وزیر دادگستری در جمع دانشجویان قضایی:

نتیجه هماهنگی قوا کارآمدی بالای دستگاه‌ها است

«رحیمی» گفت: در وزارت دادگستری ارتباط قوه قضاییه و دولت را ساماندهی کرده‌ایم و کارگروه‌هایی را تشکیل دادیم تا نمایندگان بتوانند با دادگستری مرتبط باشند.
کد خبر: ۶۳۵۹۱۷
تاریخ انتشار: ۱۵ آذر ۱۴۰۲ - ۱۷:۴۵ - 06December 2023

نتیجه هماهنگی قوا کارآمدی بالای دستگاه‌ها استبه گزارش گروه اجتماعی دفاع‌پرس، «امین‌حسین رحیمی» وزیر دادگستری با گرامیداشت روز دانشجو و شهدای ۱۶ آذر سال   ۱۳۳۲ در جمع دانشجویان قضایی اظهار داشت: دانشجویان از مؤثرترین افراد جامعه هستند و افرادی هستند که می‌خواهند در آینده کشور را اداره کنند.

رحیمی خطاب به دانشجویان دانشگاه علوم قضائی گفت: شما که قرار است در دستگاه قضائی حضور پیدا کرده و قاضی شوید مسئولیت بسیار سنگینی را به عهده دارید که باید متوجه آن نیز باشید.

وزیر دادگستری با بیان اینکه اگر مطالبه نباشد شاید رسیدگی هم به آن مجموعه کمتر باشد، گفت: رئیس دانشگاه علوم قضائی همواره با پیگیری‌های جدی در صدد رفع دغدغه دانشجویان و دانشگاه است چرا که اگر بخواهیم قاضی خوب تربیت کنیم باید از همین دانشگاه شروع کنیم و همه چیز را آماده کنیم.

وی اضافه کرد: یک قسمت این موضوع هم امکانات مادی است که باید فراهم باشد چرا که اگر امکانات مقدماتی نباشد با مشکل مواجه خواهیم شد.

وزیر دادگستری ادامه داد: رشته تربیت قاضی به این جهت راه‌اندازی شد که در آینده تنها مسیر جذب قاضی از این مسیر باشد.

وی با بیان اینکه هر سال به ۸۰۰ قاضی نیاز داریم، اما ظرفیت این دانشگاه در حال حاضر به این میزان نیست، تصریح کرد: از این رو هیچ علاجی نداریم جز اینکه الزامات لازم در این رشته را پیگیری کنیم.

رحیمی با تاکید بر اهمیت دانشگاه علوم قضائی و خدمات اداری قوه قضائیه برای کشور گفت: اگر قوه قضائیه که از مهمترین ارکان حاکمیت است بخواهد امنیت قضائی را ارتقا دهد راهکار آن ارتقا وضعیت این دانشگاه است. از این رو باید در این دانشگاه قاضی‌هایی تربیت کنیم که هم به لحاظ علمی و هم شم قضائی توانمند باشند ضمن اینکه سلامت نیز داشته باشد.

وی با بیان اینکه در وزارت دادگستری مهمترین کارمان ارتباط قوا است است، گفت: در وزارت دادگستری ارتباط قوه قضائیه و دولت را ساماندهی کرده‌ایم و با امضای تفاهمنامه‌ای با قوه قضائیه کارگروه‌های را تشکیل دادیم تا نمایندگان به راحتی بتوانند با دادگستری‌ها در ارتباط باشند. نتیجه هماهنگی قوا کارآمدی بالای دستگاه‌ها است.

رحیمی گفت: به عنوان مرجع ملی حقوق کودک یکی از وظایفمان این است وضعیت حقوق کودک را در کشور بررسی و گزارش آن را به سازمان ملل ارائه دهیم که این کار را در راستای وظیفه بین‌المللی خود انجام می‌دهیم.

وی ادامه داد: در راستای حقوق کودک تلاش کردیم جهت تأثیرگذاری در داخل نیز کار‌هایی را انجام دهیم، آئین نامه‌ای در قانون حمایت از کودکان بی سرپرست و بد سرپرست وجود داشت که آن را اصلاح کردیم در این اصلاحیه بهزیستی می‌تواند موقتاً کودکان بی‌سرپرست را به خانواده‌های درخواست کننده، دهد، لذا دیگر شرایط سخت فرزند خواندگی در آن وجود ندارد اگرچه که صلاحیت اخلاقی خانواده‌ها توسط بهزیستی ابتدا احراز می‌شود.

وی ادامه داد: مجتمع‌های شوق زندگی در کل کشور نیز این وظیفه را دارند که بین بهزیستی و دادسرا و نهاد‌های لازمه ارتباط برقرار کنند و فرایند سرپرستی کودکان را تسهیل کنند.

وزیر دادگستری در ادامه در پاسخ به سوال یکی از دانشجویان حاضر در جلسه در مورد انتزاع سازمان ثبت اسناد و املاک کشور از قوه قضائیه گفت: دولت هیچ‌گاه به دنبال این انتزاع نبوده است و این موضوع پیشنهاد نمایندگان مجلس است اگرچه احتمال پذیرش آن از سوی شورای نگهبان کم است، اما اگر شورای نگهبان تشخیص دهد که این انتزاع خلاف قانون اساسی نیست، وزارت دادگستری بهترین جا در دولت برای مدیریت آن است.

رحیمی در مورد سوال یکی دیگر از دانشجویان در مورد قانون الزام به ثبت رسمی اسناد گفت: اگرچه ایراداتی نیز به آن مطرح شده است، اما باید از اسناد عادی و ضرر‌های آن جدا شویم و سازوکاری پیشنهاد شود که مردم بتوانند اسناد عادی خود را به رسمی تبدیل کنند.

وی در مورد قانون شورا‌های حل اختلاف گفت: این قانون کش و قوس زیادی داشته است و با این قانون جدید شورا‌های حل اختلاف منحل نشده است، اما تنها رسیدگی صلح و سازشی انجام می‌دهند از این رو دادگاه‌های صلح ایجاد شده است.

وی در پاسخ به سوال یکی دیگر از دانشجویان در مورد قانون تسهیل کسب کار‌ها در حوزه وکالت گفت: قوه قضائیه باید یک لایحه جامع وکالت را طراحی کند و تلاشمان این است در برخی دعاوی وکالت را اجباری کنیم و برای اینکه به شهروندان نیز فشار کمتری وارد شود بیمه وکالت را در این لایحه ایجاد کنیم.

رحیمی در پاسخ به سوالی در مورد عدم توجه به تخصص‌ها برای تقسیم دانشجویان گفت: رشته تربیت قاضی به این جهت است که قاضی در همه حوزه‌ها بتواند در حد قضاوت حضور داشته باشد و برخی از تخصص‌ها را در حین تحصیل، کارآموزی و خدمت آموزش ببیند، اما این دغدغه نیز جدی است و باید به آن پرداخته شود.

وی در پاسخ به دغدغه یکی از دانشجویان در مورد فضای آموزشی و فقدان خوابگاه متاهلی دانشگاه گفت: عمده مشکلات دانشگاه را می‌دانم در این سال‌ها کار‌های بسیاری انجام شده است. اما باید زیر ساخت‌ها به گونه‌ای فراهم باشد که دانشجو بدون دغدغه فقط درس بخواند. در مورد خوابگاه متاهلی نیز باید بتوانیم در جهت تشویق به ازدواج آن‌ها شرایط مساعدی را فراهم کنیم.

«فرید محسنی» رئیس دانشگاه علوم قضائی و خدمات اداری قوه قضائیه در ادامه با تسلیت ایام شهادت حضرت زهرا (س) و بزرگداشت روز دانشجو اظهار داشت: همانطور که می‌دانید به دنبال وقایع ۲۸ مرداد سال ۱۳۳۲ حکومت پهلوی درصدد این برآمد که اتصال رابطه با دولت انگلستان را برقرار کند مجدداً پای انگلستان و آمریکا در ایران باز شد؛ و از آنجایی که آن‌ها مسببین اصلی کودتا بودند مردم نسبت به آن‌ها تنفر و موضع داشتند.

محسنی ادامه داد: ریچارد نیکسون معاون رئیس جمهور آمریکا به ایران دعوت شد و دانشجویان به عنوان قشر معترض از اولین اقشار اعتراض کننده به این موضوع بودند، با توجه به اینکه دانشگاه تهران در سطح تحصیلات تکمیلی در آموزش متمرکز بود درس‌های درسی که برگزار می‌شد دانشجویان اعتراض خود را اعلام کردند.

 رئیس دانشگاه علوم قضائی و خدمات اداری قوه قضائیه گفت: دانشجویان اعتراض خود را به ادامه ارتباط با آمریکا و انگلستان اعلام کردند و به دنبال این واقعه گارد ارتش وارد دانشگاه و در ۱۶ آذر ۳ تن از دانشجویان شهید شدند. چنانچه به گفته شهید چمران هنوز خون بر در و پیکر زمین دانشگاه باقی بود که نیکسون وارد دانشگاه شد و دکتری افتخاری حقوق دریافت کرد.

وی تصریح کرد: ویژگی روز دانشجو و توجه به آن این است که دانشجو بیدار است و در مسائل سیاسی و اجتماعی در کنار درس که وظیفه ذاتی اوست هم حضور دارد چرا که این دانشجو از دل اجتماع آمده است. دانشجویان این دانشگاه نیز با توجه به اینکه در شرایط ویژه‌ای انتخاب و گزینش شده همواره به همه موضوعات دقت نظر دارند.

محسنی با بیان اینکه وزیر دادگستری از فارغ التحصیلان این دانشگاه است، خاطرنشان کرد: وی علاوه بر اینکه اکنون وزیر دادگستری است عضو هیأت امنای دانشگاه است و بر مسائل دانشگاه نیز اشراف دارند لذا بر خود می‌دانیم که از این همکاری تقدیر کنیم. یکی از کار‌های ارزشمند وی در دوره معاونت منابع انسانی طرح دوره ارشد ناپیوسته علوم قضائی یا تربیت قاضی بود که در آن دوره انجام گرفت.

انتهای پیام/ 271

نظر شما
پربیننده ها