به گزارش خبرنگار دفاعپرس از مشهد، سردار سرتیپ دوم پاسدار «حسینعلی یوسفعلیزاده» مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان رضوی صبح امروز (سهشنبه) در نشست خبری مراسم وداع و تشییع باشکوه پیکرهای مطهر ۱۲ شهید والامقام گمنام دوران دفاع مقدس، که در معراج الشهدای مشهد برگزار شد، اظهار داشت: در فرهنگ شیعه توسل به اولیای دین از جایگاه بسیار عظیم و تاثیرگذاری برخوردار است.
وی افزود: در دوران دفاع مقد زمزمه لب رزمندگان نام اولیای دین بود و از آنها یاد میکردند و به اهلبیت علیهمالسلام توسل میجستند.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان رضوی تصریح کرد: در دوران دفاع مقدس رزمندهای از خراسان به جبهه اعزام نشد مگر آنکه برای حضور در نبرد حق علیه باطل به ساحت امام رضا علیهالسلام تشرف پیدا کرد و اذن گرفت؛ شهیدی هم به خراسان نیامد الا اینکه اول به حرم مطهر رضوی تشرف پیدا کرد و سپس جهت تدفین به شهرهای خراسان اعزام شد که این حقیقت بیانگر رمز و راز دلدادگی رزمندگان و توجه به ساحت اولیای دین است.
این مقام مسئول ادامه داد: در سیره عملی شهدا کمتر شهیدی است که در وصایای ارزشمندش ابراز محبت به ساحت اولیای دین نشده باشد.
یوسفعلیزاده در ادامه با اشاره به جایگاه شهدای گمنام، گفت: این شهدا در قول و عمل به حضرت صدیقه طاهره سلاماللهعلیها تاسی کردند که در گمنامی همچون مادر پهلو شکسته بودند؛ بر همین اساس سالروز شهادت ایشان روز شهدای گمنام نامگذاری شده که طی سه سال اخیر برنامه تشییع شهدای گمنام در سراسر کشور در این روز برگزار میشود.
وی ابراز داشت: استان خراسان رضوی در ۱۲۹ نقطه میزبان پیکر مطهر ۳۵۰ شهید گمنام بوده است که در سالروز شهادت حضرت زهرا سلاماللهعلیها پیکر مطهر ۱۲ شهید گمنام در ۱۲ نقطه دیگر از استان تشییع و تدفین خواهد شد.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان رضوی خاطرنشان کرد: تا روز ۲۵ آذر معراج الشهدا مشهد و معراج الشهدا خراسان، واقع در میدان معراج، میزبان عاشقان و دلدادگان شهدا است و مردم شهیدپرور مشهدالرضا میتوانند با حضور در این دو نقطه پیکر مطهر شش شهید گمنام دفاع مقدس را زیارت کنند.
این مقام مسئول گفت: پیکر مطهر شش شهید گمنام دیگر در شش محور در جایجای استان حضور پیدا خواهند کرد و با برگزاری برنامههای استقبال، تشییع و شب وداع عطر روحانگیز شهادت در سراسر استان منتشر میشود.
یوسفعلیزاده تاکید کرد: مراسم وداع با پیکر ۱۲ شهید گمنام دفاع مقدس؛ روز شنبه ۲۵ آذر بعد از اقامه نماز مغرب و عشا به صورت متمرکز با حضور زائران و مجاوران بارگاه منور رضوی در رواق امام خمینی (ره) حرم حضرت ثامنالحجج (ع) برگزار خواهد شد و بعد از این مراسم، پیکر مطهر این شهدای والامقام در حرم امام مهربانیها طواف داده خواهند شد.
وی بیان داشت: اجتماع فاطمیون یکشنبه ۲۶ آذر مصادف با سالروز شهادت حضرت زهرا سلاماللهعلیها ساعت ۹ در مشهد برگزار میشود که پیکر مطهر ۱۲ شهید گمنام توسط عزارادان فاطمی از عرصه میدان شهدا تا حرم رضوی تشییع میشوند و در ادامه پیکرها به نقاطی که قرار است میزبان شهدای گمنام باشند منتقل میشود.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: پیکر مطهر چهار شهید گمنام مربوط به تک ایذایی والفجر هشت، کربلای یک، مسلمابن عقیل، و والفجر سه که سن تقریبی آنها بین ۲۱ تا ۲۴ سال است و در جزیره بوارین، مهران، سومار و مهران تفحص شدهاند روزهای ۲۹ آذر، ۱۰ دی، ۲۸ آذر و ۲۷ آذر به ترتیب در زائر شهر رضوی، مجتمع فرهنگی آموزشی شهدای امدادگر جمعیت هلال احمر استان، شهر بینالود و پارک علم و فناوری خراسان تشییع و تدفین خواهند شد.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان رضوی عنوان داشت: پیکر مطهر شهدای گمنام عملیاتهای خیبر، والفجر ۱۰، عاشورای ۲ و تک دشمن در سال ۱۳۶۷ که سن تقریبی آنها در زمان شهادت بین ۱۹ تا ۴۲ سال تخمین زده شده و توسط کمیته مفقودین ستاد کل نیروهای مسلح در مناطق جزیره مجنون، بانیبنوک، چنگوله و زبیدات تفحص شدهاند در شهرهای شامکان از توابع شهرستان ششتمد، سده از توابع شهرستان خواف، جنتآباد از توابع شهرستان صالحآباد و روشناوند از توابع شهرستان گناباد به ترتیب چهارم دی، ۲۹ آذر، ۲۷ آذر و ۳۰ آذر تشییع و به خاک سپرده خواهند شد.
یوسفعلیزاده گفت: شهدای گمنام عملیاتهای مطلع الفجر، تک ایذایی والفجر هشت، خیبر و تک دشمن در سال ۶۷ با سن تقریبی ۱۸ تا ۲۵ سال که در مناطق گیلانغرب، جزایر بوارین و مجنون و همچنین شلمچه تفحص شدهاند در شهر جنگل از توابع شهرستان رشتخوار، دانشگاه علوم پزشکی سبزوار، دانشکده کشاورزی نیشابور و شهر فرهادگرد از توابع شهرستان فریمان به ترتیب در روزهای ۲۸ آذر، ۲۷ آذر، ۲۶ آذر و ۳۰ آذر تشییع و تدفین خواهند شد.
وی یادآور شد: برابر بررسیهای صورت گرفته یادمانهای شهدای گمنام در هر نقطه از استان به عنوان یک قطب فرهنگی آن منطقه جای خود را در دل و جان امت حزب الله باز کرده است و مردم آن سامان یک پیوند عاطفی و عمیقی را با شهیدان برقرار کردهاند که بسیار تاثیرگذار است.
این مقام مسئول در ادامه سخنان خود به روند انتخاب نقاط برای میزانی از شهدای گمنام پرداخت و گفت: از بین ۷۰ درخواست ارائه شده به ادارهکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان رضوی، براساس آئیننامه ابلاغی ستاد کل نیروهای مسلح ۳۰ نقطه واجد شرایط بودند که بعد از بررسیهای میدانی ۱۲ نقطه به عنوان اولویت در نظر گرفته شدند که امسال میزبان شهدای گمنام هستند.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان رضوی گفت: به واسطه بدعهدهایی که برخی نقاط در ساخت یادمان شهدای گمنام داشتهاند امسال مقرر شد نقاطی که به دنبال میزبانی از شهدای گمنام هستند باید احداث بنای یادمان شهید گمنام، ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته باشند تا این توفیق نصیب آنها شود؛ که بحمدالله اکثر این نقاط گامهای موثری برای تحقق این مهم برداشتهاند که ارزشمند و قابل تقدیر است.
یوسفعلیزاده گفت: همزمان با ایام شهادت حضرت زهرا (س) و تشییع شهدای گمنام دو پویش «مادر» و «خوش آمدی قهرمان» پیشبینی شده که دلدادگان جهاد، مقاومت و شهادت میتوانند با حضور خود در این پویش به برنامههای پیشبینی شده با محوریت این دو مناسبت اسلامی و انقلابی غنی ببخشند.
وی از آحاد مردم شهیدپرور استان خراسان رضوی دعوت کرد با حضور پرشور خود در برنامههای استقبال، شب وداع، تشییع و تدفین شهدای گمنام در سراسر استان رونقبخش این برنامهها باشند.
انتهای پیام/