به گزارش گروه سایر رسانههای دفاعپرس، سیدابوالقاسم هاشمی مدرس دانشگاه و فعال فرهنگی رسانهای در گفتوگویی اظهار داشت: روز ۱۶ آذر ۱۳۳۲ به عنوان مبدأ جنبش دانشجویی ایران ثبت شد، زیرا قبل از این تاریخ علیرغم گذشت ۱۹ سال از تاسیس دانشگاه، شاهد جریانی مستقل، مردمی، خودجوش و فراگیر توسط دانشجویان نبودیم، اما رویداد شانزدهم آذرماه چیز دیگری بود و هرگز از حافظه تاریخی ایرانیان پاک نخواهد شد.
وی اضافه کرد: این واقعه تاریخی ایجاب میکند که همه باهم به قول آن پیر فرزانه، هرچه فریاد داریم بر سر آمریکا بکشیم.
هاشمی در ادامه با اشاره به اینکه در آستانه ورود به فضای انتخابات قرارداریم، بیان کرد: مجلس انقلابی به معنای واقعی و رویکردی از یک سو و دولت جوان و انقلابی از سوی دیگر دو بال برای اوج گرفتن به سمت توسعه و پیشرفت است.
این فعال فرهنگی و رسانه با اشاره به اینکه در گام دوم انقلاب جوانان و دانشجویان را باید دال مرکزی و نقطه کانونی برای دمیدن روح تازهای به فضای اجتماعی، سیاسی و اقتصادی در جهت پیشبرد اهداف و مطالبات مردمی دانست، تصریح کرد: یکی از نتایج جوانگرایی مقابله بدون ملاحظه با انحرافات مدیریتی است.
وی اضافه کرد: داشتن تشکیلات و توجه به جوانان متعهد و متخصص مهمترین عنصر برای تشکیل شبکهای مردمی با مأموریت فعال نمودن حلقههای میانی با محوریت جوانان و دانشجویان هر منطقه برای تعمیق هم اندیشی و نقش آفرینی برای تحقق مطالبات خواهد بود.
این استاد دانشگاه با برشمردن سه خصوصیت برجسته انرژی، امید و ابتکار در جوان دانشجو تاکید کرد: به سیل عظیم نیروهای جوان نخبه که در برهههای مختلف نشان داده اند با انرژی مضاعف، شور جهادی، تکلیف انقلابی و با استفاده از تجربیات و آموزههای پیشکسوتان میتوانند کارهای بزرگ را خلق نمایند و موانع بزرگتری را از سر راه این جاده نور که دشمنان چشم طمع به آن دارند، اعتماد کنید، اعتماد کنید.
این استاد دانشگاه خطاب به تشکلهای دانشجویی اظهار داشت: علت بروز مسائل اقتصادی و وضع معیشتی امروز مردم شیوه مدیریت اجرایی میباشد و با نگاه عالمانه و رویکرد جهادی به بیانیه گام دوم انقلاب، مدیریت جوانان انقلابی راه حل مبتکرانه و البته برون رفت از این مسائل خواهد بود.
وی اضافه کرد: رهبر انقلاب در بیانیه گام دوم بیش از دهها بار از واژگانی همچون تمدن سازی، مدیریت جهادی و عدالت به کار برده اند و بسط عدالت در حوزههای گوناگون آن را برای تحقق نظام پیشرفته اسلامی را اصلیترین وظیفه دانشجویان، نخبگان و جوانان دانسته اند.
این فعال ادوار دانشجویی در ادامه با ذکر این نکته مهم که بازتولید امید در بدنه ناامید جامعه، از وظایف و کارکردهای اولویت دار تشکلها و جریانهای دانشجویی است، اظهار کرد: با توجه به هجمه و تبلیغات وسیع و مسموم دشمنان در بستر جنگ شناختی، یکی از مهمترین عوامل برای امید آفرینی، که حل المسائل مشکلات کشور است، جهاد تبیین است.
وی گفت: واقعیتها باید همانگونه که هست بیان شود. نه خارج از کشور بهشت برین است و نه در داخل کشور هیچ فرصتی وجود ندارد، پس یکی از کارکردهای مهم و با اولویت اساسی تشکلهای دانشجویی انقلابی امیدآفرینی عقلانی و منطقی در همین جامعه، از طریق کارآمدی و جوانگرایی است.
کارشناس شبکه هادیان سیاسی کشور با اشاره به تبیین تحول حکمرانی در گام دوم انقلاب تصریح کرد: در واقع جریان دانشجویی نشان دادهاند که در عرصههای مختلفی مانند مبارزه با کرونا توسط گروههای جهادی، حضور فعال در قبال مسائل بینالمللی مانند اهانت نشریه موهن شارلی ابدو به ساحت پیامبر اعظم (ص)، اتخاذ دیپلماسی فعالانه در FATF، پیگیری معضلات و مشکلات خصوصیسازیها مثل هفت تپه، هپکو و اخیراً در موضوع حمایت از انتفاضه غزه و عملیات طوفان الاقصی رویکرد تحولی و اثرگذاری از خود به نمایش گذاشتهاند.
سیدابوالقاسم هاشمی با اشاره به واکاوی وقایع اخیر در دانشگاهها، اغتشاشات و فتنه ۱۴۰۱ را موضوعی مدیریت شده از سوی سرویسهای اطلاعاتی انگلیس، آمریکا، اسرائیل و با کمک دلارهای سعودی خواند و گفت: روز دانشجو نقطه عطف بسیار مهم در مسیر حرکتها و جنبشهای الهی، عدالت خواهانه و استقلال طلبانه دانشجویان عزیز ماست. نکته مهم دیگری که همه ما باید به آن توجه کنیم آن است که اجازه ندهیم این گونه جریانات اجتماعی به نفع منافع استعمارگران و ایادی آنها مصادره شود.
وی با طرح این سؤال که "اغتشاشات ۱۴۰۱ در کجا طراحی شد؟ " گفت: اندیشکده آمریکایی بنیاد دفاع از دموکراسیها (FDD) که نقش مهمی در شکلدهی سیاست خارجی واشنگتن در قبال ایران دارد در ۲۳ می ۲۰۲۲ (۲ خرداد ۱۴۰۱)، یعنی نزدیک به چهار ماه قبل از اغتشاشات ۱۴۰۱ و در بحبوحه اغتشاشات پراکنده به افزایش قیمتها در گزارشی با عنوان «اعتراضات در ایران اوج گرفته، دولت بایدن میتواند کمک کند» به دولت و مقامات آمریکا توصیه میکند این نوع اعتراضها را جدی بگیرند و از آنها حمایت کنند.
هاشمی تاکید کرد: نگاه راسخ و محکم در برابر استکبار نیازمند داشتن یک راهبرد ایجابی منطقی و برخاسته از متن دین است که آن هم نسخهای جز مقاومت و جهاد نیست.
نماینده سابق رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در هیات نظارت بر تشکلهای شرق استان تهران ادامه داد: استکبارستیزی و مقاومت در اندیشه امامین دو روی یک سکهاند و مقاومت در مقابل سازش تنها راه مقابله با جبهه مستکبرین است. به همین دلیل است که ایشان مبارزه با استکبار را به منزله نبردی تاریخی تا نابودی استکبار تبیین میکنند و لذا مقاومت نیز تا زمان نابودی استکبار و رژیم جعلی صهیونیستی باید همچنان ادامه پیدا کند.
این فعال فرهنگی و رسانهای تصریح کرد: اسلام ستیزی پروژه شکست خورده، اما شتاب دهنده به افول گریزناپذیر امریکا و رژیم صهیونیستی خواهد بود.
هاشمی در ادامه با بیان اینکه جوانان پرشور و بانشاط میتوانند تاریخ یک کشور را بیمه کنند و موجب اقتدار و عزت جامعه اسلامی شوند، گفت: دانشجویان و جوانان نسل امروز وظیفه برداشتن گام بزرگ دوم انقلاب را دارند و محصول تلاش چهلساله نسل گذشته که اکنون شاهد آن هستیم را باید گسترش دهند.
وی در پایان اظهار داشت: راهی که نسل گذشته تا به کنون طی کردهاند فقط قطعهای از مسیر افتخارآمیز بهسوی آرمانهای بلند نظام جمهوری اسلامی بوده است و دنباله این مسیر که بهدشواری گذشته نیست باید باهمت، هوشیاری و سرعت عمل و ابتکار دانشجویان و جوانان عزیز طی شود و مهمترین دلیل هم اینست که: " به قله نزدیک شده ایم".
منبع: فارس
انتهای پیام/ ۱۳۴