دبیر سومین جشنواره بین‌المللی همام مطرح کرد؛

وفاق ملی و ایجاد پل‌های ارتباطی بین‌المللی دستاورد جشنواره همام

مشهدی درباره رویداد همام و دستاوردهای آن گفت: سومین دوره جشنواره همام با تمام ترافیک‌‌های کاری که داشت، به ایستگاه پایانی رسید و بزرگترین دستاورد آن یک وفاق ملی و پل‌های ارتباطی بود که در حوزه بین‌المللی ایجاد کرد.
کد خبر: ۶۳۱۱۲۴
تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۴۰۲ - ۰۲:۲۶ - 17November 2023

گروه فرهنگ و هنر دفاع‌پرس، جشنواره بین‌المللی همام ویژه جانبازان و معلولین که در رشته‌های هنرهای تجسمی، صنایع دستی و سنتی و موسیقی میزبان آثار ۷۰۰ هنرمندان از ۲۷ استان کشورمان بود، شگفتی مسئولین کشور را درپی داشت. هنرمندان این نمایشگاه که شامل افراد دارای مشکلات حرکتی و جسمی، کوتاه قامتان، نابینایان و جانبازان دوران دفاع مقدس و مدافعان حرم را شامل می‌شد، با آثاری که در فرهنگستان هنر تهران در رشته‌های مختلف خلق کرده بودند، تمام بازدیدکنندگان را با حیرت روبرو کردند به‌گونه‌ای که وقتی مشکلات معلولین برای مسوولین بازگو شد، وعده‌های پیگیری و مساعدت خاصی صورت گرفت.

قالیباف: وعده رئیس مجلس برای بیمه معلولان و بازار فروش محصولات
محمد باقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی یکی از بازدید کنندگان از این نمایشگاه بود که وقتی با معلولین هنرمند این نمایشگاه روبرو شد، آثار خلق شده آن‌ها را تحسین کرد.

قالیباف در انتهای بازدید خود گفت: جشنواره همام در یک کلام بیان‌گر توانایی‌های معلولان کشور است که شاید برخی به اشتباه فکر می‌کنند توانایی این عزیزان کمتر از دیگران است درحالی که ما در این نمایشگاه شاهد آثار درجه یک هنری بودیم.


وفاق ملی و ایجاد پل‌های ارتباطی بین‌المللی دستاورد جشنواره همام

او مردمی بودن را ویژگی جشنواره همام دانست و تصریح کرد: تاکید ما در برگزاری جشنواره‌های مختلف مردمی برگزار کردن است و جشنواره همام چنین ویژگی داشت؛ مسوولین باید نسبت به این رویداد مهم حساسیت داشته باشند و در خصوص بازار این تولیدات و بیمه این هنرمندان در حوزه تامین اجتماعی چالش‌های جدی وجود دارد که انشالله تلاش می‌کنیم تا سال بعد که دوره چهارم این نمایشگاه است، مرتفع شود.

اسماعیلی: هنرمندان معلول عضو صندوق هنر می‌شوند
محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از دیگر مسوولین ارشد دولتی بود که از نمایشگاه سومین جشنواره بین‌المللی همام بازدید به‌عمل آورد و به مطالبات هنرمندان دارای معلولیت پاسخ‌های مثبتی داد. او که در روز پنجم نمایشگاه در فرهنگستان هنر تهران و در جمع معلولین حضور پیدا کرد و تقریباً از تمام بخش‌های نمایشگاه بازدید داشت، درباره سطح کمی و کیفی آثار هنرمندان گفت: آثار خوبی را در این نمایشگاه شاهد بودیم و اتفاق خوبی بود که باید حمایت و حتماً مورد قدردانی قرار گیرند.

او مهم‌ترین ویژگی آثار هنرمندان معلول را حس آن‌ها دانست و تاکید کرد: نشاط و حس قوی زندگی در آثار این هنرمندان عزیز می‌درخشید. بنده شخصا به عنوان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی که وظیفه راهبری فرهنگ و هنر کشور را عهده‌دار هستم درد دل‌های این عزیزان هنرمند را شنیدم و به‌نظرم نکات دقیقی مطرح شد که حتما در راستای رفع آن‌ها قدم برخواهیم داشت.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تسهیل موضوع فروش محصولات هنری تولید شده توسط این هنرمندان را از برنامه‌های وزارت‌خانه خواند و تاکید کرد: حتماً بخش مهمی از این هنرمندان که آثار برتری را خلق کرده‌اند را عضو صندوق هنر می‌کنیم تا بتوانند از مزایای این صندوق بهره بگیرند و البته بخشی از آثارشان را خریداری می‌کنیم و در دولت با همکاری با مجموعه بهزیستی تلاش می‌کنیم، مشکلات آن‌ها کمتر شود.

آثار هنری معلولان در جشنواره‌های فجر
محمود سالاری معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که در بازدید وزیر فرهنگ ایشان را در فرهنگستان هنر همراهی می‌کرد، درباره آثار راه یافته به جشنواره همام گفت: شخصا از دوره اول این جشنواره آثار را دنبال کرده‌ام و امروز بسیار خوشحال هستم که آثار روز به روز فاخرتر، آبرومندتر و تکنیک‌زده تر رشده داشته است. به‌نظرم تکنیک این کارها مایه مباهات است که نشان از عمق والای آثار، ایمان و امید هنرمندان معلول و آموزش‌های مختلف است که صورت گرفته است.

او سومین جشنواره همام را یک اتفاق هنری فاخر دانست و گفت: ما در معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی حتماً کمک کننده و شتاب‌دهنده به این جشنواره خواهیم بود و آماده همکاری با بهزیستی هستیم تا روند جشنواره را ارتقا دهیم. همچنین در جشنواره‌های هنرهای تجسمی و موسیقی فجر آماده میزبانی از این آثار هستیم و البته آثار را در بخش جداگانه‌ای از جشنواره داوری نمی‌کنیم چراکه توانمندی این هنرمندان کمتر از دیگر افراد نیست.

مهدی‌پور: نقش خانواده در فرایند هنری معلولان برجسته است
در ادامه، فرشاد مهدی‌پور معاون مطبوعات و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آثار به نمایش در آمده در جشنواره همام را حیرت‌انگیز دانست و گفت: شخصاً دو دوره توفیق بازدید از این نمایشگاه را داشته‌ام و به نظرم این جمله که «معلولیت محدودیت نیست» در این نمایشگاه و در قامت هنر که پیچیدگی، خلاقیت و جلوه‌های خاصی دارد، در آثار مختلف تجلی پیدا کرده است.

من در این نمایشگاه یک خانم هنرمندی را دیدم که با وجود اینکه نابینا بود اما به وسیله چوب تابلو خلق می‌کرد که کارهای بی‌نظیری بود و نکته حائز اهمیت نقش

صحرایی: هنرمندان دارای معلولیت قهرمانان واقعی بودند
رضا مراد صحرایی وزیر آموزش و پرورش یکی دیگر از مقامات دولتی بود که از آثار برگزیده جشنواره همام بازدید کرد و گفت: آثار در این نمایشگاه بسیار تأمل برانگیز است و انسان را به‌فکر فرو می‌برد. افراد حاضر در این نمایشگاه همگی قهرمان هستند چراکه از سطح یک انسان عادی فراتر رفته‌اند. این هنرمندان در روند زندگی بر یک محدودیت غلبه کرده‌اند و در سطح عالی یادگیری قرار گرفتند و خالق اثر شده‌اند.

وفاق ملی و ایجاد پل‌های ارتباطی بین‌المللی دستاورد جشنواره همام

او آثار این نمایشگاه را برای خود شوق‌‌آور و تامل برانگیز دانست و با تاکید براینکه حتمأ از هنرمندان معلول حمایت می‌کنیم، تصریح کرد: استعداد بسیاری از این هنرمندان دارای معلولیت در مدارس استثنایی ما در سطح کشور کشف شده است. حمایت از این مدارس در اولویت ما قرار دارد و واقعأ با دل از آن‌ها حمایت می‌کنیم. هرچند محدودیت‌هایی به‌لحاظ قانونی داریم اما از مجلس شورای اسلامی و دیگر دستگاه‌ها تقاضا داریم ما را در برطرف کردن این مشکلات یاری کنند تا بتوانیم بهترین و بیشترین خدمات را به این عزیزان داشته باشیم.

وزیر آموزش و پرورش تسهیل‌گری در جهت فروش محصولات تولید شده هنرمندان معلول را یک ضرورت و اولویت مهم دانست و ادامه داد: حتمأ باید افراد دارای فکر، ایده و طرح راه‌کارهایی را برای فروش این محصولات مطرح کنند تا چرخه تولید این هنرمندان ادامه داشته باشد. اگر این خلاقیت هنری منجر به سوددهی نشود اما دارد استمرار پیدا نکند لذا فکر جدی در این زمینه لازم است.

قاسم‌پور: قوانین درباره معلولین کامل اجرا نشده است
از دیگر بازدید کنندگان این نمایشگاه فاطمه قاسم‌پور، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی بود که فضای نمایشگاه را شگفت‌آور دانست و گفت: برخی از این آثار به گونه‌ای فاخر بود که اگر توسط فردی خلق شده باشد که دارای سلامتی کامل است نیز سخت و دشوار است.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با تاکید براینکه جانبازان و معلولین هنرمند توانایی ویژه‌ای دارند که منجر به خلق آثار هنری شده است، افزود: دیدن توانایی‌های هنرمندان جانباز و معلول نشان می‌دهد در وجود این عزیزان نعمت‌های بسیاری وجود دارد که ما نیز وظیفه داریم، کمک کنیم تا توانایی این عزیزان بیشتر شود.

او درباره این جشنواره و وجهه تمایز آن گفت: شخصاً چنین فعالیت‌هایی را در هیچ جای دیگر ندیده بودم؛ این جشنواره توانسته است که یک هدف مقدس یعنی توان افزایی این عزیزان را به خوبی دنبال کند.

قاسم‌پور درخصوص حمایت مجلس از هنرمندان جانباز و معلول عنوان کرد: درباره جانبازارن قوانین خوبی وجود دارد اما قانون جامعی را درباره حمایت از معلولین داریم که متاسفانه بخاطر بار مالی همواره به طور کامل اجرا نمی‌شود و وظیفه ما در راستای اجرایی شدن هر چه بیشتر آن است. ما در مجلس تمام توانمان را گذاشتیم تا بتوانیم در این زمینه بیشتر حمایت صورت گیرد.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی کمک به اشتغال معلولین را دغدغه مجلس دانست و تصریح کرد: حتماً بخشی از این اشتغال باید در ساختار و بخش دیگر کمک در جهت توانمندسازی است که باید دنبال شود.

مشهدی: وفاق ملی و ایجاد پل‌های ارتباطی بین‌المللی دستاورد جشنواره همام/ آثار به‌فروش نرسید!

در پایان، محمدرضا مشهدی دبیر این جشنواره درباره رویداد همام و دستاوردهای آن گفت: سومین دوره جشنواره همام با تمام ترافیک‌‌های کاری که داشت، به ایستگاه پایانی رسید و بزرگترین دستاورد آن یک وفاق ملی و پل‌های ارتباطی بود که در حوزه بین‌المللی ایجاد کرد. ما در یک کلام امسال شگفت‌زدگی را در سطح مسوولین و مردم عادی دیدیم.

وفاق ملی و ایجاد پل‌های ارتباطی بین‌المللی دستاورد جشنواره همام

او به بازیدهای صورت گرفته از نمایشگاه اشاره کرد و با بیان اینکه مسوولین و افراد که فکر می‌کردند می‌توانند آثار را حداکثر در نیم ساعت ببینند اما بیش از یک ساعت درگیر آثار بودند، تصریح کرد: خوشبختانه ایده‌هایی درخصوص فروش آثار از سوی مسوولین به ما پیشنهاد شد و این از نشانه‌ی اعجاز هنرمندان معلول در نمایشگاه همام بود. شخصا بغض هنرمندان و مسوولین را دیدم که به معاونت‌هایشان تکلیف کردند تا از دستاوردهای این هنرمندان بهره‌بگیرند.

دبیر سومین جشنواره بین‌المللی همام با بیان اینکه امسال در این نمایشگاه میزبان بیش از ۱۱ تن از مدیران ارشد دانشگاه‌های مطرح تهران و کشور بوده‌ایم، افزود: تمام مسوولین با دیدن این آثار و نمایشگاه به فکر ایجاد بسترهایی برای بهره‌گیری از این ظرفیت‌ها در نمایشگاه‌های خودشان بودند لذا احساس می‌کنم جمع‌بندی این وفاق ملی و شگفت‌زدگی که در سطح شورای جهانی صنایع دستی شکل گرفت، این ظرفیت هنرمندان را در سطح بین‌المللی ظهور و بروز دهیم.

او به نقطه ضعف‌های جشنواره پرداخت و با بیان اینکه علیرغم اینکه سال گذشته ما تمام آثار هنرمندان را به‌فروش رساندیم اما امسال تمام آثار به فروش نرسید، گفت: با قول مساعدت‌هایی که از سوی مدیران و مسوولین صورت گرفت در دبیرخانه به دنبال تحقق فروش آثار هستیم.

مشهدی درباره حمایت از هنرمندان خیابانی گفت: تمام سعی ما بر این است که با در اختیار گذاشتن امکانات لازم به این هنرمندان و فراهم آوردن شرایط مناسب شاهد آثار بیشتری برای حضور در جشنواره وحتی حمایت اقتصادی از آنها داشته باشیم.

وی همچنین افزود: پیش‌بینی می‌شود از آثار هنرمندان نمایشگاهی دائمی برگزار شود تا در طول سال بتوانند آثار خود را به فروش برسانند کما اینکه برگزاری این جشنواره در سال‌های گذشته به کسب وکار این عزیزان رونق بخشید و حتی بعد از جشنواره مشغول تحویل آثار خود به مشتریان بودند.

انتهای پیام/ 121

نظر شما
پربیننده ها