به گزارش گروه بینالملل دفاع پرس، با شعلهورشدن آتش انتفاضه قدس در اکتبر گذشته جامعه صهیونیستی در حالتی از ترس و وحشت و احساس ناامنی به سرمیبرد و این نگرانی برای تمام صهیونیستها به وجود آمده است که هرلحظه ممکن است با عملیاتی شامل حمله با چاقو و یا زیرگرفتن با خودرو از ناحیه فلسطینیان مواجه شوند.
تحت تاثیر همین حملات و در نتیجه احساس ترس و وحشت ناشی از آن بوده است که اکنون خیابانهای شهر قدیم قدس کمتر گروههای شهرکنشین را به خود میبیند و تجاوز آنها به مسجد الاقصی نیز به شدت کاهش یافته است و در معدود مواردی هم که انجام میشود، تحت تدابیر شدید امنیتی صورت میگیرد.
از زمان آغاز انتفاضه عملیاتهای فلسطینیان هیچ گاه در کرانه باختری و قدس شرقی متوقف نشده است و در شهرهای مختلف ادامه دارد. عملیاتهایی که از نگاه تحلیلگران مسائل مربوط به فلسطین موفقترین کار برای مقابله با شهرکنیشینان بوده و باعث شده است.
جنگ روانی که این عملیاتها به راه انداخته، علاوه بر محدود کردن گروههای شهرکنشین، روی موضوع مهاجرت معکوس اسرائیلیها و خروج آنها نیز تاثیرگذاشته است؛ براساس آمارهای رسمی خود صهیونیستها در چهار سال گذشته هر سال حدود 26 هزار شهروند یهودی سرزمینهای اشغالی را ترک کردهاند.
علت این نوع از مهاجرت (مهاجرت معکوس) را باید در تحولات مختلف دو سال اخیر صحنه فلسطین جستجو کرد؛ جایی که ترور «احمد الجعبری»، معاون فرمانده کل گردانهای قسام در نوامبر 2012، جنگ 51 روزه علیه غزه در سال 2014 و در ادامه آغاز انتفاضه قدس که با شهادت مهند الحلبی آغاز شده است، تاثیری منفی بر یهودیان گذاشت و باعث شد تا احساس کنند در داخل خود اسرائیل هم امنیت ندارند.
از سوی دیگر این احساس ناامنی باعث نگرانی نخبگان جامعه صهیونیستی و هشدار آنها نسبت به این وضعیت شده است؛ «یوسی کلاین» متفکر یهودی با هشدار درباره اینکه احساس ناامنی و سرخوردگی جامعه یهودی باعث می شود تا بخشی از جامعه در فکر ترک اسرائیل باشند می گوید: برخی از یهودیان به این فکر میکنند که کشور را ترک کنند و علت آن هم احساس ناامیدی است که آنها نسبت به اوضاع امنیت فردی خودشان پیدا کردهاند.
آمارهای حاصل از نظرسنجیها هم موید همین هشدارهای نخبگان صهیونیست میباشد؛ براساس نظرسنجی که در روزنامههای صهیونیستی «معاریو» و «اورشلیم پست» منتشر شده است، 81 درصد از صهیونیستها پس از عملیاتهای مقاومتی فلسطینیان از آغاز ماه اکتبر گذشته تاکنون، شیوه رفت و آمدهای خود را تغییر دادهاند و 46 درصد از آنها اعلام کردهاند که قبل از مشارکت در جشنهای اعیاد یهودی بارها در این زمینه فکر میکنند.
طبق این نظرسنجی 21 درصد از صهیونیستها اعلام کردند که حداقل یک نفر را میشناسند که در جریان عملیاتهای مقاومتی فلسطینیان زخمی شده است.
در حوزه مسائل اقتصادی نیز آمار و ارقام منتشرشده در رسانههای صهیونیستی نشان میدهد که بیشتر بخشهای اقتصادی رژیم صهیونیستی در نتیجه انتفاضه قدس متحمل خسارتهای زیادی شده است.
تحلیلگران و کارشناسان صهیونیست بر این باورند که انتفاضه قدس بازتاب گستردهای هم بر بخش گردشگری، بازار و بورس این رژیم در تل آویو داشته است و حتی رستورانها را نیز در برگرفته است و مشتری این مراکز نسبت به قبل از انتفاضه کاهش چشمگیری داشته است.
در همین رابطه، پروفسور آوی بن باست از مقامات سابق وزارت دارایی رژیم صهیونیستی هشدار داده است که این رژیم در معرض خسارتهای اقتصادی بسیار هنگفتی قرار دارد و آثار و پیامدهای انتفاضه و عملیاتهای مقاومتی فلسطینیان بسیار خطرناکتر از آثار و پیامدهای انتفاضه دوم است. وی تاکید میکند که انتفاضه فلسطینیان موجب کاهش رغبت سرمایهگذاران برای سرمایهگذاری در طرحها و پروژهها در فلسطین اشغالی میشود و همین مساله خسارتهای جبران ناپذیری به اقتصاد این رژیم وارد میکند.
از جمله مسائلی که در جریان انتفاضه به طور مستقیم بر اقتصاد رژیم صهیونیستی تاثیر گذار بوده است، لغو مجوز کار بسیاری از کارگران فلسطینی در اراضی اشغالی بود که همین مساله موجب شده است تا هزینههای کارگری در فلسطین اشغالی به طور قابل ملاحظهای افزایش یابد. علاوه بر این تحریم کالاهای صهیونیستی از سوی اروپاییها به ویژه در پرتو انتفاضه کنونی و همبستگی بین المللی با فلسطینیان که هر روز در معرض جنایتهای تازه دشمن صهیونیستی قرار دارند، به طور بی سابقهای افزایش یافته است.
نکته جالب توجه و پایانی درباره تاثیر امنیتی انتفاضه قدس بر اوضاع صهیونیستها اینکه برای اولین مرتبه جوانان و نوجوانان و حتی کودکان فلسطینی که در واقع از متولدین پس از توافقنامه صلح اسلو (1993) هستند، موفق شدهاند حالتی از ترس و وحشت را در جامعه صهیونیستی ایجاد کنند؛ کاری که ارتشهای کشورهای عربی در چند دهه اخیر از انجام آن عاجز ماندند.