به گزارش گروه سایر رسانههای دفاعپرس، درست در شرایطی که جنگ غزه با مدیریت و فرماندهی مشترک آمریکا و رژیم اشغالگر اسرائیل ادامه دارد و هر روز شاهد قتل عام گسترده ساکنان فلسطین توسط جلادان غربی و صهیونیستی هستیم، واشنگتن کماکان به بحرانسازی در سایر نقاط دنیا نیز ادامه میدهد.
یکی از کانونهای اصلی بحرانسازی مزمن و متداول آمریکا، شرق آسیا و شبه جزیره کره است.
برخی تحلیلگران مسائل شرق آسیا معتقدند؛ سطح تنشهای دو کره طی روزهای اخیر افزایش یافته و عدم کنترل این روند، میتواند منتج به وقوع جنگ یا حملات مرگبار متقابل در شبه جزیره کره شود.
این در حالی است که آمریکا نقش به سزایی در تحریک سئول و حتی توکیو علیه پیونگ یانگ داشته و هر از گاهی با برگزاری رزمایشهای جنجالی در محیط پیرامونی کره شمالی، این کشور را در موضع دفاع از خود قرار میدهد.
روند افزایشی خصومتها در شبه جزیره کره، مسئلهای نیست که بتوان به سادگی از آن عبور کرد، از یکسو کره شمالی به آزمایشهای موشکی خود ادامه میدهد و از دیگر سو، کره جنوبی رزمایشهای نظامی مشترک خود با ایالات متحده را افزایش داده است.
واشنگتن تصور میکند قدرت تنظیم ضربآهنگ و شدت بحران را در شبه جزیره کره (در وضعیت نه جنگ نه صلح) خواهد داشت، اما تجربه نشان داده است که آمریکا و متحدانش با وجود اصراری که بر خلق بحرانهای گوناگون و گرههای کور راهبردی در نظام بینالملل دارند، قدرت مدیریت این بحرانها را نداشته و همین موارد، تبدیل به پاشنه آشیل واشنگتن و متحدانش خواهد شد.
به نظر میرسد شبه جزیره کره و شرق آسیا آبستن حوادثی است که قطعا برنده نهایی آن آمریکا نخواهد بود.
چنانچه اشاره شد؛ راهبرد آمریکا در قبال پیونگ یانگ و شبه جزیره کره، «نه جنگ نه صلح» است، اما تجربه جنگ اوکراین و جنگ غزه نشان میدهد که محاسبات و پیشفرضهای مسئولین حوزه سیاست خارجی آمریکا در قبال رفتار و واکنش بازیگران در صحنه عمل به چالش کشیده میشود.
اگر قرار بود بحرانسازیهای آمریکا در دیگر نقاط دنیا منتج به اهداف مدنظر واشینگتن شود، اکنون باید داعش سرتاسر منطقه غرب آسیا را به اشغال خود در میآورد، جنگ اوکراین با پیروزی زلنسکی خاتمه مییافت و غزه و کرانه باختری نیز در اختیار رژیم اشغالگر اسرائیل قرار میگرفت!
قطعا بحرانسازیهای مزمن آمریکا در تایوان و شبه جزیره کره نیز چنین سرنوشتی پیدا خواهد کرد.
دموکراتها و جمهوریخواهان آمریکا طی دهههای اخیر نه تنها در ترسیم خطوط کلان سیاست خارجی خود، بلکه در استفاده از ابزارها و تاکتیکها نیز آسیبپذیر و بحرانزده نشان دادهاند.
منبع: نورنیوز
انتهای پیام/ ۱۳۴