به گزارش دفاعپرس از استان خراسان رضوی، آیتالله «سید احمد علمالهدی» در دیدار با ۲۵۰ نفر از اساتید و طلاب مکتب نرجس که امروز به میزبانی دفتر نماینده ولیفقیه در استان برگزار شد، ضمن تبریک فرارسیدن سالروز ولادت امام علی (ع) اظهار داشت: در مسیر قرب پروردگار، مقام امیرمؤمنان (ع) یک جایگاه ویژه و ممتاز است. رسول خدا (ص) در حدیثی میفرماید «لِى مَعَ اللَّهِ وَقْتٌ لَا يَسَعُنِى فِيهِ مَلَكٌ مُقَرَّبٌ وَ لَا نَبِىٌّ مُرْسَلٌ» یعنی در ارتباط من با خدا شرایطی پیش میآید که هیچ فرشته مقرب یا پیامبری آن را درک نکرده است. در این شرایط، روایت شده رسول خدا (ص) هنگام مناجات دوست داشت علی ابن ابیطالب (ع) در کنارش باشد و با امیرمؤمنان (ع) به عبادت بپردازد.
وی افزود: تالیتلو حرکت امیرالمؤمنین (ع) و نقشی که حضرت در تبیین دین و استوارکردن پایههای آن داشت، در فعالیتها و سیره فاطمه زهرا (س) مشهود است تا جایی که خداوند عالم به رسول خود فرمود «لَوْلاكَ لَما خَلَقْتُ الْأَفْلاكَ وَ لَوْلا عَلِىٌّ لَما خَلَقْتُكَ وَ لَوْلا فاطِمَةُ لَما خَلَقْتُكُما» و به پیامبر خود میگوید که اگر تو نبودی، عالم را خلق نمیکردم، اگر علی (ع) نبود تو را خلق نمیکردم و اگر فاطمه (س) نبود، شما دو نفر را خلق نمیکردم.
عرصه اجتماعی دین درگرو نقشآفرینی بانوان
نماینده ولیفقیه در استان خراسان رضوی خاطرنشان کرد: فلسفه جشن و شادی در اعیاد و سوگ و عزا در شهادتها آن است که جایگاه و نقش راهبردی اهلبیت علیهمالسلام مورد تحلیل و بررسی قرار بگیرد نه اینکه محدود به مظاهر خاص و صحنههای منحصربهفرد زندگی آنها بمانیم. در تبیین مقام زن به مکارم اخلاقی ویژه توصیه شده که خوشیتندار باشد اما زمانی که همهچیز گره میخورد، آن زمان است که لحظه قیام زن فرا میرسد و همان خانمی که توصیه شده «اَن لا تَری رجُلاً وَ لا یَراها رجُلٌ» میتواند قیام کند، سخن بگوید، تبیین کند و شرایطی را ایجاد کند که همه معادلات را برهم بزند.
علمالهدی ادامه داد: این موضوع شناخت مسئولیت اجتماعی خیلی مسئله مهمی است. قدیم خیلیها فکر میکردند که مسئولیتپذیری اجتماعی توسط بانوان یعنی حضور زن در ساحت مردان و معاشرت خارج از قاعده که الزام آن است اما انقلاب اسلامی این تصور را باطل کرد و در ۴۵ سال حیات متبرک خود ثابت کرد که زن میتواند میداندار عرصههایی باشد که حتی مرد در آنها عاجز میشود.
امام جمعه مشهد ضمن تشریح دو ساحت فعالیت فردی و اجتماعی زنان تصریح کرد: در عرصه اول، مدیریت خانه و خانواده مطرح است که در آن اگرچه کفالت زندگی با مرد است اما این فقط در حد کفالت باقی میماند و زن در مقام مدیر خانه عمل میکند. اگر اینطور باشد، هیچ مشکلی وجود ندارد که بتواند کانون خانواده را تهدید کند زیرا ظرافت، دقت و قدرتی که در وجود بانوان وجود دارد، در مردان نیست. با این حال، امتیازات ظاهری و مزیتهایی که برای زن وجود دارد، همه باید در حریم امن خانواده بماند و اگر اینطور شد، کانون خانواده محفوظ میماند.
وی تأکید کرد: تکالیف اجتماعی زن نیز به گونهای است که اگر انجام نشود و بانوان در صحنه نباشند، عرصه اجتماعی دین سقوط میکند. این یک حقیقت است. همسران بعضی از ائمه که مادر امام بعدی بودند، در برخی مقاطع همه مردان را کنار میزدند و خود در عرصههای خاصی میدانداری میکردند. امام صادق (ع) با چند هزار شاگرد، وکالت و کفالت ارتباطات اجتماعی و سیاسی خود را به حمیده خاتون، مادر بزرگوار موسی ابن جعفر (ع) میسپردند. در کاخ یزید، زمانی زینب کبری (س) لب به سخن گشود که حتی امام سجاد (ع) هنوز ساکت بودند. این مقام زن در اسلام است که امام زمان نشسته باشد و یک بانو خطبه ایراد کند.
مادران در خط مقدم جهاد تبیین هستند
علمالهدی گفت: شما هستید که در جایگاه مادر، تبیین را از عرصه خانواده شروع میکنید. کاری که شما خانمها میتوانید در حوزه جهاد تبیین انجام بدهید، هیچ مُبلغی نمیتواند انجام بدهد. یک طلبه و مُبلغ چقدر میتواند تبلیغ دین کند و از معارف بگوید؟ تأثیرگذاری همه این کارها مضاعف میشود در صورتی که مادر در خانه عشق خدا و اهلبیت(ع) را در دل فرزند بکارد.
نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی با بیان اینکه خداوند متعال به نفس بانوان تأثیری داده که در وجود مردان نیست، ابراز داشت: کلام شما، بیان شما، عمل شما، قلم شما، اینها همه برکاتی است که با ظرافت و دقت زن مضاعف میشود. هر شهیدی که در این انقلاب به شهادت میرسد، قیمت انقلاب اسلامی سنگینتر میشود و بهتبع آن، مسئولیت ما نیز افزایش پیدا میکند. دشمن از هر فرصتی استفاده میکند و امیدوار میشود انقلاب را براندازی کند. یکی از آخرین موقعیتهایی هم که دشمن برای سوءاستفاده از آن آماده است، موضوع انتخابات است و دشمن توان خود را به کار گرفته بر ملت مسلط شود.
عضو مجلس خبرگان رهبری خاطرنشان کرد: هر کسی را که مردم به مجلس بفرستند، مثل این است که انقلاب اسلامی را به دست او سپردهاند. علاوه بر این، قدرت کشور آن است که بُرد محدود دستگاهها به همافزایی برسد و دولت با یک قالب عملکردی مشخص بتواند در کنار مجلس به وظایف خود عمل کند. بهموازات این، مسئله همافزایی تشکلهای بانوان هم مطرح است که اگر محقق شود، میتواند کلید پیشرفت باشد بنابراین از اختلافات جزئی بگذرید و به نفع اسلام و انقلاب همدل باشید.
انتهای پیام/