اولین بازخورد شکست سیاسی عربستان؛

رژیم صهیونیستی به پوچ بودن ائتلاف ضد تروریسم ریاض اعتراف کرد

یک نشریه صهیونیستی روز چهارشنبه با اذعان به پوچ بودن ائتلاف خودساخته عربستان برای مقابله با تروریسم، گزارش داد که این ائتلاف، وعده و وعیدی بیش نیست.
کد خبر: ۶۲۶۲۱
تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۳۹۴ - ۲۲:۵۷ - 16December 2015

رژیم صهیونیستی به پوچ بودن ائتلاف ضد تروریسم ریاض اعتراف کرد

به گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، روزنامه جروزالم پست در این خصوص نوشت: نباید از عربستان که گروه های تتدروی سنی را خاکریزی در برابر پیشروی متحدان شیعه و ایران در منطقه تلقی می کند، انتظار بالایی در هدایت ائتلافی متشکل از 34 کشور برای مقابله با این گروه ها داشت.
این روزنامه افزود: همان طور که قابل پیش بینی بود، ایران، عراق و البته سوریه غایب این ائتلاف هستند.
در ادامه این گزارش آمده است: اختلاف دیرینه سنی - شیعی کل منطقه را فرا گرفته و بسیار مهمتر از تهدیدها یا رقابت های بین سنی ها است.
از سویی در گزارشی در روزنامه نیویورک تایمز نیز قید شد که مقام های دولت آمریکا این ائتلاف را به سختی قبول کرده اند و خواستار همکاری بیشتری از طرف عربستان، امارات متحده عربی، قطر و ترکیه (برای مبارزه با تروریست ها) شده اند.
متحدان عربی از ائتلاف ضد داعش به رهبری آمریکا کنار رفته اند، به طوری که به گفته مقام پنتاگون، ریاض به مدت تقریبی 3 ماه از نیروی هوایی خود علیه این گروه هیچ استفاده ای نکرده است.
این مقام یادآور شد که اردن نیز ماموریت پروازی اش علیه داعش را در ماه اوت (مرداد - شهریور) متوقف کرد و امارات نیز از ماه مارس (فروردین ماه) حمله ای را علیه این گروه انجام نداده است.
این احتمال می رود که حملات ائتلاف اسلامی ضد تروریسم بیش از آنکه گروه های سنی را هدف قرار دهد، به نیروهای شیعی در منطقه ضربه زند.
«دیوید اندرو وینبرگ» کارشناس امور خلیج فارس و عضو ارشد بنیاد دفاع از دمکراسی ها به جروزالم پست گفت، نظر به اینکه ریاض به طور کامل از حملات هوایی ائتلاف ضد داعش به رهبری آمریکا خارج شده، ایده هدایت یک ائتلاف ضد تروریسم از سوی عربستان، کاملا تکان دهنده است.
وی با اشاره به اینکه کشتی عربستان در یمن به گل نشسته است، افزود: سخت می توان حرف و حدیث ها در مورد سیاست خارجی جسورانه تر عربستان را باور کرد.
وی گفت: عربستان زمینه استقرار صدها نیروی سودانی را در یمن با وعده میلیاردها دلار کمک به خارطوم مهیا کرد، اما برای متحد کردن اعراب در برابر تهدیدهای مشترک، چه انگیزه ای داده است؟
وینبرگ افزود: درگیری ها در یمن، فضای لازم برای بهره مندی از شرایط جدید در این کشور را برای القاعده و داعش ایجاد کرده است.
وی در ادامه افزود: اگرچه جنبش انصارالله یمن خطری را متوجه رژیم صهیونیستی و آمریکا می کند، اما این مساله ریاض را از توقف حملات خود علیه اهداف القاعده در یمن معاف نمی کند. به علاوه، سیاست های عربستان در سوریه بر تهدید القاعده چشم می پوشاند.
وینبرگ گفت که ریاض از بازداشت دو چهره برجسته یمنی که به اتهام تامین مالی و لجستیکی القاعده مشمول تحریم های آمریکا هستند، خودداری کرده است.
وی افزود: حرف های عربستان از اقدام های جدید علیه تروریسم به منزله اقدام واقعی این کشور در این زمینه نیست.
وینبرگ گفت: رژیم عربستان به رغم وعده و وعید در زمینه مبارزه با بنیان های ایدئولوژیکی داعش، همچنان به روی مبلغانی که نفرت و انزجار علیه شیعیان، مسیحیان، یهودیان، زنان و غرب را به طور آشکارا ترویج می دهند، آغوش می گشاید.
وی در پایان یادآور شد که این گونه اقدام های تحریک آمیز باید تاوانی در بر داشته باشد.

منبع: ایرنا

نظر شما
پربیننده ها