به گزارش گروه سایر رسانههای دفاعپرس، فارنافرز در گزارشی اعلام کرد؛ «اسرائیل» از دو ماه قبل با بیش از ۴۰ هزار نیروی رزمی به شمال غزه یورش آورده و این منطقه کوچک را زیر یکی از شدیدترین بمبارانهای تاریخ قرار داده است. تقریبا دو میلیون نفر آواره شدهاند.
بیش از ۱۸ هزار غیرنظامی (از جمله ۶ هزار کودک و پنج هزار زن) کشته شدهاند و وزارت امور خارجه آمریکا برآورد کرده که آمار واقعی، شاید از این هم بیشتر باشد. اسرائیل بیمارستانها و آمبولانسها را هدف میگیرد و نیمی از ساختمانهای غزه را ویران کرده است. همچنین دسترسی به آب، محمولههای خوراک و برق را برای ۲.۲ میلیون ساکن غزه قطع کرده است. هرطور که حساب کنیم، این یک اقدام گسترده برای مجازات جمعی غیرنظامیان است.
حتی اکنون نیز، در حالی که نیروهای اسرائیلی بیشتر به عمق باریکه غزه نفوذ میکنند، هدف دقیق رویکرد اسرائیل، به هیچ رو روشن نیست. هرچند رهبران اسرائیل ادعا میکنند که تنها حماس را هدف میگیرند، اما کشتار کور مردم غزه، پرسشهایی را درباره نیت واقعی دولت اسرائیل به پیش میکشد. آیا اشتیاق اسرائیل به ویرانی غزه، نتیجه همان ناتوانیای است که به ناکامی گسترده ارتش اسرائیل در مقابله با حمله هفتم اکتبر حماس انجامید که طراحی آن برای بیش از یک سال، زیر چشم ارتش و اطلاعات اسرائیل ادامه داشت؟
هدف نهائی هرچه باشد، ویرانی عمومی غزه، مشکلات اخلاقی عمیقی را موجب میشود، اما حتی اگر صرفا از زاویه راهبردی هم داوری کنیم، رویکرد اسرائیل محکوم به شکست است و در واقع هم اکنون هم شکست خورده است. مجازات انبوه غیرنظامیان، نتوانسته ساکنان غزه را از حمایت حماس باز بدارد. برعکس، تنها به افزایش نفرت فلسطینیها کمک کرده است.
همچنین این کارزار، موفق به ناکار کردن حماس هم نشده. اکنون روشن شده که اسرائیل نمیتواند حماس را منهدم سازد. در واقع چه بسا این گروه از گذشته هم نیرومندتر شده باشد. نازیها هم با این تاکتیک اسرائیل به نتیجه دلخواه نرسیدند. آمریکا هم این تاکتیک را بارها و بارها آزموده بیآنکه دستاوردی داشته باشد. به رغم دو ماه عملیات سنگین نظامی - که آمریکا هم محدودیتی بر آن وضع نکرد – اسرائیل چندان دستاوردی نداشته است. این بمبارانها حتی به شکست جزئی حماس هم نینجامیده است. حمله زمینی گسترده اسرائیل هم محکوم به شکست است.
در یک نگاه گستردهتر، کارزار نظامی اسرائیل نتوانسته کنترل حماس بر غزه را عمیقا تضعیف کند. اسرائیل تنها توانسته یکی از گروگانهای هفتم اکتبر را نجات دهد. بقیه گروگانهایی که آزاد شدهاند، به خواست حماس بوده که نشان میدهد حماس همچنان رزمندگانش را در کنترل خود دارد.
تبلیغات حماس بهطور گسترده روی تلگرام منتشر میشود. کانال تلگرامی حماس ۶۲۰ هزار مشترک دارد. ارزیابی پروژه دانشگاه شیکاگو در زمینه امنیت و تهدیدها (که من مدیر آن هستم) شاخه نظامی حماس، بریگادهای القسام، از یازدهم اکتبر تا ۲۲ نوامبر، هر هفته حدود ۲۰۰ ویدئو و پوستر را در این کانال منتشر میکند.
در واقع مبارزانی که اسرائیل عملا تولید میکند، بیشتر از کسانی است که میکشد. یک افکارسنجی از فلسطینیهای غزه و کرانه باختری نشان میدهد ۷۶ درصد پاسخگویان گفتهاند که نگاه مثبتی به حماس دارند. این را مقایسه کنید با تنها ۲۷ درصد پاسخگویان در این دو نقطه که در ماه سپتامبر گفتند که حماس «بیشتر سزاوار است که نماینده مردم فلسطین باشد.» این یک پیام تلخ دارد: بخش بزرگی از بیش از پانصدهزار مرد فلسطینی ۱۸ تا ۳۴ سال، اکنون میوه رسیدهای برای عضوگیری حماس و دیگر گروههای فلسطینی هستند. شکست رویکرد کنونی اسرائیل، روز به روز آشکارتر میشود.
منبع: کیهان
انتهای پیام/ ۱۳۴