به گزارش خبرنگار حماسه و جهاد دفاعپرس، حضرت زینب (س) تنها در قیام کربلا معنا نمییابد، هرچند که نقش پررنگ او در چنین اتفاق باعظمتی غیرقابل چشمپوشی است اما باید به سیر زندگانی و سیره رفتاری و عملی ایشان از منظری دیگری پرداخت و تبیین کرد.
نقش حضرت زینب (س) در قیام عاشورا نیز معطوف به یکی دو نقش خاص نمیشود، چنانچه او را بزرگپرستار کربلا، پیامآور و روایتگر قیام عاشورا، رهبر کاروان کربلاییان پس از قیام عاشورا و حین اسارت و ... نیز نام برده و تا حدی جایگاه او در زندگی شخصی، سیاسی و اجتماعی را مورد تحلیل قرار دادهاند.
آنچه مهم است الگوگیری از سراسر زندگی و فعالیتهای حضرت زینب (س) به عنوان زن طراز مسلمان است که در صحنههای مختلف در جایگاهی والا و در نزدیکترین صورت به امام زمان خویش، قدم درست و تاریخی برداشته است. در ادامه به بخشی از سخنان رهبر معظم انقلاب اسلامی در خصوص ویژگیهای حضرت زینب (س) از جمله عظمت زنانه، متانت شخصیت و استواری روح ایشان آمده است، که میخوانید.
شور عاطفی
«زینب کبری شور عاطفهی زنانه را همراه کرده است با عظمت و استقرار و متانت قلب یک انسان مؤمن، و زبان صریح و روشن یک مجاهد فیسبیلاللَّه، و زلال معرفتی که از زبان و دل او بیرون میتراود و شنوندگان و حاضران را مبهوت میکند. عظمت زنانهاش، بزرگان دروغین ظاهری را در مقابل او حقیر و کوچک میکند. عظمت زنانه، یعنی این؛ یعنی مخلوطی از شور و عاطفهی انسانی... همراه با متانت شخصیت و استواری روح که همهی حوادث بزرگ و خطیر را در خود هضم میکند و روی آتشهای گداخته، شجاعانه قدم میگذارد و عبور میکند. ۱۳۸۴/۳/۲۵»
الگو و معلم برای همه برجستگان دنیا
«اگر فرض میکردیم که حادثهی کربلا اصلاً نبود... باز زینب کبری یک شخصیت برجسته، یک انسان بزرگ و یک زن قابل تبعیّت و پیروی محسوب میشد. از لحاظ علمی، از لحاظ تقوا، از لحاظ پاکدامنی و طهارت، از لحاظ برجستگی اخلاقی، از جهت محور بودن برای همهی کسانی که به مسائل معنوی و اخلاقی و دینی توجّهی دارند و از جهات گوناگون، یک استاد، معلّم معنویّت، معلّم اخلاق و معلّم رفتار اسلامیِ زن محسوب میشد. ۱۳۷۴/۷/۱۲»
انتهای پیام/ 141