به گزارش گروه بینالملل دفاعپرس به نقل از راشاتودی، کمیته حفاظت از روزنامهنگاران که سازمانی غیرانتفاعی در آمریکاست، اعلام کرد که شمار خبرنگارانی که در ۱۰ هفته نخست آغاز جنگ در نوار غزه جان خود را در حملات اسرائیل از دست دادهاند، بیشتر از تعداد خبرنگارانی بوده است که از زمان شروع به فعالیت این کمیته در سال ۱۹۹۲، در یک کشور واحد در هر سال مفروض کشته شدهاند.
براساس آمار، از آغاز حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه که پس از عملیات هفتم اکتبر (۱۵ مهر) مقاومت اسلامی فلسطین علیه صهیونیستها درگرفت، دست کم ۶۸ فعال حرفهای حوزه رسانه جان خود را از دست دادهاند که ۶۱ نفر از آنها فلسطینی، چهار تن اسرائیلی و سه نفر نیز لبنانی هستند و این در حالی است که ۱۵ خبرنگار از جمله یکی از عکاسخبرنگاران خبرگزاری فرانسه که هر دو پای خود را در انفجار از دست داد، به شدت مجروح شدهاند.
کمیته محافظت از خبرنگاران آنچه که «الگوی آشکار هدف گرفتن خبرنگاران و خانوادهشان به دست اسرائیلیها» خوانده شده است را قویاً محکوم و در توصیف یکی از این موارد بیشمار، مرگ خبرنگاری را روایت کرد که با «یونیفرم مخصوص و محرز خبرنگاری در منطقهای که هیچ درگیری در آن وجود نداشته، کشته شده است» و در نمونههایی دیگر به ارعاب و تهدید خبرنگاران به دست مقامات و نیروهای ارتش اسرائیل و سپس قتل خانواده آنها اشاره کرد.
براساس آمار، نیروهای اسرائیلی دست کم ۲۰ خبرنگار را بازداشت کرده و سه تن از آنها نیز مفقود شدهاند و چندین نفر دیگر اعلام کردهاند که نیروهای ارتش رژیم صهیونیستی آنها را مورد آزار قرار دادهاند که از جمله آنها میتوان به یک مورد در جریان پخش زنده پوشش خبری شبکه سیانان اشاره کرد.
یکی از خبرنگاران شبکه تلویزیونی «المشهد» مستقر در دبی، گزارش داده است که یک تکتیرانداز اسرائیلی هفته گذشته او را بطور کاملاً عامدانه هدف تیراندازی قرار داده و این در حالی بوده که او پوشش و یونیفرم خبرنگاری بر تن داشته است. به گفته این خبرنگار، تیراندازی به او به تلافی گزارشی بوده است که او درباره رها شدن چهار نوزاد زودرس در بیمارستان النصر غزه منتشر کرده بود. او در این گزارش تکاندهنده نوشته بود که پس از تخلیه اجباری این مرکز درمانی به دست نظامیان اسرائیلی، چهار نوزاد زودرس در بیمارستان به حال خود رها شده و جان خود را از دست دادند!
مقامات اسرائیلی در ماه اکتبر به رویترز و ایافپی گفتند که امنیت خبرنگاران در نوار غزه را تضمین نمیکنند. بسیاری بر این باورند که این موضعگیری و خودداری صهیونیستها از تأمین امنیت خبرنگاران، بخشی از تلاش آنها برای پنهان نگه داشتن وسعت قتلعامی که در نوار غزه صورت گرفته است.
براساس اعلام وزارت بهداشت نوار غزه، از آغاز جنگ در این باریکه، بیش از ۲۰ هزار فلسطینی به شهادت رسیده و بالغ بر ۵۰ هزار تن نیز مجروح یا مفقود شده و بمباران وحشیانه و کور نیروهای اشغالگر، متجاوز از ۱.۹ میلیون نفر از فلسطینیان ساکن غزه را مجبور به کوچ اجباری کرده است.
جامعه بینالملل پارسال اسرائیل را به دلیل تیراندازی و به شهادت رساندن شیرین ابوعاقله، خبرنگار شبکه الجزیره به شدت محکوم کرد. تلآویو در ابتدا این مساله را انکار و بعدها اعتراف کرد که او را به قتل (شهادت) رسانده است.
کمیته حفاظت از خبرنگاران بارها رفتار صهیونیستها با خبرنگاران را محکوم کرده است. این کمیته در تازهترین گزارش خود که در ماه مه منتشر شد، اعلام کرد که نظامیان صهیونیست در ۲۲ سال گذشته دست کم ۲۰ خبرنگار را بدون هیچ مجازات آشکاری، کشته است.
انتهای پیام/ ۱۳۴