به گزارش گروه فرهنگ و هنر دفاعپرس، مراسم جشن چهلوپنجمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران پنجشنبه (۱۲ بهمن) با حضور حجتالاسلام و المسلمین «سید مهدی خاموشی» رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه، حجتالاسلام و المسلمین «علی تقوی» رئیس نمایندگی جامعةالمصطفی در تانزانیا و «حسین الوندی» سفیر ایران در تانزانیا و «محسن معارفی» رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در تانزانیا در مرکز اسلامی جامعةالمصطفی واقع در شهر دارالسلام (پایتخت تانزانیا) برگزار شد.
حجتالاسلام و المسلمین «علی تقوی» رئیس نمایندگی جامعةالمصطفی در تانزانیا ضمن خیر مقدم به حاضران در این مراسم و تبریک فرارسیدن دهه فجر و چهلوپنجمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، آغاز حکومت الهی در جهان، برافراشته شدن پرچم جمهوری اسلامی و بیداری مستضعفان جهان به همه حاضران اظهار داشت: انقلاب اسلامی ایران بعثت انبیا (ع) را در خاطرهها زنده کرد و امام خمینی (ره) انقلابی کرد که معجزه قرن نامیده شد. امام خمینی (ره) شخصیتی بود که از یک جمع پراکنده و پریشان، یک امت واحده ساخت. او تخت فرعونهای زمانه را لرزاند و دل مستضعفان را به نور امید روشن ساخت. همه میدانند که جمهوری اسلامی ایران در دنیا قبل از پیروزی انقلاب اسلامی جایگاهی نداشت، به برکت حضور معمار بزرگ انقلاب و بعد از ایشان با هدایتگری فقیه وارسته حضرت آیتالله العظمی امام خامنهای (مدظله العالی) به لطف الهی به قلههای رفیع در ابعاد مختلف در داخل و خارج کشور رسیدهایم.
وی افزود: با عنایت الهی در حوزههای پزشکی، دانشگاهی، علمی، کشاورزی، ورزشی، اقتصادی و دستاوردهای قرآنی به موفقیتهای خوبی دست یافتهایم. شکستن ابهت پوشالی ابرقدرتهای جهان و توزیع قدرت در جهان یکی از اقداماتی بود که امام خمینی (ره) انجام داد. بازکردن دریچه امید در دل مستضعفان یکی دیگر از این اقدامات بود و همچنین همگرایی امت اسلامی از کارهای ارزشمند انقلاب اسلامی بوده است. درواقع در ابعاد مختلف این شجره طیبه نشر و نمو و بسط زیبایی داشته و یکی از زیباییها جامعةالمصطفی العالمیه است که امروز نور این کار ارزشمند در دنیا تلالو عجیبی دارد.
«حسین الوندی» سفیر ایران در تانزانیا نیز با بیان اینکه انقلاب اسلامی یک حرکت ضد استبدادی و ضد استعماری و عدالتخواهانه در داخل و در عرصه بینالمللی بوده و هست، اظهار داشت: امام راحل به پشتوانه عنایت الهی و حمایت اکثریت مردم ایران، جنبش صد ساله مردم ایران را با رهبری شایسته خویش به ثمر رساند. مردمسالاری دینی را در کشور ایجاد و به این ترتیب معنویت گرایی در داخل و عرصه بینالملل احیا و گسترش پیدا کرد. ترویج استقلال و آزادی و مردمسالاری دینی به شکل جمهوری اسلامی همچنان از اهداف انقلاب اسلامی است.
وی عنوان کرد: این ایام فرصت مغتنمی فراهم آمده تا مروری مختصر بر برخی دستاوردهای این تحول عظیم تاریخ اسلام داشته باشیم. به نظر میرسد یکی از دستاوردهای انقلاب اسلامی، احیای ارزشهای والای انسانی و ایجاد تحول معنوی در جامعه و عرصه بینالملل است. بزرگانی که در این محفل حضور دارند تایید میکنند که یکی از اشتباهات بزرگ رژیم شاه این بود که بدون توجه به ارزشهای اسلامی و تاریخی مردم ایران سعی داشت ارزشهای غربی را در جامعه ایران ترویج و گسترش دهد. نکته دیگر انتقال وحشت از دل مظلومان به دل مستکبران بود. انقلاب اسلامی ایران با رویکرد حمایتی خود از مظلومان، موجب روشن شدن نور امید در دل بسیاری از مستضعفان شد. از جنبشهای مردمی حمایت کرد و در رأس آن حمایت از مردم مظلوم فلسطین در تقابل با رژیم اشغالگر و کودککُش صهیونیستی بوده است.
الوندی افزود: این روزها شاهد آن هستیم که رژیم صهیونیستی چگونه با قساوت کامل مردم بی گناه را به شهادت میرساند، به مکانهای مقدس حتک حرمت میکند و واقعیت حقوق بشر غربی را به نمایش میگذارد. در این میان انقلاب اسلامی ایران نه تنها از آرمان فلسطین دفاع کرد بلکه دفاع از این آرمان را جهانی کرد.
وی بیان کرد: دستاورد بزرگ دیگر انقلاب اسلامی ایران در هم شکستن قدرت پوشالی ابرقدرتها بود. انقلاب ملت ایران به جهانیان ثابت کرد که میشود با اتحا د و انسجام در مقابل ابرقدرتها و آمریکا و اسرائیل و قساوتهای آنها ایستاد. انقلاب اسلامی ایران با رأی اکثریت مردم به پیروزی رسید و تمام مسئولان کشور بهصورت مستقیم و غیر مستقیم توسط مردم انتخاب میشوند.
سفیر ایران در تانزانیا گفت: حفظ استقلال سیاسی، اقتصادی و نوی مردم همیشه مورد اهتمام انقلاب اسلامی بوده و هست. مورد دیگر توسعه روابط با کشورهای انقلابی و تمدنی بوده و بر همین اساس اولین کشوری که جمهوری اسلامی ایران پس از انقلاب در آفریقا با آنها ارتباط برقرار کرد، تانزانیا بود. امسال چهلویکمین سالگرد برقراری روابط سیاسی بین ایران و تانزانیا است.
وی در ادامه به تاثیر شگرف انقلاب اسلامی بر جایگاه بانوان و تحول معنایی آنها در جامعه اشاره کرد و افزود: پس از پیروزی انقلاب اسلامی بانوان حضور فعالانه تری در جامعه ایفا کردند و ما شاهد هستیم که بانوان ایران در مقامهای عالی اجرایی و تصمیم گیری علمی و ورزشی نقش آفرینی میکنند.
الوندی اظهار داشت: انقلاب اسلامی طی چهلوپنج سال گذشته گامهای بلندی در جهت تحقق آرمانهای بلند خود برداشته است و همچنان به حرکت خود ادامه میدهد. اگرچه چالشها و مخاطرات بسیاری همچنان پیش رو قرار دارد، لیکن موفقیتهای بزرگ انقلاب اسلامی در حوزههای مختلف مانند علم و فناوری و سلولهای بنیادی و ... شگرف بوده است. در عرصه سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران در طول چهل و پنج سال، همواره با تکیه بر سه اصل اساسی عزت، حکت و مصلحت، سلطه جویی و سلطه پذیری را نفی کرده و استقلال خود را حفظ کرده است.
حجتالاسلام والمسلمین «سید مهدی خاموشی» رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه طی سخنانی در جمع رؤسای حوزههای علمیه کشور تانزانیا با اشاره به آیه «وَاِذْ ابتلی اِبراهیمَ ربّه بِکَلمات فأتمهنّ قالَ اِنّی جاعِلُکَ لِلنّاسِ اِماماً قالَ وَمِنْ ذُرّیتی قالَ لا یَنال عَهدی الظّالمین» اظهار داشت: کسی قدرت امامت دارد که از ظلم دور باشد. حضرت ابراهیم (ع) از خدا درخواست کرد که به اولاد او هم شان امامت داده شود، خداوند میفرماید: «لا یَنال عَهدی الظّالمین». در سوره مائده آیات ۳، ۵۴ و ۶۷ پیرامون مساله امامت موضوعاتی مطرح شده است. به طلاب عزیز سفارش میکنم این آیات را مطالعه کنند.
وی افزود: امامت، عامل وحدت جامعه خواهد بود. فرمان او فرمان خداست و نشر صحیح معارف اسلامی بر عهده امام است. در عصر حاضر مردم جهان تجربه انقلاب اسلامی ایران را دیدند که رهبر ایران چگونه جامعه را اداره کرد. چگونه از طوفانهای سهمگین دشمنان و این دریای پرتلاطم دشمنی توانست کشتی را به ساحل هدایت کند.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه افزود: دانشجویان، خواهران و برادران گرامی، آمریکا از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی با ما دشمن بود. من به شما میگویم یک لحظه نه امام خمینی (ره) و نه رهبر معظم انقلاب اسلامی از دشمن نهراسیدند. امام (ره) در تاریخ حیات خود میفرمایند: یکبار من را از قم دستگیر کردند و به تهران میآوردند، افراد مسلح که داخل ماشین بودند از جاده منحرف شدند و گفتند: امروز، روز شهادت توست و بعد دوباره به جاده آمدند، اما بدانید من از آنها نمیترسیدم بلکه آنها از من میترسیدند. امام (ره) وقتی از فرانسه به ایران آمدند، تهدید بسیار جدی بود، اما ایشان سفر را شروع کردند و وارد ایران شدند، وقتی امام (ره) از فرودگاه بیرون آمدند با استقبال گسترده مردم مواجه شدند. فاصله فرودگاه تا بهشت زهرا فاصله طولانی است که مردم در این مسیر حضور گسترده داشتند. رهبران الهی، امت همراه لازم دارند.
وی اظهار داشت: در میان انبیاء از حضرت آدم (ع) تا حضرت خاتم قریب به هشت هزار سال فاصله زمانی وجود دارد. در میان انبیاء کمترین نبی حاضر در جامعه، عیسی بن مریم (ع) بوده است. ایشان، خلقتش و سخن گفتنش با مردم در گهواره معجزه است. به مردم میگوید: «قالَ إِنِّی عَبْدُ اللهِ آتانِیَ الْکِتابَ وَ جَعَلَنی نَبِیًّا»، او مرده را زنده و کور را بینا میکرد، ولی مردم بیش از ۳۴ سال او را تحمل نکردند. اینجا بود که عیسی بن مریم (ع) به مردم گفت چه کسی من را یاری میکند و آنها خواستند عیسی بن مریم را بکشند و قرآن میفرماید نکشتند و ما او را به آسمان بردیم.
حجتالاسلام خاموشی عنوان کرد: خداوند در انتهای سوره صف میفرماید من کسانی که حامی دین خدا باشند را پیروز میکنم و یاری میدهم. امام خمینی (ره) به مردم فرمود چه کسی من را یاری میکند؟ مردم ایران پاسخ مثبت دادند. بنابرین ما انقلاب اسلامی را پیوند امت با امام و خونبهای شهیدانی میدانیم که در این لبیک گفتن به امام، جانشان را نثار کردند و این آزادی را به ایران و جهان تقدیم کردند. انقلاب اسلامی افرادی مانند شهید حاج قاسم سلیمانی را پرورش داد که به آمریکا میگوید حریفت من هستم.
وی در ادامه با اشاره به جایگاه انقلاب اسلامی بعد از چهل و پنج سال گفت: اکنون از لحاظ امنیتی دشمنان هیچ اقدامی نمیتوانند بر علیه کشور ما انجام دهند. مرزهای امنیتی مسلمانان توسعه پیدا کرده است. انقلاب اسلامی از کل مظلومان جهان حمایت کرده است و میکند.
انقلاب اسلامی ایران راه پیشرفت را در مسیر علمی از ۲۰ سال قبل تاکنون آغاز کرده و یکی از نمونههای پیشرفت اینکه طی سه سال اخیر ۱۱ ماهواره به فضا پرتاب کرده است. این بسته از محصولات، امنیت کشور دارنده این فناوری را تضمین میکند و اخیرا اعلام کرده ایم که هر کشوری بخواهد برایش ماهواره پرتاب کنیم میتوانیم این کار را انجام دهیم. مرز امنیتی ما از ۲۰ سال گذشته که پیشرفت علمی را آغاز کرده ایم رو به افزایش است. از شما تقاضا میکنم در مطالعه عمیق گسترش مرزهای امنیتی انقلاب اسلامی تلاش کنید و همگام با کشورهای دیگر در زمان حاضر به سوی دیپلماسی دانش بنیان سوق پیدا کرده ایم و ترجیح میدهیم دیپلماسی علمی که با کشورهای دیگر کلید زده ایم ادامه داشته باشد. ما به هر نتیجه علمی رسیدیم حاضر هستیم آن را با مردم سایر نقاط جهان به اشتراک بگذاریم.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: علم در اختیار انسانهای فهیم، عاقل و تلاشگر است نه در اختیار کشورهای صرفا سرمایه دار، خداوند متعال در قرآن میفرماید: «یا مَعْشَرَ الْجِنِّ وَ الْإِنْسِ إِنِ اسْتَطَعْتُمْ أَنْ تَنْفُذُوا مِنْ أَقْطارِ السَّماواتِ وَ الْأَرْضِ فَانْفُذُوا لا تَنْفُذُونَ إِلَّا بِسُلْطانٍ»؛ای جن و انس اگر میخواهید در اعماق زمین نفوذ کنید یا در افلاک و آسمانها تلاش کنید، این کار را انجام دهید، اما بدانید باید با علم پیش روید.
وی در رابطه با سفر خود به شرق آفریقا عنوان کرد: در این دوره به کشورهای اوگاندا، کنیا و اتیوپی سفر کردم و شرکتهای دانش بنیان را در این سفر با خود همراه کردم. یک شرکت پیرامون اصلاح نژادهای دامی فعالیت میکند، (برای افزایش میزان شیر و گوشت) دو شرکت پیرامون تجهیزات پزشکی فعالیت میکنند (یک شرکت در زمینه تجهیزات اعمال جراحی و دیگری ایمپلنت های استخوانی) و شرکت دیگر در زمینه تولید موتورهای برقی فعالیت میکند. شرکتهایی که به این منطقه آمده اند حاضرند این تکنولوژیها را در خدمت این کشور قرار دهند. زمینههای همکاری به صورت گسترده میتواند بین ایران و آفریقا شکل گیرد.
حجتالاسلام خاموشی افزود: در رابطه با مرزهای امنیتی و علمی سخن گفتیم. مرز تقویت اخوت بین مسلمانان موضوع دیگری است که نگاه رهبر کبیر انقلاب و مقام معظم رهبری بر اساس تقریب بین مسلمانان و شکل گرفتن جبهه واحد در مقابل نظام سلطه است.
وی عنوان کرد: ما رابطه تاریخی با شما در شرق آفریقا مخصوصا در تانزانیا داریم. مهاجران زیادی از جنوب ایران به این کشور آمده اند و اینجا ساکن شده اند؛ بنابراین ما شما را از خود میدانیم و دوست داریم، شما هم ما را از خودتان بدانید و بدانید کشتی که غربیها درست کردهاند، ضربهپذیر شده است، ولی کشتی انقلاب قدرتمند است و انشاءالله آینده روشن تری را خواهید دید.
انتهای پیام/ 118