به گزارش گروه حماسه و جهاد دفاعپرس، مراسم تجلیل از برگزیدگان اولین جشنواره پژوهشگران شاهد و ایثارگر (رویش)، یادبود دانشمند جهادگر «سعید کاظمیآشتیانی» و راهاندازی باشگاه پژوهشگران شاهد و ایثارگر در محل دهکده نشاط حضرت ولیعصر (عج) برگزار شد.
مجتبی مدرسزاده، معاون آموزش، پژوهش و نوآوری بنیاد شهید و امور ایثارگران در این مراسم اظهار داشت: اگر امروز شاهد افتتاح باشگاه پژوهشگران جوان بنیاد هستیم، به لطف و همت دکتر قاضیزاده هاشمی، در طرح تحولی بنیاد شهید است، اگر ما امروز عهد کردیم و کمر همت بستیم و مبحث پژوهش و تحقیق را در بنیاد به عنوان محور اصلی قرار دادیم، به دلیل پشتکار رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران است و از ایشان سپاسگزاری کرده و از خداوند متعال عزت و سلامتی ایشان را خواستاریم.
معاون آموزش، پژوهش و نوآوری بنیاد شهید و امور ایثارگران ضمن گرامیداشت یاد و نام شهید کاظمی آشتیانی، ادامه داد: امیدواریم خداوند به واسطه ارواح مطهر شهدا ما را یاری کند تا کاری کنیم موجبات رضایت، ولی خدا را فراهم کنیم. همچنین از زحمات همکاران عزیزم در معاونت آموزش، پژوهش و نوآوری و مخصوصا دفتر مطالعات و پژوهشهای بنیاد نیز تشکر میکنم.
مدرس زاده اظهار کرد: ذکر دو نکته لازم است که چرا ما در بحث تحول بنیاد و ایجاد معاونت آموزش، محور را دفتر مطالعات و پژوهشها قرار دادیم؟ باید دید این مکانیزم چرخش نسلی و مکانیزم چرخش قدرت در بین نسلها و ملتها چگونه است؟ این سنت خداوند متعال چطور اتفاق میافتد؟ به قول پروفسور سلیمانی؛ قرار نیست عدهای از بطن تمدن سرشاری آمده باشند و امورات و مشکلات ما را عهده دار شوند و گامی در جهت سربلندی ما بردارند.
دکتر مدرس زاده بیان کرد: این روزها نمایش فرهنگ غربی را در غزه میبینیم که هرگونه رشد و پیشرفت ما را مخالف منافع خودشان میدانند؛ بنابراین قرار نیست از بیرون به ما کمکی شود و ما باید بر خود فرض بدانیم که هر اتفاقی قرار است رخ دهد، جوشش آن از بین جوانان ما صورت میگیرد. ما در ستایش مقام پژوهشگران، جشنواره رویش را برگزار کردیم.
معاون آموزش، پژوهش و نوآوری بنیاد شهید و امور ایثارگران خاطر نشان کرد: باید ببینیم مکانیزم چرخش قدرت در بین جوامع چگونه خواهد بود؟ خداوند در هر دورهای بابی از علم را باز میکند و چه آنها که عقب افتادند و چه آنها که جلو افتادند در این زمینه باهم برابرند و ملتهای ضعیف، رنج دیده و محروم میتوانند محرومیتهای خودشان را جبران کنند و این چرخش قدرت اتفاق نمیافتد مگر بستر و زمینه آن آماده باشد. اگر ما مبحث پژوهش را ساده فرض کنیم و در این حوزه اقدامات ارزشمند وتلاش موثری نداشته باشیم، زحمات ما در دیگر حوزهها چند برابر خواهد شد.
وی گفت: امیرالمؤمنین علی (ع) بیانی نورانی در کیفیت حکمرانی دارند که فرمودند آنچه باعث از بین رفتن حکومتها میشود، تقدم اراذل بر افاضل و تمسک به اصول و وانهادن فروع است. من هرچه مطالعه کردم، متوجه شدم در مرزهای علوم مدیریت استراتژیک چیزی بهتر از این وجود ندارد. افاضل از مجموعه مدیریتی حذف نمیشوند بلکه اراذل مقدم بر آنها میشوند و مهمتر از آن تمسک به اصول و وانهادن فروع است. اگر ما میخواهیم کار دست دانشمندان باشد، طبق اصول الهی حرکت کنیم، به مقامات بلند برسیم و یک شب ما بهتر از هزار ماه باشد که مصداق شب قدر است، باید با اصول حرکت کنیم و این حرکت و تقدم افاضل بر اراذل در جامعه محقق نمیشود، مگر اینکه جامعه زیرساخت تحقیقاتی و پژوهشی داشته باشد و قبل از هر اقدام، بررسی این زیرساختها در حوزه تحقیق و پژوهش انجام شده باشد.
مدرس زاده بیان کرد: همچنین امیرالمؤمنین علی (ع) در بحث کیفیت یاران ولی، در نامهای به عثمان ابن حنیف فرمودند: اگر میخواهید من که، ولی شما هستم را یاری کنید، باید یاری تان با ورع (حالتی از دقت و حذر)، اجتهاد و تلاش همه جانبه، عفت و پاکی و همچنین پرداختن به نقاط ضعف همراه باشد. این بیان نورانی را هنگامی که کنار بیان ایشان در حوزه حکمرانی میگذاریم مفهوم تقدم افاضل بر اراذل را متوجه میشویم و بستر و زیرساخت همه این مسائل در حوزه حکمرانی و کیفیت یاری بخشی به حکمران، در بحث تحقیق و پژوهش است که آن را باید جدی بگیریم.
وی بیان کرد: دکتر قاضیزاده هاشمی بر ایجاد معاونت نوپای آموزش، پژوهش و نوآوری تاکید بسیار داشتند و با توجه به گفته ایشان اگر فرض بنیاد، فرض حیات انقلاب اسلامی است، معاونت آموزش، پژوهش نوآوری باید ایجاد شود تا بنیاد شهید و امور ایثارگران پرچمدار طرح تحولی بنیاد باشد.
انتهای پیام/ 141