به گزارش دفاعپرس از استان خراسان رضوی، آیتالله «سید احمد علمالهدی» در دیدار با اعضای ستاد بزرگداشت ۳۰ دی، سالروز حماسه قیام مردم قوچان علیه رژیم ستمشاهی در سال ۱۳۵۷ که امروز به میزبانی دفتر نماینده ولی فقیه در استان برگزار شد، ضمن مرور تاریخ ایثارگریهای مردم قوچان در تاریخ انقلاب اسلامی اظهار داشت: آنچه در قوچان اتفاق افتاده، منشأ حرکت انقلابی در مشهد، سرتاسر استان و حتی تأثیرگذار بر کل کشور بوده است. علمای قوچان همیشه اندیشه انقلابی داشتهاند و حتی آن زمان که هنوز نام و نشانی از انقلاب اسلامی در این کشور وجود نداشت و ایران عزیز در میان ابرهای تاریک حکمرانی رژیم ستمشاهی به سر میبرد، عالمی همچون مرحوم آقانجفی قوچانی در این شهر به امور تبلیغی و تربیتی تأکید داشت تا نسلی معتقد، مخلص و مؤمن به مبانی شریعت تربیت کند.
وی افزود: موقعیتی که مرحوم آقانجفی قوچانی به بیان اندیشههای انقلابی میپرداخت و با استبداد متأثر از استکبار و حاکمیتهای مزدورانه برخواسته از نفوذ بیگانگان و اجانب مقابله میکرد، در شرایطی بود که قرب به دستگاه سلطنت و دربار بهعنوان یک ارزش محسوب میشد و حتی علمایی که صاحبامتیاز نسبت به مرحوم آقانجفی قوچانی بودند، برای حفظ موقعیت خود در محاکم و امور اجرایی تلاش میکردند تا وابستگی بیشتری به دربار داشته باشند. در این شرایط، مرحوم آقانجفی قوچانی با شخصیت مرجعمحور و برخورداری از مصادیق خاص و عام فقاهت، خود را به مردم نزدیک کرد و تحت تأثیر همین آموزهها، تحرکاتی در مردم قوچان و جنبشهایی در عشایر این شهر ایجاد شد که بعدها به حماسه ۳۰ دی و خیزش سراسری مردم انجامید.
تکریم شهدای ۳۰ دی یک تکلیف شرعی است
نماینده ولی فقیه در استان خراسان رضوی خاطرنشان کرد: این یکی از مفاخر استان است که عشایر و مردم این خطه، هرگز در طول تاریخ قبول نکردند بهعنوان مزدور در صف خدمت به جریانهای بیگانه حاضر شوند. همه این سابقه و اصالت میهنپرستی، وطندوستی و اسلامخواهی نیز در صحنه شهادت این هزار و ۶۶ شهید نمود یافته که تکریم این عزیزان، تکلیف شرعی و مسئولیت اجتماعی کنگره بزرگداشت حماسه ۳۰ دی است.
علمالهدی ادامه داد: باید در روز قوچان، همه مردم مقید شوند هرکس هرجای کشور زندگی میکند که اصالت قوچانی دارد، خود را به دیار و زادگاهش برساند و در مراسم فاخر روز قوچان شرکت کند. همگی تلاش کنند چنین فرهنگی در شهر و میان مردمان انقلابی و رشید قوچان نهادینه شود تا پرچم روز قوچان در تاریخ انقلاب اسلامی در اهتزاز باشد و تجلیل و تعظیم مقام این شهدا به حد کمال صورت بگیرد.
تثبیت دین خدا به برکت خون پاک شهدا
عضو مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: از روزی که انقلاب اسلامی به دست این مردم به پیروزی رسید، این نهضت همچون نهال نوپایی بود که خونهای بسیاری برای صیانت از آن بر زمین ریخته شده و انقلاب اسلامی مشیت و اراده الهی بود که به خواست ملت ایران به پیروزی رسید. مشیت الهی همیشه همینطور است و زمانی محقق میشود که مردم خدا را بخواهند و اراده او را حاکم کنند. این یک قاعده الهی است و تا به امروز هم این مردم با شهدایی که همهروزه تقدیم اسلام و انقلاب میکند، هر بار ثابت میکنند که هنوز به مشیت الهی باور دارند و تلاش میکنند مشیت خدا حاکم باشد.
وی تأکید کرد: خطاب به همه شما خانواده معظم شهدا این را میگویم که جایگاه دین خدا را پیش و پس از انقلاب اسلامی مقایسه کنید. آیا موقعیت، نفوذ و قدرت اسلام پیش از انقلاب با شرایط کنونی قابلمقایسه است؟ این تغییر به برکت خون پاک فرزندان و عزیزان شهید شما حاصل شده و این همان کمالی است که میتواند برای هر فرد حاصل شود تا ثمره حیات و ممات او، دین خدا را تثبیت و تقویت کند.
حمله دشمن به پشتوانه مردمی نظام
امام جمعه مشهد با تأکید بر ضرورت تقویت مشارکت همگانی در انتخابات ۱۱ اسفند گفت: این یک حقیقت است که دشمن، سرمایه خون شهدا را در پشتوانه مردمی نظام نشانه گرفته است. آنها میدانند که نمیتوانند ۲۲ بهمن و روز قدس را از این مردم بگیرند، به همین دلیل انتخابات را هدف میگیرند، زیرا اینجا تنها موقعیتی است که میتوانند بیواسطه با مردم ایران ارتباط بگیرند و با تحریف حقایق، زمینهای را فراهم کنند که مردم در ۲۲ بهمن هم به میدان نیایند.
علمالهدی بیان داشت: تجلی حمایت کلامی از نظام در ۲۲ بهمن و با شعار میسر میشود و تصویر حمایت عملی از نظام در انتخابات صورت میگیرد. فرزندان شما تکلیف خود را در این میدان انجام دادند و به عهد خود وفا کردند. پس از آنها نوبت به شما رسیده که از سرمایه اجتماعی و مقبولیت فراگیری که در بین مردم دارید، برای صیانت از مجاهدت فرزندان شهیدتان هزینه کنید تا امانتی به نام انقلاب اسلامی محفوظ بماند.
۱۰۶۶ شهید قوچان، سند پایمردی و استقامت این شهر
حجتالاسلاموالمسلمین «علیرضا هراتیمطلق» امامجمعه شهرستان قوچان نیز در ابتدای این دیدار با اشاره به جزئیات حماسه ۳۰ دی و سالروز خیزش سراسری مردم قوچان علیه رژیم طاغوت گفت: در این روز، مردم قوچان همگی در مسجد جامع گردهم جمع شدند تا در سخنرانی انقلابی جمعی از علمای شهر حضور پیدا کنند.
در این هنگام، پس از حمله عمال ساواک و رژیم ستمشاهی به مسجد و درگیری با جوانان، شهیدان محمدحسین کریمی و علی غلامیان به شهادت رسیدند تا هزار و ۶۶ شهید شهرستان قوچان از جمله این دو شهید انقلاب اسلامی، شهدای نهضت ۳۰ تیر و شهدای دفاع مقدس، سند پایمردی و استقامت مستمر این شهر باشند.
انتهای پیام/