سردار جزایری:

ادبیات این سرزمین مشحون از آثار ماندگار حوزه مقاومت است

جایزه شهید ادبی آوینی متولی گسترش فرهنگ مقاومت به معنای عام می‌باشد و ادبیات این سرزمین نیز مشحون از آثار ماندگار حوزه مقاومت است.
کد خبر: ۶۳۲۳
تاریخ انتشار: ۲۷ آبان ۱۳۹۲ - ۱۳:۳۳ - 18November 2013

ادبیات این سرزمین مشحون از آثار ماندگار حوزه مقاومت است

به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس به نقل از ستاد خبری دومین جشنواره کتاب سال مقاومت بینالملل اسلامی (جایزه ادبی شهید آوینی)، سردار سرتیپ پاسدار سید مسعود جزایری معاون امور بسیج و فرهنگ دفاعی ستاد کل نیروهای مسلح اظهار داشت: بین مقاومت و دفاع در معنای کلان آن با دفاعمقدس تفاوتهایی وجود دارد که جایزه شهید ادبی آوینی خود را متولی گسترش فرهنگ مقاومت به معنای عام میداند. نه اینکه آثار مکتوب با موضوع مقاومت در تاریخ بشر و ادبیات ایران نداریم، که به واقع ادبیات این سرزمین مشحون از آثار ماندگار حوزه مقاومت است.

وی در پاسخ به سوال «اقدامات به عمل آمده پیرامون ترویج مقاومت و روحیه جهاد و فداکاری با رویکردهای بر جامعه آیا رضایت بخش بوده است؟» گفت: طبیعی است که اگر ما اقدامات ادبی و هنری را نسبتا خوب بدانیم، اما اقدامات علمی را کافی نمیدانیم. کار فرهنگی موثری خلق نمیشود، مگر آنکه یک زیر ساخت پژوهشی داشته باشد.
 
سردار جزایری ادامه داد: مملکتی که امالقرای مقاومت اسلامی است، کشوری که تمام آزاد اندیشان و آزادیخواهان در جهان چشم امیدشان به آن میباشد باید محل مطالعه و پژوهشهای علمی و بروندادهای در خور کشور باشد ولی این اتفاق هنوز رخ نداده است.
 
معاون امور بسیج و فرهنگ دفاعی ستاد کل نیروهای مسلح گفت: برای رفع این نقیصه باید فعالیتهای بسیاری هم به شکل ساختاری وهم برنامهای داشته باشیم. تصویب قوانین لازم تشکیل پژوهشکده، ورود این مباحث به حوزه دانشگاهها و حوزههای علمیه، انجام پژوهشهای متعدد و سازماندهی شده، نشر نشریات تخصصی و داشتن رسانههای نوین مرتبط با موضوع، حمایت از پژوهشگران، برگزاری جلسات متعدد علمی ـ پژوهشی و... همه اقداماتی که با انجام میگرفت.
 
وی خاطرنشان کرد: دنیای استکبار به شکل سازماندهی شده آنرا آغاز کرده و به همین دلیل ادبیات مقاومت این حوزه نوپا و البته قابل اعتناست و باید از آن پشتیبانی کرد، که البته عملکرد عمومی کشور و مسئولان فرهنگی را در این مورد ناکافی میدانم و باید تحولی در این حوزه صورت بگیرد، این برنامه بسیار حساب شده است.
 
سردار جزایری افزود: اشخاصی که متخصص استعمار فرهنگی هستند مدیریت میشوند و مسوولان ذیربط باید با رصد این جریانها و با تیزهوشی مراقب بوده و فعالیتهای خود را سامان دهند. به این دلیل فکر میکنم تعیین یا راه اندازی یک متولی مشخص و قدرتمند در سطح ملی برای ادبیات مقاومت یک ضرورت است.
 
معاون امور بسیج و فرهنگ دفاعی ستاد کل نیروهای مسلح، با بیان اینکه در کنار این سامانه نشر، تبلیغ و یک نظام ترجمهای کارآمد و البته مقبول در سطح منطقه و بینالمللی هم مورد نیاز است تصریح کرد: از نبود این موضع در رنج هستیم. البته محیط مجازی فرصت مناسبی است که میتوان با یک طرح جامع از آن در جهت شکلدهی، ارتقاء سطح و منشور بخش آثار ادبیات مقاومت استفاده کرد.
 
وی در پاسخ به سوال «برای تشویق و جذب پژوهشگران و نویسندگان به حوزه مقاومت، پایداری و بیداری اسلامی چه باید کرد؟» اظهار کرد: دو کار میتوان کرد؛ نخست القای هویت و سپس حمایت، اگر ما به محققان این حوزه هویت عالمانه و تشخیص اجتماعی ـ فرهنگی لازم را بدهیم و آنها را از انزوا و مهجوریت خارج کنیم و اگر حمایتهای همه جانبه (فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی) از آنها انجام شود این سبک ادبی هم رشد میکند.
 
سردار جزایری در پایان در پاسخ به سوال «ارزیابی شما از میزان موفقیت جشنواره ادبی شهید آوینی در حفظ و بالندگی فرهنگ مقاومت وی ایستادگی در جامعه و بالابردن ضریب قدرت بازدارندگی کشور چیست؟» گفت: امسال دومین دوسالانه انتخاب کتاب بینالمللی مقاومت (جایزه ادبی شهید آوینی) برگزار میشود و هنوز زود است که در مورد آن نتیجهگیری کرد اما با توجه به اقدامات انجام شده در دوره نخست و پیشبینیهای انجام شده برای دوره دوم، به نظر میرسد که جشنواره توفیقات نسبی خوبی داشته و در حد خود اهداف درستی دارد و مهم این که دیگر فرآیندهای مورد نیاز این حوزه نیز توسط دیگر مراکز فرهنگی ـ ادبی انجام شود تا جایزه ادبی شهید آوینی تنها نماند.
نظر شما
پربیننده ها