنوان مستضعف می‌توانیم پیشرفت کنیم و بدون شک آینده زمین در ید آن‌ها خواهد بود و این کمک به بهترین انسان‌ها است.

وی همچنین با بیان اینکه اگر امروز از تحول، حکمرانی خوب در بخش‌های مختلف و هم افزایی سخن می‌گوییم صرفاً در یک رابطه دقیق سیستمی محکم بین مردم و حکمرانی در آن بخش تعریف می‌شود و امروز در جمع بخشی از آن‌ها یعنی خیرین در زنجیره حوزه سلامت هستیم، گفت: این تحول بدون این رابطه دقیق سیستمی امکان پذیر نیست و من حداقل به سهم خود و با تجربه‌ای که دارم بر این باورم که عرصه‌هایی که امروز در آن‌ها دچار چالش هستیم همان عرصه‌هایی است که به هر دلیلی برای حضور مردم در آن تسهیل‌گری نکرده‌ایم تا جایی که گاهی حتی مانع‌گذاری هم کرده‌ایم تا مردم در این مسیر حرکت نکنند و همه این‌ها گناهی نابخشودنی است.

قالیباف در ادامه قدرت اصلی، خلاقیت، مدیریت، هم‌افزایی، توزیع درست فرصت‌ها و عدالت محوری را بسیار مهم ارزیابی کرد و افزود: زمانی که حرف از کاهش فقر می‌زنیم لازمه آن ایجاد انسجام میان مردم در همه بخش‌های مدیریت است. در میدان جنگ نیز حضور مردم در بسیج را دیدیم و امروز نیز در عرصه‌های مختلف به ویژه هوافضا همین مردم و نیرو‌های نخبه دانشگاهی بودند که توانستند اتفاقاتی را رقم بزنند از این رو یک اقیانوس خروشان داریم که باید به آن اهمیت دهیم.

رئیس قوه مقننه ادامه داد: اینجاست که باید ارزش این موضوع را بدانیم و به‌صورت عمیق آن را فهم کرده و به الگویی در نحوه حکمرانی و مردمی‌سازی دست پیدا کنیم و اینجاست که باید مدیریت دانش داشته باشیم تا دستمان به فناوری برسد؛ باید بپذیریم موضوع مردم و به ویژه خیرین به‌عنوان یک نماد، یک فناوری اجتماعی است که می‌تواند عرصه تحول در یک مجموعه سیستمی باشد که دست یکایک ما و شماست که بتوانیم این ظرفیت را ایجاد کنیم و امروز اینگونه عمل کردن در مجمع خیرین می‌تواند به دور از هرگونه آسیب باشد.

وی افزود: بار‌ها در جمع مسئولان در هر سه قوه به خصوصی‌سازی تأکید داشته‌ایم و باید آن را دنبال کنیم که دنبال کردن این موضوع در جای خود مهم و اساسی است، اما بحث خیرین و این نوع نگاه برخی آسیب‌هایی که بخش خصوصی دارد را نیز ندارد و گاهی در بعضی بخش‌ها اگر بخش خصوصی ورود کند نه تنها منفعتی ندارد بلکه ممکن است ضرر هم به دنبال داشته باشد از این رو حضور چنین مجمع‌هایی همواره خیر عمومی بوده، حاشیه پیدا نمی‌کند، همواره پاکیزه می‌ماند و پرقدرت هستند.

دکتر قالیباف اضافه کرد: در حقیقت امروز مجمع خیرین در هر حوزه‌ای به خودی خود یک فناوری اجتماعی است که می‌تواند همه مشکلاتی که امروز از آن رنج می‌بریم را پوشش داده و حل کرده همچنین میان‌بُرهایی برای حل مشکلات ایجاد کند و با کمترین هزینه بیشترین اثرگذاری را داشته باشد و مشکلات را به ویژه در شرایط اقتصادی فعلی برطرف می‌کنند.

رئیس قوه مقننه در ادامه، لازمه این کار را ایجاد هماهنگی برای امورات مختلف دانست و افزود: بنابر نیاز باید ساختمانی را بسازیم و بنابر آمایش حوزۀ سلامت، و نه صرفاً براساس تشخیص خودمان. این کارشناسی را در برنامۀ هفتم انجام داده‌ایم. بنابر این در برنامۀ هفتم پیش‌بینی کرده‌ایم اگر خیری در جا‌هایی که تشخیص داده‌ایم آمد و مجموعۀ درمانی ساخت، قانون هم از آن خیر حمایت می‌کند. اما به دو شرط: یک اینکه در آن منطقه این نیاز وجود داشته باشد، و دو اینکه این کار با مشارکت دولت و مردم انجام شود.

وی افزود: در برنامه هفتم توسعه کشور دقت کرده‌ایم که به بخش سلامت و درمان کمک کنیم و به کسانی که اولویت‌ها را به لحاظ مکانی تشخیص داده و در نظر داردند کاری را انجام دهد، ولی با مشکلاتی روبرو بوده یاری برسانیم چنانچه در ۵۰ درصد کار حتما به او کمک خواهیم کرد که بخشی از آن برطرف شدن مباحث مالیاتی است تا مجموعه سریع تکمیل شود.

قالیباف ادامه داد: در حوزه کسب‌وکار در عرصه پزشکی نیز ظرفیت‌های زیادی در حوزه دانش بنیان وجود داشته و امکانات خوبی در حال حاضر آماده سرمایه‌گذاری و تولید است که حتماً خیرین می‌توانند در این بخش به نیرو‌های جوان و فعال توجه کنند.

رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان با اشاره به سفر اخیر خود به امارات متحده عربی و اعطای هدیه‌ای به رئیس دولت این کشور که شامل واکسن و دارویی می‌شد که تولید داخل بود، گفت: این هدایا، حاصل دانش و فعالیت جوانان متخصص ما بوده و استاندارد‌های بین‌المللی را دریافت کرده و آمادۀ سرمایه‌گذاری است و در حوزۀ سلامت در دنیا حرف برای گفتن داریم.

وی در ادامه با اشاره به موضوع بیمه‌ها و نوع آن و اینکه نباید کسی در کشور بدون بیمه بماند، اظهار داشت: هیچ‌کسی نباید در کشور وجود داشته باشد که بیمه نباشد. این مهم است. اما این هم مهم است که بدانیم چگونه از فرد بیمه‌شده حمایت کنیم. همۀ تلاشمان بر این اصل است که فرد کم‌برخوردار به اندازۀ نیازش بهره ببرد، و فرد برخوردار به‌اندازۀ توانش. در بهره‌مندی همه باید به اندازۀ نیازشان بهره‌مند شوند. از این طریق یک نظام بیمه عادلانه و مورد اطمینان خواهیم داشت که البته می‌توان آن را تحقق داد و به گونه‌ای عمل کرد که بیمار بیش از درد بیماری، درد دیگری را نداشته باشد.

رئیس مجلس شورای اسلامی سیستم ارجاع را نیز مهم دانست و تأکید بر عدم اسراف کرد و خاطرنشان ساخت: همه این‌ها یک زنجیره است و اینجاست که می‌گوییم ایجاد روابط صحیح سیستمی و ساختاری میان مردم و مجموعه دولت می‌تواند کمک کننده باشد و کار را در این زمینه پیش ببرد. انسان‌ها با هر نگاهی همین که مخلوق خدا هستند ما را مکلف به خدمتگذاری می‌کنند لذا امیدواریم این توفیق به ما داده شود تا خدمت کنیم.

قالیباف به پاس خدمات خیرین حوزه سلامت کشور به صورت نمادین از زهرا سادات نیری دختر مرحوم سید رضا نیری، حاج ابراهیم عسگریان از استان مرکزی، فاطمه عرب از استان تهران، حاج حسین سعادت از استان فارس، خانواده مرحوم حاج علی سلیمانی‌نژاد از استان اصفهان، علاء تورانی از تهران، محمدعلی شهرکی از استان گلستان، آزیتا مالکی از استان چهارمحال بختیاری، حبیب الله عدالتیان از استان خراسان رضوی، حسام الدین گوگلان از استان گلستان، اصغر زیدآبادی از استان کرمان، محمدعلی ترابی از استان سمنان، خانواده مرحوم فرشچیان از استان همدان، کریم مردانی آذر از استان آذربایجان شرقی، حاج شاکر معرفی از خوزستان موسی وفاییان از استان مازندران، علی اکبر کمپانی از استان کردستان و خانواده مرحوم سیدعباس پورهاشمی از استان تهران با اهدای لوح و به نمایندگی از خیرین حوزه سلامت کشور قدردانی به عمل آورد.

همچنین رئیس قوه مقننه بعد از پایان مراسم تجلیل، از کتاب خیرین سلامت که تاریخ شفاهی خیرین حوزه سلامت سراسر کشور بوده و فعالیت‌های آن‌ها را طی سال‌ها را به نگارش درآورده است، رونمایی کرد. خانم دکتر صادقی مجری این پروژه بوده و این کتاب به همت موسسه سپیده ماندگار ایرانیان چاپ شد و به مرحله انتشار رسید.

در این همایش حسینعلی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت و درمان و نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی، یعقوب‌علی نظری استاندار خراسان رضوی و محمود محمدزاده شبستری، رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز حضور داشتند.

انتهای پیام/371

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار