به گزارش گروه سایر رسانههای دفاعپرس، وزیر دفاع آمریکا که به تلآویو سفر کرده است، از تشکیل ائتلاف دریایی ضد یمنی با همراهی انگلیس، فرانسه، ایتالیا، اسپانیا، نروژ، هلند، کانادا، بحرین و سیشل با هدف ادعایی حفظ امنیت دریای سرخ و مقابله با تهدیدهای یمن خبر داد.
در عین حال برخی منابع صهیونیستی غیبت کشورهایی مانند عربستان، امارات و مصر را در این ائتلاف خطرناک توصیف کردهاند. وزیر دفاع یمن در واکنش به اظهارات همتای آمریکا اش مبنی بر تشکیل ائتلاف دریایی ضد یمنی گفت: امکاناتی در اختیار داریم که میتوانیم ناوگانها، کشتیها، زیردریاییها و ناوهای هواپیمابرتان را غرق کنیم. دریای سرخ گورستان شما خواهد شد.
احمد دستمالچیان، سفیر اسبق ایران در اردن و لبنان درباره خودداری کشورهای عربی و اسلامی از پیوستن به ائتلاف ضد یمنی اظهار داشت: با اینکه آمریکا به دنبال ائتلاف سازی علیه یمن با شرکت کشورهای عضو اتحادیه عرب است، اما آمریکا موفق به یارگیری از کشورهای منطقه نخواهد شد.
وی با بیان اینکه آمریکا میخواهد با تشکیل ائتلاف ضد یمنی مانعی برابر حملات یمن به کشتیهای حامل سلاح، غذا و دارو برای رژیم صهیونیستی شود، افزود: آمریکا به دنبال یارگیری از کشورهای عربی منطقه برای حمله به یمنی هاست، زیرا اقدامش باعث کاهش هزینههای حمله مستقیم آمریکا به یمنیها میشود.
سفیر اسبق ایران در اردن و لبنان عنوان کرد: در راستای نقشه آمریکا کشورهای مهمی مانند مصر به دلیل داشتن ارتش قوی مد نظر هستند، اما مصریها به دلیل سابقه تاریخ رویارویی با یمنیها و شکست سختی که از دخالت در امور داخلی این کشور خوردند، تمایلی به حضور و شرکت در ائتلاف ضد یمنی ندارند.
دستمالچیان گفت: زمانی که عربستان به دنبال حمله به یمن بود، مصریها با توجه به سابقه تاریخی به عربستان جواب منفی دادند، زیرا مطمئن بودند در همکاری با ریاض برای حمله به صنعا در باتلاق سختی فروخواهند رفت.
وی معتقد است: با توجه به سابقه تاریخی مصر در مواجهه با یمن بعید به نظر میآید قاهره خود را درگیر چالش جدیدی کند. علاوه بر این، عربستان و امارات کمترین تمایلی به رویارویی و درگیری با یمن ندارند، زیرا به تازگی با توافق پیچیده پکن از زیر آوار حملات سنگین یمنیها خارج شدهاند.
سفیر اسبق ایران در اردن و لبنان توضیح داد: بعید به نظر میآید محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی با برنامههای توسعهای که مد نظر دارد و حتی امارات مایل به همکاری با آمریکا برای درگیر شدن در جبهه یمن باشند، زیرا به خوبی میدانند کلید زدن جنگ دیگری با یمن به مثابه وارد شدن به فضایی است که انتهای آن مشخص نیست.
وی معتقد است: اگر آمریکاییها خیال رویارویی با یمنیها برای حمایت از رژیم صهیونیستی دارند، باید این کار را با شرکای اروپایی خود انجام دهند که مطمئنا بران هزینههای سرسام آوری خواهد داشت، زیرا ورود نیروی خارجی برای عملیات در منطقه به تحمیل هزینههای بسیار سنگین انسانی، تجهیزاتی و لجستیکی منجر میشود. بعید به نظر میآید آمریکا یا کشورهای اروپایی دچار چنین اشتباه محاسباتی شوند.
دستمالچیان تصریح کرد: میتوان پیش بینی کرد، طرح مقابله آمریکا با یمنیها محکوم به شکست است؛ به ویژه اینکه یمنیها در مواضع خود و در دفاع از مردم غزه بسیار سرسخت هستند و مانع حرکت همه کشتیهایی میشوند که به سمت سرزمینهای اشغالی میروند. حتی اینک شرکتهای بزرگی در آلمان و اروپا ارسال کشتیهای شان را به منطقه متوقف کردهاند.
وی گفت: اگر عربستان بخواهد در برابر جنایتهای رژیم صهیونیستی سکوت کند یا به نوعی مشخص شود قصد دارد ترانزیت کالاهای رژیم صهیونیستی را از مسیر زمینی انجام دهد، منافع و منابع نفتیاش در معرض خطر قرار میگیرد.
کارشناس سیاست خارجی یادآور شد: تصمیم سختی پیش روی آمریکاست، زیرا برای پایان جنگ غزه باید به رژیم صهیونیستی فشار بیاورد تا به جنایتها و نسلکشی اش پایان دهد، در غیر این صورت دامنه جنگ گسترش مییابد و آینده مبهمی پیش روی منطقه خواهد بود؛ به ویژه اینکه در آستانه برگزاری انتخابات آمریکا جو بایدن باید هزینه بسیار سنگینی بپردازد.
منبع: راهبرد معاصر
انتهای پیام/ ۱۳۴