به گزارش گروه فرهنگ و هنر دفاعپرس، «به افق فلسطین» جدیدترین برنامه شبکه افق درباره تحولات غزه و فلسطین است که از شب گذشته روی آنتن شبکه افق رفت؛ برنامه ای که از دریچه و زاویه ای نو به رویدادهای اخیر در منطقه می پردازد.
محمد قوچانی، روزنامه نگار و فعال سیاسی یکی از مهمانان این برنامه بود که از منظر و رویکرد رسانه ای، به بررسی واکنشها درباره حملات رژیم صهیونیستی به غزه پرداخت.
قوچانی با این مقدمه که به عنوان یک روزنامه نگار از زاویه دید مردم کوچه و خیابان به مساله غزه و فلسطین نگاه می کنم، گفت: بنظرم مساله فلسطین دیگر برای عامه مردم اهمیت گذشته را ندارد.
او با یادآوری و مرور اینکه در دهه های گذشته حتی در دوران جنگ تحمیلی، مساله فلسطین برای مردم نا اهمیت زیادی داشت، گفت: شخصا از اینکه همینه و گنبد اهنین یک رژیم اشغالگر شکسته شده، خوشحال هستم؛اما باید به این نکته توجه کنیم در این شرایط هیجانی و وضعیت اجتماعی و اقتصادی، رسیدن به یک ارامش و ثبات خیلی مهم است.
او با انتقاد از برخی مدعیان مبارزه با اسراییل که امروز سکوت کرده اند، افزود: جنایات رژیم اشغالگر قدس به حدی است که حتی سران منتقد وضعیت اجتماعی و اقتصادی ایران و رهبران جبهه اصلاحات با مردم فلسطین اعلام همبستگی کردند اما فرد دیگری که اتفاقا مدعی مبارزه با اسراییل و طرح مساله هولوکاست بود سکوت اختیار کرده است.
این فعال اصلاح طلب گفت: امروز بسیاری از مردم نگران و دردمند مردم غزه و فلسطین هستند. اما باید از رفتار هیجانی و هیجان رسانه ای پرهیز کرد.
وی بیانات رهبری در دانشگاه افسری را دکترین نظام در مواجهه با مساله فلسطین دانست که باعث جلوگیری از بروز رفتارهای هیجان زده برخی افراد شد.
این فعال رسانه ای با تاکید بر اینکه ما باید در روایت اول جلوتر از همه باشیم، افزود: مثل همین برنامه که در این مساله با وزیر امور خارجه درباره فلسطین و جنگ غزه و واکنش های احتمالی به آن گفتگو می کند.
قوچانی گفت: پاسخ های صریح و بی پرده وزیر امورخارجه ایران در این برنامه (به افق فلسطین) برای من و مردم که پرسش های ساده و مشخصی دارند، قابل توجه بود.
این روزنامه نگار با تاکید بر اینکه امروز مساله ما گفتمان است اما در مساله فلسطین در بعد رسانه ای، هنری و ... بسیار ضعیف کردیم، گفت: سوالات و شبهات بسیاری در ذهن مردم درباره فلسطین و حمایت از غزه وجود دارد و حاکمیت باید به صورت یکپارچه پاسخ دهد.ضعف روزنامه و ژورنالیسم ما به مرجعیت رسانه ای بر می گردد و حتی رسانه ملی هم گاهی در این مساله ضعف دارد.
انتهای پیام/ 121