یادداشت/ حنیف غفاری

تغییر راهبرد یا شکست راهبردی؟

نشریه تایمز اسرائیل نوشت ارتش رژیم اشغالگر قدس در حال آماده شدن برای تغییر راهبرد نظامی در نوار غزه است و می‌خواهد آن را به سوی یک عملیات درازمدت هدایت کند.
کد خبر: ۶۴۱۴۵۱
تاریخ انتشار: ۰۹ دی ۱۴۰۲ - ۱۸:۰۰ - 30December 2023

تغییر راهبرد یا شکست راهبردی؟گروه سایر رسانه‌های دفاع‌پرس - ​​​​​​​حنیف غفاری؛ این روز‌ها مقامات رژیم اشغالگر قدس و رسانه‌های این رژیم، تاکتیک بازی با کلمات را با هدف توجیه شکست قطعی خود در جنگ غزه در پیش گرفته‌اند.

یکی از این موارد مربوط به ادعای تغییر استراتژی در جنگ غزه است. دراین خصوص، نشریه تایمز اسرائیل نوشت ارتش رژیم اشغالگر قدس در حال آماده شدن برای تغییر راهبرد نظامی در نوار غزه است و می‌خواهد آن را به سوی یک عملیات درازمدت هدایت کند. دراین گزارش ادعا شده است: «ارتش اسرائیل دریافته که باعملیات نظامی فشرده به آنچه می‌توانسته دست یابد، رسیده‌است وحال باید خود را برعملیات محدودترامادرازمدت باهدف سرنگونی جریان تروریستی حماس متمرکز کند.»

به گفته نیر دوری، خبرنگار تایمز اسرائیل، ارتش رژیم صهیونیستی یک منطقه حائل به عرض یک کیلومتر در نوار مرزی خود با اسرائیل ایجاد خواهد کرد و به این گونه منطقه حائل موجود را گسترش خواهد داد. بر اساس این گزارش، نیرو‌های زمینی رژیم صهیونیستی که به‌طور عمده از سربازان وظیفه تشکیل می‌شوند، منطقه را اشغال خواهند کرد تا اطمینان حاصل شود که غزه‌ای‌ها نمی‌توانند به حصار‌های مرزی با اراضی اشغالی نزدیک شوند و حملات دقیقی را از آنجا انجام دهند. اما حضور نظامی نسبت به وضعیت کنونی کاهش خواهد یافت. آنچه دراین گزارش و موارد مشابه آمده، پیش درآمدی برای آماده‌سازی افکار عمومی منطقه و جهان جهت توجیه شکست صهیونیست‌ها در نوار غزه است. واقعیت این است که واژه تغییر ارادی استراتژی، زمانی کاربرد دارد که یک بازیگر به اهداف کامل یا ضمنی خود در جنگ دست یافته باشد و درصدد تغییر ریل‌گذاری میدانی با هدف کنترل و تثبیت موفقیت‌ها باشد، اما آیا چنین قاعده‌ای درخصوص اشغالگران صهیونیست صادق است؟! قطعا پاسخ این سؤال منفی است.

چنانچه حامیان تل‌آویو نیز اذعان کرده‌اند، نتانیاهو و ارتش رژیم صهیونیستی به هیچ یک از اهداف کلان اعلامی خود در نوار غزه ازجمله نابودی حماس و اشغال این منطقه دست نیافته است. سردرگمی تحلیلی و میدانی صهیونیست‌ها در میدان غزه را می‌توان به‌وضوح در این بخش از گزارش منتشر شده از نشریه تایمز اسرائیل مشاهده کرد: «علت احتمالی تغییر راهبرد نظامی در این است که شکست کامل حماس از طریق حملات زمینی گسترده به دست نمی‌آید، بلکه از مسیر یک جنگ فرسایشی طولانی حاصل می‌شود. این جنگ ممکن است ماه‌ها و شاید سال‌ها به طول انجامد، اما ایجاد واقعیتی جدید در غزه نیازمند یک فرآیند دیپلماتیک و اقدامات اقتصادی و نظامی است.»

تعارضات معناداری در این گزارش موج می‌زند که بیانگر استیصال تل‌آویو و اصلی‌ترین حامی وی یعنی واشنگتن در غزه است. تل‌آویو قصد دارد از شکست راهبردی و میدانی در نوار غزه، با عنوان تغییر استراتژی جنگ یاد کند تا به این وسیله، مانع تمرکز افکار عمومی و مخاطبان بین‌المللی بر شکست مطلق این رژیم شود. با این حال، تاریخ مصرف این تصویرسازی از همان لحظه وقوع عملیات کوبنده طوفان‌الاقصی به پایان رسیده است.

منبع: فارس

انتهای پیام/ ۱۳۴

نظر شما
پربیننده ها