سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست خبری:

حمایت از فلسطین اصلی‌ترین محور سیاست خارجی ایران/ آمریکا مرگ اخلاق را با حمایت از نسل کشی صهیونیست‌ها اعلام کرد

کنعانی گفت: حمایت از فلسطین جز اصلی‌ترین محور‌های سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران تعریف می‌شود، آتش بس فوری، رفع محاصره و ارسال کمک‌های انسان دوستانه موضوعاتی است که موجدانه توسط نمایندگی‌ها و سفارتخانه‌های ایران پیگیری می‌شود.
کد خبر: ۶۲۶۶۱۶
تاریخ انتشار: ۰۸ آبان ۱۴۰۲ - ۱۱:۱۷ - 30October 2023

رژیم صهیونیستی تمام جنایات جنگی ممکن را تا کنون مکرراً م تکی شده است/ ملت فلسطین بیش از ۷۰ سال در مقابل جنایت و اشغالگری ایستاده‌اندبه گزارش خبرنگار اخبار داخلی دفاع‌پرس، «ناصر کنعانی» سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست خبری امروز (دوشنبه) اظهار داشت: ۲۴ روز از حملات وحشیانه صهیونیست‌ها به غزه می‌گذرد و این رژیم غاصب کشتار و نسل کشی را به منصه ظهور رساندند، بنده از همین تریبون شهادت بیش از ۸ هزار نفر در غزه را تسلیت عرض می‌کنم.

کنعانی خاطرنشان کرد؛ ما با تمام وجود خود را در کنار ملت فلسطین می‌دانیم، آمریکا مرگ اخلاق را با حمایت از نسل کشی صهیونیست‌ها اعلام کردند، همچنین به همه ملت‌های آزاده جهان کشتار مظلوم‌ترین انسان‌های جهان را تسلیت عرض می‌کنم.

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: ملت فلسطین بیش از ۷۵ سال در مقابل جرم، جنابت، اشغالگری و زورگویی ایستادند و خم به ابرو نیاوردند ما برای روح پر فتوح شهدای فلسطین درود می‌فرستیم و امیدواریم هر چه سریع‌تر پیروزی حق علیه باطل را شاهد باشیم.

وی افزود: داستان جنابت صهیونیست‌ها علیه ملت فلسطین داستان دیروز و امروز نیست، بلکه  بیش از ۷۰ سال است که کماکان ساری و جاری است، ملت‌های جهان متفقا به ماهیت نژادپرستی رژیم صهیونیستی پی برده‌اند. همانطور که آقای امیرعبداللهیان در سازمان ملل گفت این رژیم بیش از ۲۰ جنگ تا کنون به راه انداخته است و تجاوزات متعددی به کشور‌های پیرامون سرزمین فلسطین داشته است.

وزیر امور خارجه خاطرنشان کرد: آقای وزیر در سخنرانی خود در سازمان ملل اشاره داشتند که رژیم صهیونیستی همه جنایات علیه بشریت را مکرراً مرتکب شده است، طبیعی است پیگیری این جنایات یک مسئولیت بین‌المللی است.

امیرعبداللهیان گفت: خواسته جمهوری اسلامی به این نحو بود که کمیته تخصصی متشکل از حقوق‌دانان متخصص در حوزه حقوق بین المللی باید تشکیل شود و جنایات علیه غزه را مستندسازی کنند و زمینه را برای ارائه این اسناد فراهم کنند تا در اختیار دیوان بین المللی دادگستری قرار گیرد و جانیان و مجرمان به سزای اعمال خود برسند.

وی افزود: این خواسته فقط مال ایران نیست، بلکه خواسته بسیاری از کشورهای اسلامی و غیر اسلامی و مردمان کشورهای اروپایی و آمریکا است، امروز شاهدیم که همه ملت های جهان حتی ملت های کشورهای غربی علیه سیاست‌های حمایتی از رژیم صهیونیستی توسط دولتهای خود به پا خواسته‌اند و اعتراض خود را با حضور در خیابانها اعلام کرده‌اند.

کنعانی تصریح کرد: عملکرد نمایندگی‌ها و سفارتخانه‌های ایران در ارتباط با موضوع غزه در امتداد وظایف ذاتی دستگاه دیپلماسی تعریف می‌شود، حمایت از فلسطین جز اصلی‌ترین محورهای سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران تعریف می‌شود، آتش‌بس فوری رفع محاصره و ارسال کمکهای انسان دوستانه موضوعاتی است که موجدانه توسط نمایندگی‌ها و سفارتخانه‌های ایران پیگیری می‌شود.

سخنگوی وزارت امور خارجه عنوان کرد: بنده اطلاعی درخصوص موضع دبیرکل حزب الله لبنان در سخنرانی روز جمعه ندارم و منتظر می مانم تا موضع ایشان را ببینم.

وی افزود: قطعا تحولات اخیر در منطقه می‌تواند بر روند مذاکرات هسته‌ای اثرگذار باشد، اما آنچه مسلم است تلاش قاطعانه جمهوری اسلامی ایران برای بازگشت مسئولانه طرفین برجامی به این تعهد و احقاق حقوق ملت ایران است.

کنعانی درخصوص اتهام زنی های کاملا هریس معاون اول رئیس جمهور آمریکا گفت: بس کنید.

گفتنی است کامالا هریس معاون رئیس جمهور آمریکا و جو بایدن در روزهای اخیر با اشاره به تحولات منطقه در پیامی یک کلمه‌ای به ایران گفته بودند: «نکنید» اکنون ناصر کنعانی سخنگوی وزیر امور خارجه در پاسخ دو کلمه‌ای خود به حمایت‌های تمام عیار آمریکا از جنایت‌های رژیم صهیونیستی اشاره کرد و خطاب به آمریکایی‌ها گفت: «بس کنید»

سخنگوی وزارت امور خارجه درخصوص آخرین وضعیت همکاری‌ها میان کشورهای همسایه دریای خزر خاطرنشان کرد: درخصوص ارتباطات مالی میان کشورهای حاشیه دریای خزر سازوکارهای متعددی برای گسترش تعاملات اقتصادی پیش بینی شده است، حوزه دریای خزر به دلیل اهمیت و تنوع همکاری کشورها به نحوی است که نمایندگی های ویژه خارج از برنامه‌ها نشستهای دو یا چند جانبه دارند، نماینده ویژه ایران نیز بر همین اساس نشست های فشرده و متعدد زیادی را با همتایان خود داشته است.

کنعانی درخصوص ادعای مقامات آمریکایی مبنی بر انجام حملاتی در عراق علیه منافع آمریکا، گفت: هرچه بکارید درو میکنید، حمایت از تنش آفرینی در منطقه واکنش‌هایی را در پی خواهد داشت و این موضوعی است که ما بار‌ها در مواضع رسمی و پیام‌هایی که داشتیم، اعلام کردیم و این طبیعت رفتار آمریکا است. اینکه آن‌ها می‌گویند در برخی کشور‌های منطقه مورد حمله قرار گرفتند واکنشی به حمایت‌های بی قید و شرطی است که از جنایات رژیم صهیونیستی و البته سیاست‌های اشتباه آن‌ها در منطقه بوده است و امیدواریم که این سیاست‌ها را اصلاح کنند.

سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص رای مثبت ایران به قطعنامه اخیر مجمع عمومی سازمان ملل بیان داشت: در قبال قطعنامه‌ها ممکن است کشوری نسبت به اغلب مفاد آن نظر مثبتی داشته باشد و در خصوص برخی نکات و محتوای آن نکاتی داشته باشد که با سیاست‌ها و عُرف آن کشور تحفظات و ملاحظاتی داشته باشد و این رویه‌ای است که ایران نیز از آن استفاده کرد که باتوجه به اهمیت حمایت از فلسطین و ایجاد نقطه پایان بر حملات رژیم صهیونیستی رای مثبت داد، ولی در بیانیه پایانی ملاحظات خودش را به ثبت رسانده است.

وی در خصوص برخی ابتکار عمل‌ها از سوی ایران برای آزادسازی اسرا در شرایط اخیر منطقه در گفتگو‌های اخیر وزیر امور خارجه با همتایان خودش، تصریح کرد: گفتگوی دیروز با وزیر خارجه قطر و عربستان و گفتگو‌های آتی ناظر بر یافتن راهکاری برای اعمال فشار بر رژیم صهیونیستی برای پایان‌دادن به حملات آن رژیم بر مردم فلسطین است.

سخنگوی وزارت امور خارجه ادامه داد: موضوع کمک‌های انسان‌دوستانه هم در این گفتگو‌ها مطرح است و باید راهکاری پیدا شود و کشور‌های اسلامی هم باید کمک بیشتری داشته باشند.

وی بیان کرد: دولت آمریکا کاملا در کنار رژیم صهیونیستی قرار گرفته که این رژیم هم تحریم‌های ظالمانه‌ای اعمال کرده و ضمن تداوم حملات مستمر نسبت به غزه از خواست جامعه جهانی نسبت به بازگشایی گذرگاه‌ها امتناع می‌کند.

کنعانی گفت: به دلیل درخواست برخی کشور‌ها از ایران از جمله برخی کشور‌هایی که گفتند که شهروندانی در میان اسرا داریم که نه شهروند رژیم صهیونیستی بودند و نه بخشی از نزاع، گفتگو‌هایی از سوی ایران با مقامات حماس انجام شده و قول مثبتی هم از مقامات حماس گرفتیم.

سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: به رغم اینکه حماس مواردی را در قالب بشردوستانه انجام داده، اما باتوجه به شرایط حملات مستمر در غزه و بمباران‌های دائمی زمینه لازم برای این موضوع فراهم نیست، ولی ایران کماکان به تلاش‌های خود در این زمینه ادامه میدهد.

وی در خصوص توافقنامه امنیتی ایران و عراق گفت: موضوع اجرای این توافقنامه با توافقی که میان دو طرف وجود داشت قرار بود تا تاریخ ۲۸ شهریور اجرایی شود و مقامات عراقی نیز گزارشاتی از آنچه در قالب تحقق مفاد این توافقنامه انجام دادند به ایران ارائه کردند. در این خصوص کمیته مشترکی نیز برای بررسی میدانی ناظر بر کم و کیف اجرای آن شکل گرفت و بازدید‌هایی صورت گرفت.

کنعانی ادامه داد: گفتگو‌ها و بازدید‌های میدانی کماکان ادامه دارد و ما هنوز نظر قطعی بر اینکه مفاد این توافقنامه به طور کامل اجرایی شده است یا نه نداریم و خواستار خلع سلاح کامل گروه‌های معاند حاضر در خاک عراق هستیم و این مساله تا زمان تحقق تمام مفاد توافق شده، باید مورد راستی آزمایی قرار بگیرد.

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: طرف عراقی در آخرین دیدار با وزیر خارجه کشورمان گفت که آن‌ها خودشان را متعهد به اجرای توافقات می‌دانند و ما نیز امیدواریم که این موضوع باتوجه به همکاری‌ها و روابط خوب دو طرف به زودی انجام شود.

وی درخصوص سفر باقری معاون سیاسی وزارت خارجه به مسکو گفت: این سفر از قبل تعیین شده بود و در راستای گفتگو‌های مستمر دو طرف در جهت توسعه تعاملات و همکاری‌های ایران و روسیه صورت گرفت. دستورکار‌های این سفر هم موضوعات دوجانبه، مسأله قفقاز جنوبی و گفتگو پیرامون تحولات سرزمین‌های اشغالی بود.

کنعانی ادامه داد: این سفر با حضور نماینده سیاسی حماس در مسکو همزمان شد و طبیعتا دیدار و گفتگویی هم میان آقای باقری با نماینده سیاسی حماس انجام و پیرامون تحولات اخیر در فلسطین تبادل نظراتی صورت گرفت.

سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص باقی ماندن ایران در لیست سیاه اف ای تی اف گفت: سازوکارهای ملی برای تضمین شفافیت مدنظر شکل گرفته و وجود دارد. ما شفاف ترین سازوکار را تصویب کرده و اجرا می کنیم. اف ای تی اف سازوکار خودش را دارد و حتماً در موارد لزوم اطلاع رسانی انجام خواهد شد.

وی در خصوص فعالیت مراکز اسلامی در کشورهای مختلف تصریح کرد: ما مراکز اسلامی مختلفی داریم که رسماً و قانوناً به ثبت رسیده و مبتنی بر قوانین آن کشورها در حال فعالیت هستند و مراکزی هستند برای فعالیت های فرهنگی که پیروان ادیان مختلف در اجتماعات جمع می شوند. فعالیت این مراکز همواره ثمربخش و ناظر بر تکثر فرهنگی بوده است.

سخنگوی وزارت امور خارجه در پایان خاطرنشان کرد: اینکه در کشوری برخی از این مراکز دچار مشکلاتی شدند، نگاه اصولی ایران این است که در چارچوب فضای قانونی که وجود دارد این مراکز فعالیت کرده و باید اجازه فعالیت داده شود. ما بی‌اطلاع از این جزئیات نیستیم اما در چارچوب سازوکارهای قانونی موجود مسئولان این مراکز در حال پیگیری هستند.

انتهای پیام/371

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار