گروه بینالملل دفاعپرس: در حالی امروز پایان آتشبس چهار روزه میان رژیم صهیونیستی و گروههای مقاومت اسلامی فلسطین است که با توجه به رویدادها و تحولات ۵۰ روز اخیر و کشتار و جنایتهایی که ارتش این رژیم اشغالگر در غزه و علیه مردم مظلوم و بیگناه آن مرتکب شده است شاهد هستیم که اغلب کارشناسان و تحلیلگران منطقهای و جهانی با احتمال بالایی از جنگ غزه به عنوان آغازی بر پایان رژیم صهیونیستی نام میبرند.
اما آن چیزی که بیش از همه موجب شده است تا کارشناسان و صاحبنظران این جنگ را به عنوان مقطع زمانی بسیار بااهمیتی به نشانه فرارسیدن دورانی بر پایان رژیم صهیونیستی قلمداد کنند، بحرانهای مختلف و گوناگونی است که قبل و بعد از انجام عملیات «طوفانالاقصی» سر تا پای این رژیم نامشروع را احاطه کرده است. بحرانهایی که بخش قابل توجهی از آنها درست بعد از روی کار آمدن «بنیامین نتانیاهو» به عنوان نخست وزیر رژیم صهیونیستی و آغاز به کار کابینه افراطی و تندرو او خودشان را یکی پس از دیگری نشان دادند.
اگر بخواهیم عمیق و موشکافانه بحرانهایی که همچون سرطانی پیشرونده لایههای مختلف رژیم صهیونیستی را دربرگرفته و همچنان هم با توجه به جنگ غزه و بحرانهای ناشی از آن با سرعت بیشتر و بالاتری هم در حال گسترش است باید به افراط گرایی و تندروی غیرمعمول و خطرناک کابینه نتانیاهو اشاره کنیم. موضوعی که حتی پیش از روی کار آمدن این کابینه با توجه به افرادی که آن را تشکیل میدادند نگرانیهای فراوان و گسترده مردم و صهیونیستهای ساکن شهرکهای صهیونیستنشین را موجب شده بود.
نکته دیگری که موجب شد تا اندکی پس از روی کار آمدن نتانیاهو و کابینه او شاهد شکلگیری زمینههای بحران میان رژیم صهیونیستی و مردم و گروههای مقاومت فلسطینی باشیم، حملات و هتک حرمتهای فراوان نظامیان و شهرکنشینان صهیونیست به مسجدالاقصی این مکان مقدس مسلمانان و فلسطینیان بود. در واقع اهانتها به مسجدالاقصی از سابقه طولانی و قدیمی برخوردار است، ولی نکته مهم اینجاست که درست از زمان آغاز به کار کابینه نتانیاهو میزان و حجم حملات و اهانتها به این مکان مقدس فلسطینیان آنقدر فراوان و گسترده شد که عملا شاهد بروز و ظهور نشانههایی بودیم مبنی بر اینکه دیر یا زود درگیری شدیدی ایجاد خواهد شد.
پرده دیگری که نشان از قریب الوقوع بودن وضعیت بحرانی داشت که بزودی دامن رژیم صهیونیستی را میگیرد دو درگیری نظامی بود که با مردم و گروههای مقاومت فلسطین ایجاد شد. نخستین هشدار جدی، حمله نظامی ارتش رژیم صهیونیستی به شهر و اردوگاه جنین بود. موضوعی که به یکباره میزان و وضعیت بحرانی سرزمینهای اشغالی را چند برابر کرد.
هشدار دوم مربوط به درگیری گسترده نظامی ارتش رژیم صهیونیستی با جنبش جهاد اسلامی فلسطین بود. این درگیریها که با لشکرکشی گسترده و فراوان ارتش «اسرائیل» انجام شد مجددا وضعیت منطقه را بحرانیتر کرد.
در نهایت هم شاهد بودیم که روز هفتم اکتبر برابر با ۱۵ مهرماه بحرانهای انباشته شده مابین گروههای مقاومت اسلامی فلسطین و رژیم صهیونیستی با انجام موفقیت آمیز و غافلگیرکننده عملیات «طوفانالاقصی» سر باز کرد و به دنبال آن برای ۷ هفته جنگی ویرانگر و خونین را بین طرفین شاهد بودیم که طبق معمول با کشتار و قتل عام مردم غزه توسط ماشین جنگی رژیم صهیونیستی پیش رفت.
در پایان باید به این مهم اشاره کنیم که اگرچه شاهد توافق دو طرف برای یک آتشبس موقت چهار روزه بودیم، ولی در همین چهار روز هم بارها شاهد نقض آتشبس و حملات و تیراندازیهای ارتش رژیم صهیونیستی به مردم فلسطین بودیم. موضوعی که نشان میدهد این رژیم اشغالگر و نامشروع حتی هم اکنون هم که در لبه پرتگاه فروپاشی قرار گرفته دست از جنایات و کشتار خود برنمیدارد.
انتهای پیام/ ۱۳۴