به گزارش گروه سایر رسانههای دفاعپرس، حجتالاسلام غلامحسن محرمی، عضو هیأت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه درمورد سیره حضرت فاطمه معصومه در گفتوگویی اظهار داشت: در ابتدا لازم است که به شکل مختصر بگویم در مورد زندگی حضرت فاطمه معصومه (علیهاالسلام) اطلاعات زیادی در دسترس نداریم. اساساً ما درمورد بسیاری از امامان معصوم نیز اطلاعات کافی در دست نداریم. معمولاً زمانی یک شخص مورد توجه تاریخ و سیرهنویسی قرار میگیرد که با مسائل سیاسی گرهخوردگی بالایی داشته باشد. امامزادگان هم از این قاعده مستثنا نبودند ضمن اینکه اگر آن امامزاده دختر باشد، نسبت به سایرین کمتر مورد توجه و اعتنا قرار میگرفت. حقیقت آن است که اخبار کمی از حضرت معصومه (علیهاالسلام) در اختیار داریم و حتی ولادت ایشان هم به شکل دقیق و قطعی برای ما مشخص نیست.
فضائل حضرت فاطمه معصومه (علیهاالسلام)
وی افزود: آنچه که از فاطمه معصومه (علیهاالسلام) امروزه در دست داریم بیشتر فضائل آن حضرت و احادیثی است که بر شأن و منزلت ایشان تأکید دارد. به طور مثال میدانیم ایشان ازدواج نکرد و شاید این به دلیل پیدا نشدن کفو برای ایشان بود یا اخباری هست مبنی بر اینکه حضرت معصومه در سن ۲۸ سالگی و در جوانی از دنیا رفتند. همچنین سفری که ایشان به سمت مرو برای دیدار با برادرشان امام رضا داشتند خود یکی دیگر از نشانههای عظمت حضرت معصومه است که با وجود همراهی کردن تنی چند از امامزادگان این سفر به نام ایشان ثبت شده است.
دوشادوش کسی، چون حضرت عبدالعظیم حسنی
محرمی اشاره کرد: حضرت معصومه را باید جزو آن امامزادگانی دانست که در مرتبه بالایی قرار دارند و بعد از شهدای کربلا یا کسی، چون حضرت زینب ایشان از امامزادگان والا مقام شیعی و دوشادوش کسی، چون حضرت عبدالعظیم حسنی هستند. در روایتی آمده است که حضرت پیامبر فرمودند: پاره تن من در قم مدفون میشود و هر کس به زیارت او بیاید بهشت بر او واجب خواهد شد. امام صادق نیز میفرمایند: «إِنَّ لِلَّهِ حَرَماً وَ هُوَ مَکةُ وَ لِرَسُولِهِ حَرَماً وَ هوَ الْمدِینَةُ وَ لِأَمِیرِ الْمُؤْمِنِینَ حَرَماً وَ هُوَ الْکوفَةُ وَ لَنَا حَرَماً وَ هُوَ قُمُّ وَ سَتُدْفَنُ فِیهِ امْرَأَةٌ منْ وُلْدِی تسَمَّی فاطِمَةَ مَنْ زَارَهَا وَجَبَتْ لَهُ الْجَنَّةُ. قَالَ الرَّاوِی وَ کانَ هَذَا الْکلَامُ مِنْهُ قَبْلَ أَنْ یولَدَ الْکاظِمُ؛ برای خداوند حرمی است که مکه باشد و برای رسول خدا (ص) حرمی است که آن مدینه باشد و برای امیرمؤمنان حرمی است که آن کوفه باشد و برای ما اهل بیت حرمی است که قم باشد. به زودی فرزندم به نام فاطمه در آن دفن میشود. کسی او را زیارت کند، بهشت بر او واجب میشود. راوی گفت: این سخن را حضرت صادق (ع) وقتی فرمود که هنوز فرزند ایشان یعنی امام کاظم (ع) به دنیا نیامده بود.»
به برکت وجود حضرت معصومه (علیهاالسلام) قم مبدأ انقلاب ما شد
این پژوهشگر تاریخ اسلام افزود: همچنین در برخی اخبار آمده است که نماز بر پیکر حضرت معصومه را امام رضا (علیهالسلام) خواندند که این هم از قراینی است که فضل ایشان را نشان میدهد. قابل ذکر است که امامزادگان زیادی به شهر قم آمدند و در آنجا مدفون هستند، اما از هیچکدام به قدر حضرت معصومه استقبال نشد. شاید بشود گفت به برکت وجود ایشان در قم بود که این منطقه تبدیل به پایتخت جهان تشیع شد و به تبرک حضورشان علمای زیادی در طی قرون مختلف از قم برآمدند و انقلاب ما نیز شروعش از شهر قم بود.
منبع: فارس
انتهای پیام/ ۱۳۴