به گزارش خبرنگار اخبار داخلی دفاعپرس، ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست خبری امروز (دوشنبه) اظهار داشت: ما متاسفانه شاهد یک جنایت هولناک و اقدامی بزدلانه و تروریستی در گلزار شهدای شهر کرمان بودیم، کرمان زادگاه شهید حاج قاسم سلیمانی قهرمان ملی کشورمان است.
کنعانی خاطرنشان کرد : متاسفانه در این جنایت تعداد زیادی از هم وطنانمان و برخی از شهروندان افغانستانی به شهادت رسیدند، ما قویا این اقدام تروریستی را محکوم می کنیم و عرض تسلیت داریم به خانواده های معظم و داغ دیده این حادثه تلخ که بار سنگینی از اندوه و غم را به دوش می کشند.
وی افزود: این جنایت شوم تروریستی موج عظیمی از واکنش ها را در پی داشت و مسئولان مختلف کشورهای جهان این حادثه شوم تروریستی را محکوم کردند و با ملت و دولت ایران ابراز همدردی داشتند، بر همین اساس لازم است از همه این مقامات تشکر کنم.
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: این حادثه شوم نشان داد تروریسم یک خطر بزرگ برای صلح جهانی است و کسانی که تروریسم را ابزاری برای رسیدن به اهداف شوم خود قرار داد می دهند باید بدانند که مسئولین حقوقی و انسانی جنایات تروریستی بر عهده آنان است.
کنعانی در خصوص تماس تلفنی وزرای خارجه ایران و فرانسه گفت: موضوع تروریسم یک تهدید فراگیر و بین المللی است ما به عنوان دولت ایران همواره بر موضوع مبارزه اصولی علیه تروریسم تاکید کرده ایم پ از تمام سازو کار ها در این زمینه استفاده کرده ایم، ما تروریسم را خطری می دانیم که مستلزم اقدام فراگیر همه جانبه است.
سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه این مواضع ایران در گفتوگو با کشورهای غربی به روشنی تبیین شده است، گفت: دولت فرانسه موضعی رسمی خود را در خصوص واقعه تروریستی کرمان اعلام کرد البته فرصتی فراهم آمد تا در خصوص مسائل منطقه به ویژه حوزه فلسطین گفت و گو های لازم انجام شود.
وی افزود: اتفاق تروریستی که رخ داد طبیعتاً جهان ذی ربط اطلاعاتی اقدامات لازم را انجام داده اند و اقدامات تکمیلی در حال انجام است و دستگاه های اطلاعاتی بعد از تکمیل اطلاعات به میزانی که ممکن باشد ابعاد این واقعه تروریستی را برای مردم شریف ایران تبیین خواهند کرد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی گفت: داعش به عنوان بازوی ایجاد ناامنی برای برخی سرویسهای جاسوسی تا کنون جنایات متعددی انجام داده است، بعد از رشادت ها و جانفشانی های سردار شهید حاج قاسم سلیمانی و پایان حکومت خود خوانده موسوم به داعش شاهد بودیم که این گروه تروریستی به صورت پراکنده در برخی از کشورهای منطقه پخش شدند و هر از چند گاهی اقدام به عملیات تروریستی می کند.
کنعانی تصریح کرد: مبارزه با چنین پدیده شومی نیازمند هم افزایی و همکاری بین دستگاههای اطلاعاتی جمهوری اسلامی ایران با کشورهای مختلف جهان است، ما در منطقه ای بسیار ناامن حضور داریم و ضرورت دارد با همکاری های چند جانبه بر چالش های امنیتی مانند داعش غلبه کنیم.
کنعانی در خصوص تعویق پروازهای حج عمره گفت: مقامات ذی ربط جمهوری اسلامی ایران هم در وزارت ارشاد و هم در وزارت راه اطلاع رسانی های مبسوطی را انجام داده اند و دلیل اصلی این موضوع موضوعات فنی است و هیچ دلیل سیاسی برای تعویق حج عمره وجود ندارد، ما وجود هر گونه زیرساخت سیاسی برای عزیمت به عربستان سعودی برای حج عمره را رد می کنیم.
سخنگوی وزارت امور خارجه خاطرنشان کرد: ما برای توقف جنگ سنگین ترین تلاش دیپلماسی را انجام داده ایم، جمهوری اسلامی ایران از همه ظرفیت های دیپلماسی خود در همه سطوح برای توقف جنایت علیه مردم فلسطین استفاده کرده است و این تلاش ها قطعا ادامه دارد، اینکه ما در اینده نزدیک شاهد آتش بس خواهیم بود یا نه؟ سوال بسیاری از مردم جهان است و جامعه جهانی خواستار آتش بس فوری است.
کنعانی خاطرنشان کرد: اینکه شورای امنیت سازمان ملل نقش خود را ایفا کند یک خواسته و مطالبه بین المللی است، معتقدیم همه کشورهای جهان باید با قاطعیت فشار لازم را به رژیم صهیونیستی وارد کنند تا هر چه سریعتر به موضوع آتشبس تن دهد.
سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به پیشنهاد آمریکا به ایران برای حل و فصل موضوعات منطقهای و اظهارات سفیر ایران در دمشق، گفت: در جریان این اظهارات نیستم. مسائل منطقه متعلق به ملتها و کشورهای منطقه است. نقش مخرب و مداخله جویانه و بی ثبات کننده دولت آمریکاست. بزرگترین کمکی که دولت آمریکا میتواند انجام دهد خودداری از مداخلات غیرسازنده در امور منطقه است.
کنعانی در مورد پاسخ ایران به تهدیدهای ترویستی و ضرورت همکاری بیشتر مجامع بین المللی گفت: در طول سالیان گذشته ایران در معرض تهدیدات گروههای مختلف تروریستی بوده است. نیروهای اطلاعاتی و امنیتی ایران نشان دادند که از توان بالایی برای تامین امنیت ملت در میان موج بی ثباتیها در منطقه برخوردار هستند. بخش دیگری از موضوعات امنیتی جنبه فراگیر دارد و باید در چارچوب و سازوکارهای دو یا چندجانبه انجام شود. گفت وگوی ایران با مقامات منطقه سازنده است و ایران از اینگونه ظرفیتهای دو یا چندجانبه برای تقویت ثبات در منطقه و مقابله با گروههای تروریستی استفاده میکند.
وی گفت: تروریست تهدیدی برای همه دولتها و ملتهاست. بنابراین انهایی که از تروریست به عنوان ابزار برای منافع سیاسی خود استفا ه میکنند باید پسامدهای انرا بپذیرند و پاسخگو باشند.
سخنگوی وزارت خارجه درباره اظهارات وزیر راه ترکیه درباره کریدور زنگزور گفت: من از دقت اظهارات رسانهای اطلاع دقیقی ندارم، اما ما مواضع روشن و دقیقی در خصوص وضعیت منطقه به ویژه قفقاز و صلح و ثبات در منطقه و موضوع کریدورها و راهگذرهای ترانزیتی داریم و بیان کردیم.
وی گفت: ما هموراه بر گسترش همکاریهای منطقهای برای ایجاد صلح و ثبات و همکاریهای اقتصادی و تجاری و حمل و نقل و ترانزیت تاکید داریم. و تاکید کردیم توسعه همکاریهای تجاری و ترانزیتی نمیتواند بهانهای برای تغییرات ژئوپولیتیکی در منطقه و نقض حاکمیت ملی و تمامیت ارضی کشورهای مختلف باشد و این مبادی اصولی را نقض کند.
سخنگوی ورارت خارجه در مورد تحلیل تحلیلگران مبنی بر تلاش نتانیاهو برای انداختن آمریکا در تله و درگیر کردن آمریکا با ایران، گفت: رژیم صهیونیستی به دنبال توسعه جنگ در منطقه و تبدیل آن به جنگ منطقهای و فرامنطقهای است. این رژیم ماهیت استقرار خود را در جنگ و ناامنی در منطقه دیده و بر آن رویکرد استمرار و مداومت دارد.
کنعانی درباره توافق جامع مشترک بلندمدت میان ایران و روسیه، گفت: درخصوص این سند مدت هاست درباره مفاد آن توسط تیمهای کارشناسی اقدامات لازم انجام داده و تدوین سند، گامهای نهایی خود را طی میکند. موضوع به سرانجام برسد اطلاع رسانی خواهد شد.
سخنگوی وزارت خارجه با اشاره به سفر بورل به عربستان و مذاکره برای دریای سرخ، افزود: من مطلع از اهداف سفر و مذاکرات نیستم اما مساله دریای سرخ معلول هست و علت نیست. علت در اشغالگری است. این جنگ ظالمانه پیامدهایی داشته و در صورت استمرار پیامدها ادامه خواهد داشت. اوضاع در منطقه و دریای سرخ معلول شرایط در فلسطین است و شرایط به قبل از طوفان الاقصی برمی گردد. باید جلوی اسراییل را بگیرند و به ریشه توجه کنند.
کنعانی در مورد همکاری سایبری ایران و روسیه افزود: سند امضا شده در چهارچوب همکاریهای متنوع با فدراسیون روسیه در جهت منافع دو کشور و دو ملت است و علیه هیچ کشوری هم نیست. در چهارچوب اسناد مورد مذاکره توافق و امضا شده است. این یک چیز عجیبی نیست و علیه طرف مشخصی هم نیست و در چارچوب اسناد همکاری مشترکی است که بین دو کشور مذاکره، توافق و امضا شده است.
انتهای پیام/371