به مناسبت سالروز ازدواج پیامبر اسلام؛

خدیجه، بانویی منتظر برای نبوت پیامبر / رحلت ساقی حاجیان مکه و جد اعلای پیامبر

هنگامی که حضرت خدیجه (ع) به خدمت پیامبر(ص) شرفیاب شد، اول از همه از مهر نبوت سؤال کرد و آن را زیارت کرد. اشعار فصیح او در مدح رسول اکرم(ص) و کمال محبتش به آل ابو طالب مشهور است که نشان از علم و محبت ایشان است.
کد خبر: ۶۳۳۲۶
تاریخ انتشار: ۰۱ دی ۱۳۹۴ - ۱۰:۳۰ - 22December 2015

خدیجه، بانویی منتظر برای نبوت پیامبر / رحلت ساقی حاجیان مکه و جد اعلای پیامبر

گروه فرهنگ و هنر دفاع پرس، امروز 10 ربیع الاول با وقایع شیرین و تلخی همراه شده که برخی از این اتفاقات تاثیر عمیقی بر تاریخ اسلام گذاشته است. یکی از این اتفاقات ازدواج پیامبر(ص) با حضرت خدیجه (ص) است. این رویداد مهم در گسترش اسلام نقشی اساسی داشت، اگر حضرت ابوطالب را چهره شاخص سیاسی اسلام بدانیم و حضرت حمزه را چهره نظامی، حضرت خدیجه قطعا قدرت اقتصادی اسلام بود که هرگز پیامبر رها نکرد.

بعد از وفات حضرت ابوطالب(ع) و حضرت خدیجه(س) بود که پیامبر مامور به هجرت از مکه به مدینه شدند.

دیگر اینکه در همین روز در سال 41هق آغاز خلافت غاصبانه معاویه در پی صلح تحمیلی بر امام حسن مجتبی (ع) بود. این خلافت سبب رویدادهای تاثر برانگیزی شد، که از مهمترین آنها باید به قتل امام حسن(ع) حادثه کربلا، واقعه حره، سوزاندن خانه کعبه اشاره کرد.

این خلافت غاصبانه سبب روی کار آمدن سلسله منحوس بنی عباس شد که فجایع بسیاری را رقم زد.

 <ازدواج مبارک حضرت محمد(ص) با حضرت خدیجه(س) 15 سال قبل از هجرت

حضرت محمد(ص) پانزده سال قبل از هجرت با حضرت خدیجه (س) ازدواج نمودند. حضرت خدیجه (س) دختر خویلد، در علم و اطلاع به کتب آن زمان معروف بودند. ایشان از زنان بزرگ قریش، علاوه بر کثرت اموال و املاک و تجاراتی که داشتند، به عقل و کیاست نیز برتر بودند.

از القاب این بانوی بزرگ در زمان جاهلیت می توان به طاهره، سیده نسوان و ملکه بطحاء اشاره کرد. آن حضرت جزء کسانی بود که انتظار قدوم پیامبر(ص) را می کشید و همیشه از علمت علائم نبوت آن حضرت را جویا می شد.

هنگامی که خدمت پیامبر(ص) شرفیاب شد، اول از همه از مهر نبوت سؤال کرد و آن را زیارت کرد و اشعار فصیح او در مدح رسول اکرم(ص) و کمال محبتش به آل ابو طالب مشهور است که نشان از علم و محبت اوست؛ در همان روزی که آن حضرت مبعوث شد جناب خدیجه(س) ایمان آورد.

حضرت خدیجه(ص) از اموال خویش به صورت مضاربه تجارت می کرد. چندی نگذشت که از بزرگان تجار شد بگونه ای که 80هزار شتر زیر بار تجارت او بودند و هر روز اموال او زیادتر می شد. بر بام خانه او قبهای از حریر سبز با طنابهای ابریشم با تمثالهایی چند بود که این علامت جلالت آن مخدره بود.

افراد زیادی مانند عقبه بن ابی معیط و ابن ابی شهاب که هر یک چهارصد کنیز و غلام داشتند و ابو جهل و  ابوسفیان و دیگر بزرگان عرب آن روز به خواستگاری آن حضرت آمدند. ولی آن حضرت قبول نفرمودند سرانجام خودشان پیشنهاد ازدواج به پیامبر دادند و این ازدواح با اداب و مراسم خاصی انجام شد.

خداوند دو پسر به نامهای قاسم و عبدالله که به آنها طیب و طاهر هم می گفتند و چهار دختر به نامهای امکلثوم، زینب، رقیه و فاطمه به آن دو بزرگئار عنایت فرمود. در کرامت و بزرگواری ایشان همین بس که آن حضرت مادر حضرت صدیقه طاهره(س) امالائمه است.

حضرت خدیجه(س) حدود 24 سال با ÷یامبر زندگی کرد و تا آن حضرت زنده بود پیامبر همسر دیگری اختیار نفرمود. همچنین حضرت خدیجه(س) همه اموال خود را به پیامبر واگذارد کرد.

پیامبر در شآن ایشان فرمودند: به خدا قسم بهتر از خدیجه(س) نصیب من نشده به من ایمان آورد هنگامی که مردم کافر بودند، تصدیق نبوت من نمود در وقتی که مردم مرا تکذیب می کردند، و اموال خود را در اختیار من گذارد وقتی که مردم مرا دور میکردند.

 <وفات جناب عبدالمطلب سال هشتم عام الفیل

عبدالمطلب جد پیامبر(ص) مادرش سلمی و ووالد ماجدش هاشم بن عبد مناف می باشد، بعد از وفات حضرت آمنه(س) به کفالت آن حضرت را عهده دار شد. پیامبر(ص) هشت ساله بودند که جناب عبدالمطلب(ع) در مکه وفات کرد و بعد از آن ابوطالب کفالت آن حضرت را پذیرفت. قبر شریف جناب عبدالمطلب (ع) در مکه و در قبرستان معلی معروف به قبرستان ابوطالب است. ایشان 120 سال زندگانی کرد.

عبدالمطلب در زمان حیات چاه زمزم را حفر نمود و آب آن را جاری ساخت بهد از به سید بطحاء، ساقی الحجیج، و حارالزمزم لقب یافت و ملاذ و پناهگاه مردم در مصیبت و قحط سالی بود.

 <رحلت حضرت لوط(ع)

در این روز حضرت لوط(ع) در 82 سالگی رحلت فرمود. آن حضرت پسر هارون برادر حضرت ابراهیم(ع) است که هر دو پسر تارخ می باشند و حضرت لوط(ع) در شهر اردن نزول کرد و آنها را هدایت می نمود و به زراعت اشتغال داشت.

 <غزوه ابواء

در این غزوه کار به صلح کشید و پیامبر(ص) بدون محاربه مراجعت نمود و حامل لوا در این جنگ جناب حمزه (ره) بود.

< ابتدای خلافت بنی امیه سال 41هق

موقعی که ابوبکر به ریاست یزید بن ابی سفیان به طرف شام لشکر فرستاد، معاویه بن ابی سفیان در آن لشکر بود وقتی  یزید بن ابی سفیانمرد ابوبکر ریاست شامات را به معاویه واگذار نمود و او در شامات همچنان مستقر بود تا دهم ربیع الاول سال 41ه.ق امام حسن (ع) با او صلح کرد. معاویه از سال 41 غصبا دارای منصب خلافت شد تا نیمه رجب سال 60 هجری در 80 سالگی به جهنم واصل شد.


 < مرگ داوود بن علی حاکم ظالم مدینه

داوود بن علی عموی سفاح در مدینه در این روز به دعای امام صادق (ع) هلاک شد چه اینکه داوود بن علی فرمان داد معلی بن خنیس را که از اصحاب امام صادق (ع) بود شهید کردند.

منابع:

تقویم شیعه

حوادث الایام

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار