وقتی «سواد» آمار طلاق در روستاها را بالا می برد !

آمار طلاق در 9 ماهه سال جاری در شهرها 1.9 درصد و در روستاها 30 درصد رشد کرده است.
کد خبر: ۶۴۳۸۳
تاریخ انتشار: ۰۹ دی ۱۳۹۴ - ۱۵:۱۲ - 30December 2015

وقتی «سواد» آمار طلاق در روستاها را بالا می برد !

به گزارش گروه اجتماعی دفاع پرس، موضوع طلاق و روند افزایشی آن نگرانی های زیادی را از آینده فرهنگی و نسلی کشور به وجود آورده و آسیب هایی همچون اعتیاد؛ افزایش اشتغال زنان؛ رواج سبک زندگی غربی؛ کاهش سطح دینداری و ایمان فردی و... به آن بر می گردد و این در حالی است که مقام معظم رهبری نیز افزایش طلاق را به عنوان یک معضل برای سبک زندگی امروز ما بیان نموده و در 20 سوال خود از سبک زندگی سوال در باره افزایش طلاق را نیز بیان فرموده اند.

نسبت عکس طلاق با تحصیلات مردان و زنان

اما موضوعی که به تازگی اعلام شده رابطه تحصیلات با میزان طلاق در مردان و رشد 30 درصدی این پدیده در روستاهاست که کمی نگران کننده است.در 9 ماهه اخیر بیشترین طلاقها در بین زنان و مردان در فاصله سنی 25 تا 29 سال رخ داده است این در حالی است که در سال گذشته مردان بیشتر در سنین 30 تا 34 سال و زنان در سنین 25 تا 29 سال طلاق گرفتهاند.

سخنگوی سازمان ثبت احوال کشور گفته که بر اساس آمار موجود، مردان دارای مدرک دیپلم به پایین کمتر طلاق میگیرند، بنابراین رابطه تحصیلات با میزان طلاق در مردان محسوس است.

رشد 30 درصدی  طلاق در روستاها

وی اضافه کرد:آمار طلاق در 9 ماهه سال جاری در شهرها 1.9 درصد و در روستاها 30 درصد رشد کرده است. البته یکی از دلایل جهش آمار طلاق در روستاها افتتاح دفاتر طلاق در مناطق روستایی است، چرا که پیش از این روستاییان برای طلاق به شهرها مراجعه میکردند و طلاق آنها جزو آمار مناطق شهری محسوب میشد.از سوی دیگر 14 درصد طلاقها در یک سال اول پس از ازدواج و 49 درصد از طلاقها در 5 سال اول پس از ازدواج در کشور رخ میدهد.

طریقت با اشاره به آمار بیشترین ازدواجها در گروههای سنی گفت:بیشترین ازدواجها برای سال جاری بین مردان 25 تا 29 ساله و بین زنان 20 تا 24 ساله رخ داده است.

تحصیلات مردان و زنان و نسبت آن طلاق 

از سوی دیگر محزون مدیرکل دفتر اطلاعات و آمار و جمعیت سازمان ثبت احوال  نیز با اشاره به نسبت درصد طلاق در میان زنان و مردان اظهار می کند:16 درصد مردان دارای مدرک دیپلم یا پیشدانشگاهی و 19 درصد زنان با همین مدرک، 8.3 درصد مردان دارای لیسانس و 9.4 درصد زنان دارای لیسانس و همچنین 7.5 درصد مردان دارای کارشناسی ارشد و 8.9 درصد زنان دارای همین مدرک زندگیشان منجر به طلاق شده است.

هر 100 ازدواج، 23 طلاق

وی با اشاره به اینکه در مقابل هر 100 ازدواج، 23 طلاق سال گذشته در کل کشور به ثبت رسیده است، گفت: هرچه سطح تحصیلی بالا رفته، نسبت طلاق به ازدواج هم در زنان و هم در مردان کاهش پیدا کرده است.

مقایسه نسبت طلاق و ازدواج در زنان و مردان

اما مدیرکل دفتر اطلاعات و آمار و جمعیت سازمان ثبت احوال به نکته مهمی در خصوص طلاق در میان زنان و مردان اشاره کرده و می گوید:نسبت طلاق به ازدواج تا قبل از دیپلم در مردان بیشتر از زنان بوده، اما بعد از مقطع دیپلم در زنان نسبت طلاق به ازدواج بیشتر شده است.

زلزله ای خاموش در کشور

بررسی آمار طلاق در کشور نشان می دهد طی دهه گذشته روند صعودی به خود گرفته است. به طوری که به اعتقاد کارشناسان آمار طلاق در ایران به زلزله ای خاموش تبدیل شده است که هر روز در حال تکان دادن جامعه می باشد. بر اساس آمار اعلام شده روزانه 434 طلاق در کشور رخ می دهد به عبارتی هر ساعت 18 طلاق!این در  حالی است که بر اساس اعلام سازمان ثبت احوال همچنان تهران رکورددار طلاق در کشور است به طوریکه روزانه 90 زوج در تهران از یکدیگر جدا می شوند.

وقوع هر ساعت 18 یک طلاق در کشور

از سوی دیگر روند طلاق در ایران در حالی نگران کننده است که در مقایسه با دیگر کشورها در وضعیت بهتری قرار دارد.جالب است بدانید که در جامعه ایران هر ساعت 18 طلاق صورت می گیرد که مشکلات جنسی، فقر مهارت های ارتباطی و خیانت از مهمترین دلایل طلاق در ایران است که تاکنون فقط به این دلایل اشاره شده و هیچ راهکاری از سوی دستگاههای مسئول برای کاهش آمار طلاق ارائه نشده است.

هیچ دستگاهی خود را ملزم به اجرا نمیداند

اما از مشکلاتی که در روند صعودی آمار طلاق موثر است یک این است که معاون رییس جمهور در امور زنان  می گوید:برنامه جامع توسعه امور زنان و خانواده به گونهای نوشته شده است که هیچ دستگاهی خود را ملزم به اجرای آن نمیداند  به گونهای نوشته شده است که هیچ دستگاهی خود را ملزم به اجرای آن نمیداند.وی با تاکید به پرداختن به خانواده سالم با هدف کاهش طلاق از اهداف معاونت امور زنان ، اهمیت کانون و بنیان خانواده را یکی از اصول کشور عنوان می کند.شهیندخت مولاوردی می گوید:برنامه جامع توسعه امور زنان و خانواده و بسته اجرایی آن را در دستور کار خود قرار دادهایم؛ اما مشکل اینجاست که این برنامه به گونهای نوشته شده است که هیچ دستگاهی خود را ملزم به اجرای آن نمیداند و کمبود منابع مالی را بهانه میکنند.

زنگ هشدار

به هر حال زنگ هشدار طلاق مدتهاست به صدا درآمده و هر روز صدای آژیر خطر بیشتر می شود و این در حالی است که موضوع رشد 30درصدی طلاق در روستاها نگرانی های عمیقی در این رابطه بوجود آورده است.

منبع:آریا

نظر شما
پربیننده ها