به گزارش خبرنگار فرهنگ و هنر دفاعپرس، دومین همایش بزرگداشت روز تاریخنگاری انقلاب اسلامی امروز (یکشنبه) با سخنرانی حجتالاسلام والمسلمین «حمید روحانی» پژوهشگر تاریخ انقلاب اسلامی در کتابخانه ملی برگزار شد.
حجتالاسلام روحانی پژوهشگر تاریخ انقلاب در ابتدا روز تاریخنگاری را تبریک گفت و اظهار داشت: امیدوارم عموم ملت ما با تاریخ بهدرستی آشنایی پیدا کنند و اگر اهل تاریخ شوند، میتوانند بسیاری از خطرات را کنار بزنند چراکه مهمترین مشکل ما بیگانگی با تاریخ است.
این پژوهشگر عدم آشنایی با تاریخ را همانند درختی بیریشه دانست و گفت: قرآن تاریخ را منبع تفکر و درس و عبرت میداند. اساس مشکلات کشورها این است که ملتها و کشورها با تاریخ بیگانهاند و بخاطر همین تحریف صورت میگیرد. رمز موفقیت امام خمینی (ره) شناخت تاریخ بود؛ ایشان هم تاریخ را میشناخت و هماینکه از تاریخ بهدرستی درس گرفته بود.
وی با تاکید براینکه نهضت امام خمینی (ره) مبتنی بر عقل و منطق و آگاهی بوده است، تصریح کرد: اتکای به ملت یکی از درسهایی بود که حضرت امام خمینی (ره) از تاریخ گرفته بود. امام میدانست یک ملت دانا و آشنای با تاریخ میتواند از ابرقدرتها هم قویتر باشند لذا از ابتدای نهضت تا آخر روشنگری و تلاش برای تذکر به تاریخ کردند.
حجتالاسلام روحانی خاطرنشان کرد: حضرت امام (ره) همواره تأکید داشتند که نباید تاریخ توسط کسانی نگاشته شود که نه اسلام را قبول دارند و نه راه ملت را. درسی که امام (ره) از تاریخ گرفته بود اتکای به اسلام بود؛ نگارش تاریخ و اهتمام به اینکه تاریخ بهدرستی و توسط اهل آن نوشته شود، همواره مورد تاکید ایشان بود.
این پژوهشگر به نگارش دانشنامه انقلاب اسلامی اشاره کرد و با بیان اینکه این اتفاق یک حرکت مهم و تاثیرگذار است که درحال نگارش است، گفت: نباید اجازه داد تاریخ به دست دشمن نوشته شود.
وی با بیان اینکه رهبر انقلاب از شخصیتهای مهم تاریخ معاصر میباشند که از تاریخ درس گرفتهاند، افزود: یکی از درسهایی که ایشان از تاریخ گرفتهاند، مقاومت و ایستادگی است. اتفاقی که در بسیاری از انقلابها بخاطر سستی منجر به شکست شده است، اما ایشان بهطور واقعی این راه مقدس را حفظ کردهاند.
حجتالاسلام مصطفی پورمحمدی رییس مرکز اسناد انقلاب اسلامی، حجت الاسلام احمد خزایی رییس موسسه مطالعات و پژوهشهای سیاسی، حجت الاسلام سید حمید روحانی رییس بنیاد تاریخ پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی، حجتالاسلام مهدی مهریزی نویسنده دانشنامه موسسات حوزوی، زهرا روح الهی امیری استادیار تاریخ دانشگاه باقرالعلوم قم و سردبیر فصلنامه حیات معنوی، عباس سلیمی نمین مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران، سیدجواد حسینی رییس موسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی و موسی حقانی رییس پژوهشکده مطالعات تاریخ معاصر در اینبرنامه حضور داشتند.
انتهای پیام/ ۱۲۱