به گزارش گروه فرهنگ و هنر دفاعپرس، آیین اختتامیه کنگره شعر و داستان ایثار و مقاومت در امتداد مکتب سردار سلیمانی با حضور غلامعباس کیانی مدیر کل امورایثارگران شهرداری تهران ورئیس کنگره سراسری شعر وداستان ایثار ومقاومت، حجت الاسلام و المسلمین حسین علاء الدین دبیر کنگره سراسری شعر و داستان ایثار و مقاومت، سردار ایرج مسجدی مشاور عالی فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، علیمحمد مؤدب دستیار وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، سردار علیاصغر محسن شیخی جانشین مدیرعامل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس و جمعی از شاعران و علاقمندان در تالار هویزه موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد.
غلامعباس کیانی مدیر کل امورایثارگران شهرداری تهران در آغاز مراسم گفت: در جهان معاصری که ددمنشها با تمام قوای قصد استیلای بر جهان را دارند فقط مردمی باقی خواهند ماند که مقاومت را سرلوحه خود قرار دهند. دوران دفاع مقدس به ما نشان داد که فقط مقاومت میتواند مردم را پیدا نگه دارد. آنچه که در این سالها دیدیم و آموختیم این بود که برای باقی ماندن فقط باید مقاومت کرد. این مقاومت باید به نسل بعد معرفی شده و منتقل شود.
رئیس کنگره سراسری شعر وداستان ایثار ومقاومت افزود: بهترین زبان برای انتقال این معانی، هنر است. یک بیت شعر چنان تحول و آثاری از خود به جا میگذارد که با خواندن چندین جلد کتاب ممکن است منتقل نشود. این هنرمندان همچون مجاهدان فی سبیل الله به درگاه الهی معرفی خواهند شد. شهدا از شما تشکر خواهند کرد.
وی همچنین گفت: بسیار خوشحالیم که این کنگره علاوه بر داخل کشور در سطح بین المللی با استقبال کشورهایی همچون سوریه، عراق، لبنان، پاکستان، یمن و.. مواجه شد و خوشبختانه دو اثر نیز در حوزه بین الملل شایسته تقدیر شدند.
ایرج مسجدی به عنوان مشاور عالی فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در ادامه مراسم گفت: مجاهدان آرزوی شهادت میکنند چرا که آن را فوز عظیم میدانند. خیلیها دنبال تشویق و جایزه و مدال و مقام هستند. اما چه مدال و مقام و جایگاهی بهتر از عند ربهم یرزقون؟
وی ادامه داد: ابومهدی المهندس برای سردار سلیمانی و جمهوری اسلامی ایران رفیق، شفیق، مستشار، دستیار، دوست و به قول خودش سرباز بود. او میگفت به من نگویید عراقی، چرا که ما مدافع حق هستیم. ما سربازان بدون مرز هستیم در مقابل ظلم و جنایتکاران، چه حلب باشد، چه موصل، چه اسرائیل و چه مرز ایران.
مسجدی تأکید کرد: ابومهدی، شهید سلیمانی و شهدای مدافع حرم دشمن را در عمق استراتژیک نابود کردند و امنیت این سرزمین را تأمین کردند. اگر امروز شرایطی است که ذوق شعری شاعر گل میکند و هنرمند از هنر خود استفاده میکند، به واسطه این امنیتی است که شهدا ایجاد کردند. اگر امنیت نباشد نه اقتصاد هست، نه ملت، نه خواب، نه روان و نه...
مشاور عالی فرمانده نیروی قدس توضیح داد: سردار سلیمانی از روزهای اولی که به جبهه مقاومت آمدند، گفتند ما باید جبهه و نیروهای مقاومت را قدرتمند کنیم. تا کی جبهه مقاومت میخواهد با چنگ و دندان بجنگد و رژیم صهیونیستی مسلمانها را بکشد و هیچ کس هم نتواند کاری کند. جبهه مقاومت باید قدرتمند، مجهز و مستقل باشد و از همه نظر روی پای خودش بایستد.
وی تأکید کرد: امروز مقاومت تبدیل به قدرتی منطقهای شده است. امروز و بعد از جنگ غزه حماس تبدیل میشود به یک مؤلفه قدرت. امروز به جایی رسیدیم که هیچ قدرتی نمیتواند تصمیمی بگیرد مگر اینکه مقاومت را در نظر بگیرد و با آن کنار بیاید.
مسجدی ادامه داد: قبل از حمله ۷ اکتبر، رژیم صهیونیستی ۲۰۰ نفر از جبهه مقاومت را دستگیر کرده و طرحی داشت که فاتحه فلسطین را بخواند. حماس حرکتِ پیشدستانه کرد تا معادله صهیونیستها را بهم بزند. امروز هم صهیونیستها تنها کاری که توانستند بکنند بمباران مردم بیدفاع فلسطین بود. با این حال حتی ۱۰ درصد توان مقاومت هم از بین نرفته است. میلیونها نفر از شهرکنشینهای اسرائیلی آواره هستند و برای اولینبار اردوگاه زدند. نتانیاهو که شاهد پایان عمر سیاسی و حکومتی خود است، برای بقای خود میجنگد.
مشاور عالی فرمانده نیروی قدس افزود: با اینکه ۵۰ هزار نفر از فلسطینیها شهید یا مجروح شدهاند، حتی یک خانواده فلسطینی هم از غزه بیرون نرفتهاند. میگویند اینجا سرزمین ماست. بچههای ما در حال مبارزه هستند. میگویند ما شهید میشویم اما بهتر از مرگ تدریجی و با نکبت در اردوگاهها است. اسرائیل در این جنگ شکست خورده است و فلسطین و مقاومت پیروز این میدان خواهند بود.
وی در پایان اعلام کرد: عزیزان هنرمند، شاعر، سینماگر، نویسنده و هر کسی که نام شهید و مقاومت را بزرگ میکند و زنده نگه میدارند، عاقبت به خیر است و درود خدا به او باد. کسانی که در موضوع حماسه و ایثار و مقاومت شعر سرودید گردن خود را با افتخار بالا نگه دارید.
در پایان حجتالاسلام علاءالدین بیان کرد: امروز در دنیا معادلات جبهه مقاومت، معادلات تاریخی است. ما هیچ زمانی چنین جنایتی که به غزه متحمل شد را نداشتیم. این اتفاقات وقتی در قالب هنر بیان شود، ماندگار میشود. ۱۲۰۰ اثر به دبیرخانه کنگره رسید که از بیش از ۳۱۹ شاعر بود. حدود ۲۰۰ اثر به مرحله پایانی رسید که در قالب کتابی منتشر میشود. امیدواریم این فعالیت بهطور دائمی فعالیت داشته باشد.
در پایان این مراسم از برگزیدگان این جشنواره تجلیل به عمل آمد.
برگزیدگان آثار برتر جشنواره عبارتند از مصطفی توفیقی از مشهد، سارا صابر از تهران و فاطمه افراسیابی از کرمانشاه.
برگزیدگان آثار شایسته تقدیر عبارتند از رضا نیکوکار از گیلان، حسن خسروی وقار از قم و فاطمه سلیمانپور از اصفهان.
برگزیدگان بخش داستان عبارتند از مجتبی صفدری از گیلان، مهدی حمیدی از تهران و رقیه رضایی از همدان.
برگزیدگان بخش دلنوشتههای خانواده شهدا عبارتند از بهروز میرزایی، پژمان صالحی و کوثر پاریابیزاده که همگی فرزند شهید یا ایثارگر هستند.
شاعران خارجی برگزیده نیز احمد حسینی شهریار از پاکستان و احمد الجنید از یمن هستند.
انتهای پیام/ 161