پنج شکست بزرگ «اسرائیل» در عملیات «طوفان الاقصی» چه بود؟

بازخوانی ۵ شکست بزرگِ صهیونیست‌ها در پیِ عملیات طوفان الاقصی، حاکی از این است که این رژیم تا مدت‌ها باید با تبعات این عملیات پیروزمندانه دست به گریبان باشد.
کد خبر: ۶۲۵۸۲۱
تاریخ انتشار: ۰۴ آبان ۱۴۰۲ - ۱۶:۱۵ - 26October 2023

پنج شکست بزرگ «اسرائیل» در عملیات «طوفان الاقصی» چه بود؟به گزارش گروه سایر رسانه‌های دفاع‌پرس، مدت زمان زیادی از اجرای موفقیت آمیز عملیات طوفان الاقصی توسط جنبش مقاومت اسلامی فسلطین (حماس) در عمق اراضی اشغالی و وارد کردن یک زخم کاری از سوی مقاومت فلسطین بر پیکره رژیم اشغالگر قدس نمی‌گذرد. با این حال، هنوز هم تحلیل و تفسیر‌های مختلفی از سوی ناظران و تحلیلگران منطقه‌ای و بین المللی در مورد ابعاد مختلف این عملیات و تبعات و پیامد‌های آتی آن برای معادلات منطقه‌ای و مسائل مطرح در قالب نظام بین الملل، مطرح می‌شود.

عملیاتی که موجب به هلاکت رسیدن بیش از ۱۵۰۰ صهیونیست و زخمی شدن بیش از ۳ هزار تن دیگر شده و البته که ده‌ها صهیونیست نیز به اسارت جنبش مقاومت اسلامی فلسطین درآمده اند. در این چهارچوب، بیراه نیست اگر عملیات طوفان الاقصی را ضربت و سیلی تاریخی جریان مقاومت اسلامی فلسطین به رژیم صهیونیستی ارزیابی کنیم. سیلی که عملا تاریخِ مقاومت و مبارزات ملت فلسطین در برابر صهیونیست‌ها را به قبل و بعد از خود تقسیم کرده است. عملیاتی که حامل شکست‌های قابل توجه برای دشمنِ صهیونیست بوده و رژیم اشغالگر قدس هنوز هم نتوانسته از شوکِ این عملیات بیرون آید.

در این راستا، بازخوانی ۵ شکست بزرگِ صهیونیست‌ها در پیِ عملیات طوفان الاقصی، حاکی از این است که این رژیم تا مدت‌ها باید با تبعات این عملیات پیروزمندانه دست به گریبان باشد. معادله‌ای که خود می‌تواند سطح آسیب و خسارت‌ها به رژیم اشغالگر قدس را به نحو قابل ملاحظه‌ای افزایش دهد.

یک: شکست فاحش اطلاعاتی و امنیتی رژیم صهیونیستی

صهیونیست‌ها سال هاست که به تشکیلات اطلاعاتی و امنیتی خود می‌بالند و فخرِ آن‌ها را به جهان و حتی کشور‌های غربی می‌فروختند. در این راستا، اسطوره پردازی‌های عجیب و غریبی از مهارت و تبحر تشکیلات اطلاعاتی و جاسوسی این رژیم نظیر سازمان موساد مطرح می‌شد و دیگر نهاد‌های اطلاعاتی صهیونیست‌ها نظیر شین بت و شاباک نیز وضعیت مشابهی را برای خود ایجاد کرده و سعی داشته اند تصویری مدرن و پیچیده را از خود، که در قالب آن شکست و ناکامی هیچ جایی ندارد، به دولت‌ها و افکار عمومی جهان ارائه کنند.

با این حال، اجرای موفقیت آمیز عملیات طوفان الاقصی، یک ضربه مهلک به این تصویرسازی صهونیست‌ها از قدرت اطلاعاتی و امنیتی‌شان وارد کرد و از چشم اندازی کلی نیز، اسطوره شکست ناپذیری که رژیم اشغالگر قدس سال‌ها برای خود ساخته بود و روی آن مانور می‌داد را در هم شکست. فراموش نکنیم که در قالب عملیات طوفان الاقصی، برای نخستین بار مقاومت فلسطین توانست کنترل بیش از ۲۰ شهرک صهیونیست‌نشین را به دست بگیرد و تا عمق اراضی اشغالی پیشروی کند.

اساسا به همین دلیل هم است که برخی تحلیلگران مسائل امنیتی به صراحت به این نکته اشاره می‌کنند که شکست امنیتی و اطلاعاتی رژیم صهیونیستی در نتیجه عملیات طوفان الاقصی، معادلات بازدارندگی جدیدی را در منطقه و به ویژه از سوی مقاومت فلسطین به رژیم اشغالگر قدس تحمیل می‌کند که همین معادلات، خود روند فروپاشی رژیم صهیونیستی را تسریع و تسهیل خواهند کرد.

از این رو، این نکته برای جهانیان آشکار شده که صهیونیست‌ها در مورد قدرت اطلاعاتی و امنیتی خود صرفا لاف‌زنی می‌کنند و اهل غلو هستند و در میدان عمل، به شدت آسیب‌پذیر هستند. موضوعی که بدون تردید بر همکاری‌های بین‌المللی متحدان جهانی رژیم اسرائیل با آن نیز اثرگذاری منفی خود را خواهد داشت.

دو: اوج گیری خشمِ افکار عمومی بین المللی علیه رژیم صهیونیستی

اجرای موفقیت آمیز عملیات طوفان الاقصی و متعاقبا کارزار نظامی وحشیانه رژیم اشغال‌گر قدس علیه نوار غزه و به خاک و خون کشیدنِ صد‌ها فلسطینی در جریان عملیات‌های کورِ هوایی و توپخانه ای، موجی از اعتراضات بی‌سابقه را علیه صهیونیست‌ها در اقصی نقاط جهان برانگیخته است. به عنوان مثال، حضور بیش از ۱۰۰ هزار انگلیسی در جریان اعتراضات علیه وحشی‌گری صهیونیست‌ها و بمباران نوار غزه و کشتار غیرنظامیان این منطقه، رویدادی بی‌سابقه در تاریخ انگلیس، به عنوان یکی از نزدیکترین متحدان رژیم اشغالگر قدس به شمار می‌آید.

شهر‌های شیکاگو، واشینگتن دسی سی، و نیویورک در آمریکا نیز شاهد اعتراضات بی سابقه‌ای در اعتراض به تجاوز و نسل‌کشی صهیونیست‌ها علیه مردم نوار غزه بوده اند و البته که دیگر کشور‌های اروپایی نظیر فرانسه، آلمان و یا کشور‌هایی نظیر استرالیا نیز شاهد اعتراضات گسترده مردم علیه رژیم اشغالگر قدس بوده اند. این اعتراضات جدای از اعتراضات فراگیرِ کشور‌های عربی و اسلامی در حمایت از ملت فلسطین هستند و نشان می‌دهند که تا چه اندازه مردم در کشور‌های غربی با رویه‌های نژادپرستانه و آپارتایدیِ اشغالگران صهیونیست مخالف و در وقاع، نوعی شکاف میان رویکرد ملت‌ها و دولت‌های غربی در مواجهه با رژیم صهیونیستی وجود دارد.

از این رو، صهیونیست‌ها شاهد یک شکست قابل توجه از منظر افکار عمومی بین المللی نیز در بحبوحه کارزار نظامی وحشیانه خود علیه نوار غزه، در دوره زمانی پس از عملیات طوفان الاقصی بوده اند.

سه: تشدید بن‌بست سیاسی-اجتماعی در اراضی اشغالی

عملیات طوفان الاقصی و آشکار شدن ناکامی‌های اطلاعاتی و امنیتی رژیم صهیونیستی و به اسارت گرفته شدنِ ده‌ها صهیونیست توسط جنبش مقاومت اسلامی فلسطین و البته به هلاکت رسیدن و مجروح شدن صد‌ها تن دیگر، سطح بحران‌های سیاسی و اجتماعی در اراضی اشغالی را که پیشتر نیز به اوج رسیده بود، اکنون به مرحله و نقطه انفجار رسانده است.

در این رابطه، شاهد برگزاری تظاهرات در شهر‌های بزرگ فلسطین اشغالی از سوی معترضان به نتانیاهو و خانواده‌های اسرای صهیونیست هستیم و این معترضان سعی داردند تا صدای خود را به هر نحو ممکن به مقام‌های ارشد رژیم صهیونیستی برسانند و آن‌ها را وادار به پذیرش درخواست‌های خود کنند. اکنون سطح بی‌اعتمادی به سازوکار‌های سیاسی و امنیتی در عمق اراضی اشغالی به قدری افزایش یافته که بر اساس گزارش‌های مختلف، روند "مهاجرت معکوس" از اراضی اشغالی به شدت افزایش یافته است.

روندی که قبل از عملیات طوفان الاقصی نیز به استناد آمار‌ها و اطلاعاتی که آژانس‌های مهاجرتی اروپایی ارائه می‌کردند، افزایش قابل توجهی پیدا کرده بود و اکنون اوج گیری قابل ملاحظه‌ای داشته است. در این میان باید توجه داشت که بسیاری از اسطوره سازی‌های رژیم صهیونیستی از خود نزد شهروندانش نیز درهم شکسته و اینطور به نظر می‌رسد که سطح سرمایه اجتماعی رژیم اسرائیل نزد شهروندانش به پایین‌ترین حد ممکن رسیده است. معادله‌ای که در کلیت خود از ضربات سنگینِ عملیات طوفان الاقصی بر پیکره بی جان صهیونیست‌ها حکایت دارد.

چهار: شکست پروژه بزرگ صهیونیست‌ها در سیاست خارجی

عملیات طوفان الاقصی و متعاقبا کارزار نظامی گسترده و وحشیانه صهیونیست‌ها علیه نوار غزه، عملا پروژه بزرگ آن‌ها در حوزه سیاست خارجیشان که توسعه "توافق ابراهیم" و عادی سازی روابط با کشور‌های عربی-اسلامی بود را نیز با یک ناکامی بزرگ مواجه کرد و موجب سکته و به کما رفتن آن شد.

در این رابطه شاهد بودیم که دولت عربستان به صراحت از تعلیق تمامی مذاکرات با رژیم اشغال‌گر قدس در رابطه با دستورکار عادی سازی روابط خود با این رژیم خبر داد و با توجه به تعمیق شکاف‌ها میان کشور‌های عربی و اسلامی با رژیم صهیونیستی، شاهد بوده ایم که حتی آن دسته از کشور‌های اسلامی نظیر مراکش و امارات نیز که روابط خود را با صهیونیست‌ها عادی سازی کرده اند هم لب به انتقاد از این رژیم گشوده اند و مواضع تقابلی در قبال آن اتحاذ کرده اند. معادله‌ای که احتمالا در ادامه راه، مرگ قطعی توافق ابراهیم را رقم خواهد زد.

پنج: وقوع یک شکست بزرگ اقتصادی برای رژیم صهیونیستی

در نهایت باید گفت که عمیلات طوفان الاقصی و کارزار نظامی وحشیانه صهونیست‌ها علیه نوار غزه، یک شکست و ناکامی بزرگ را برای اقتصاد رژیم اشغال‌گر قدس نیز رقم زده است. بر اساس آمار‌های رسمی خودِ رژیم اشغال‌گر قدس، این رژیم از ابتدای وقوع عملیات طوفان الاقصی تا به امروز، متحمل چیزی در حدود ۲ میلیارد دلار خسارت و زیان مالی شده است.

در کنار این ها، تشدید فضای عدم قطعیت در معادلات اقتصادی رژیم صهیونیستی و البته ایجاد اختلال گسترده در شبکه‌ها و زنجیره‌های تدارکاتی این رژیم و فرار سرمایه‌های داخلی و خارجی از اراضی اشغالی و فرار شهروندان صهیونیست از محیط کسب و کار و فعالیت اقتصادی، همه و همه از تحولاتی خبر می‌دهند که به صورت روزانه میلیون‌ها دلار خسارت را متوجه اقتصاد اسرائیل می‌کنند و درست به همین دلیل است که بسیاری از تحلیلگران مسائل راهبردی معتقدند که هر لحظه تداومِ کارزار نظامی رژیم صهیونیستی علیه مقاومت فلسطین در نوار غزه، میلیون‌ها دلار خسارت را برای این رژیم و شهروندان آن به بار خواهد آورد.

معادله‌ای که خود می‌تواند موجب ایجاد چالش و شکست‌های بزرگتر برای دشمنِ صهیونیست در ادامه راه شود.

منبع: جهان‌نیوز

انتهای پیام/ ۱۳۴

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار