به گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، حملات خون بار نظامیان ارتش نیجریه در شامگاه شنبه به حسینیه بقیه الله شیعیان و خانه شیخ ابراهیم الزکزکی رهبر جامعه شیعیان این کشور در شهر زاریا در ایالت کادونا که مهمترین شهر شیعه نشین نیجریه به شمار می رود، به کشته و زخمی شدن صدها تن از شیعیان این کشور منجر شد.
نکته قابل تامل پس از این حادثه، سکوت معنادار محافل رسانه ای، سیاسی و بین الملل در قبال آن بود.
پس از وقوع این حادثه دلخراش، هیچ یک از محافل بین المللی و یا مقام های رسمی کشورهای عربی و اروپایی نه تنها واکنشی نسبت به آن رخداد نشان نداند بله در قبال این کشتار دردناک، سکوت سنگینی را اختیار کردند.
مقام های رسمی نیجریه نیز تاکنون موضع رسمی و روشنی نسبت به وقوع این حادثه اتخاذ نکرده و تنها به نظاره نشستند.
سکوت محافل بین المللی در قبال این گونه قتل و عام های شیعیان در اقصی نقاط جهان شاید بارها و بارها از سوی آنان مشاهده شده و امر تازه ای به شمار نمی رود و به نظر می رسد بسیاری از کشورهای جهان از جمله کشورهای غربی بر اساس منافع و تعاریف خود به جریانات پیرامونی نگاه می کنند.
اما این که چرا این دسته از کشورها در قبال این گونه حوادث مربوط به مسلمانان این گونه سکوت اختیار می کنند در حالی که کوچکترین تعرض و رخداد علیه خودشان
را با بزرگنمایی در صدر اخبار می گنجانند، موضوعی است که باید بیشتر به آن توجه کرد.
انفجار پاریس یکی از این رخدادها طی ماه های اخیر به شمار می رود که دستگاه رسانه ای غرب با آب و تاب فراوان به انعکاس آن پرداخت.
گسترش روز افزون و چشم گیر اسلام در به طور اخص مذهب تشیع در نیجریه و به ویژه از سال 1999 میلادی به بعد، نگرانی ها و حساسیت هایی را در بین برخی کشورها برانگیخته است، به طوری که از سال 1999 میلادی به بعد، مذهب تشیع مورد اقبال گسترده مسلمانان و مردم نیجریه قرار گرفت و به طور قابل توجهی، گسترش یافت؛ تا آنجا که با وجود تبلیغات منفی و بد رفتاری های فرقه ای ضد شیعیان، بالغ بر 7 میلیون نفر در این کشور به مذهب تشیع گرویدند.
بنابر اخبار منتشر شده، برخی از کشورها به ویژه تعدادی از کشورهای عربی نگرانی خود را نسبت به گسترش تشیع در نیجره ابراز کردند.
بر اساس اسنادی که ویکی لیکس منتشر کرده است، سفارت عربستان در آبوجا پایتخت نیجریه، در تاریخ 5 اسفند 1390 با ارسال نامه ای به مقامات سعودی، از نفوذ چشم گیر و گسترش زاید الوصف تشیع در این کشور آفریقایی ابراز نگرانی کرده بود.
رژیم صهیونیستی نیز از دیگر طرف هایی است که حساسیت بسیاری نسبت به گسترش تشیع در نیجریه داشته است.
آویگدور لیبرمن وزیر خارجه رژیم صهیونیستی نیز چند روز قبل از اقدام ارتش نیجریه علیه شیعیان، به این کشور سفر می کند و با مقامات ارتش نیجریه نیز گفت و گوهایی را پشت پرده انجام می دهد.
این دیدار در ظاهر به منظور انعقاد یک قرارداد همکاری کشاورزی و تکنولوژی میان دو طرف بود. اما گفته شده که در خلال آن یک توافق محرمانه امنیتی نیز به امضای دو طرف رسید که بر اساس آن نیروهای امنیتی نیجریه مورد آموزش نظامی کارشناسان رژیم صهیونیستی قرار خواهند گرفت تا در درگیری های محلی این کشور مداخله کنند.
این در حالی است که رسانه های دولتی نیجریه و رسانه های غربی هم مدعی شدند که شیعیان و هواداران شیخ ابراهیم زکزکی قصد داشتند رییس ستاد مشترک ارتش را که در حال عبور از کنار حسینه شیعیان در شهر زاریا بود، هدف حمله قرار دهند.
گروه جنبش اسلامی نیجریه با جعلی و دروغین خواندن ادعای ارتش نیجریه، اعلام کرد که ارتش این کشور که با جسارت تمام، جنبش اسلامی را به توطئه متهم می کرد، باید به عواقب کار خود بیاندیشد.
علامه قاضی سید نیاز حسین نقوی رییس وفاق المدارس شیعه و نائب رییس شورای همبستگی ملی پاکستان هم ضمن ابراز نگرانی از وضعیت شیخ ابراهیم الزکزکی رهبر جنبش اسلامی نیجریه، از نهادهای بین المللی خواستار واکنش به حوادث اخیر در نیجریه شد.
شیخ «یوسف الحمدانی» مدیر دفتر جماعت علمای اسلامی عراق (اهل سنت) در بصره هم در این باره گفت: جامعه مسلمانان درجهان امروز در برابر یک هجمه سخت علیه اسلام قرار دارند، بطوری که تلاش می کنند تصویری مشوش از اسلام را با هدف خدمت به آمریکا، غرب و صهیونیسم جهانی به جهان ارائه کنند که مصادیق آن را در حوادث جاری در سوریه، عراق، یمن ، فلسطین و امروز در نیجریه شاهد هستیم.
هدف قرار دادن شیعیان از سوی نظامیان نیجریه در حالی انجام شد که این کشور مورد حملات مکرر گروهک تروریستی بوکوحرام قرار دارد.
گروهک تروریستی بوکوحرام دو هفته گذشته و در مراسم اربعین حسینی، راهپیمایی عظیم شیعیان نیجریه را هدف حملات خود قرار داد و ده ها تن را به خاک و خون کشید. این کشتار نه تنها مانع حضور گسترده شیعیان در عزاداری اربعین نشد، بلکه بسیاری از مسیحیان نیجریه ای نیز به این راهپیمایی پیوستند.
اگر چه برخی نهادهای غیر دولتی از جمله مسئول شورای حقوق بشر اسلامی در انگلیس و مدیر موسسه غیر دولتی امور مهاجران سیاهپوست در آمریکا این کشتار را محکوم کردند اما سازمان های حقوق بشری و رسانه های وابسته به آنها همچنان در قبال این کشتار سکوت اختیار کرده اند.
این سکوت به قدری نخ نما و آشکار است که سازمان حقوق بشری (هیومن رایتس واچ) روز یکشنبه گذشته خواستار تحقیق و بررسی جدی و مستقل درباره خشونت های روی داده در سه مرکز نظامی بروندی شد که بر اثر آن 90 تن کشته شدند.
این تناقض و سیاست های یک جانبه که از سوی محافل بین المللی و برخی کشورها و نیز رسانه های وابسته به آنان دنبال می شود، همانگونه که گفته شد به دلیل ترس آنان از گسترش روز افزون نفوذ دین اسلام در میان کشورهای جنوب و فقیر و مردم آسیب دیده در آن کشورها است.
کشورهای ایستاده در صف شمال، همواره به آفریقا به عنوان منبع بی نهایتی از منابع می نگرند که می بایست تنها و تنها در خدمت غرب و حامیان آن باشد، اما اسلام و به ویژه مکتب تشیع با آگاهی دادن به مردم جهان، همواره در برابر این اندیشه غربی ها و صاحبان صنایع قدرتمند ایستاده و سعی در حفظ حریم و منافع مردم فقیر داشته است.
به همین علت هرگونه تعرض به مسلمانان و به ویژه شیعیان در هر کجای جهان همواره نه تنها مورد حمایت برخی از این بنگاه های اقتصادی غرب می باشد، بلکه شاید همین امر موجب سکوت آنان در قبال کشتار شیعیان بی دفاع نیجریه بوده است.
منبع: ایرنا