در نشست علمی تبیین جایگاه سرمایه اجتماعی مطرح شد؛

نقش ایثارگران در تقویت سرمایه اجتماعی انقلاب اسلامی/ تبیین مسئله بازآفرینی اجتماعی در جدیدترین کتاب بنیاد شهید

نشست علمی تبیین جایگاه سرمایه اجتماعی به همراه رونمایی از کتاب «بازآفرینی سرمایه اجتماعی» با حضور مدیر دفتر مطالعات و پژوهش‌های بنیاد شهید و امور ایثارگران و نویسنده کتاب برگزار شد.
کد خبر: ۶۵۱۰۸۰
تاریخ انتشار: ۲۴ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۳:۰۸ - 13February 2024

تبیین مسئله بازآفرینی اجتماعی در جدیدترین کتاب بنیاد شهیدبه گزارش خبرنگار حماسه و جهاد دفاع‌پرس، نشست علمی تخصصی سرمایه اجتماعی در بنیاد شهید و امور ایثارگر به همراه رونمایی از کتاب «بازآفرینی سرمایه اجتماعی» نوشته «محمدعلی فقیه» امروز (سه‌شنبه) با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین «حامد قوام» مدیر دفتر مطالعات و پژوهش‌های بنیاد شهید و امور ایثارگران در سالن شهید رسول زاده برگزار شد. 

سرمایه اجتماعی از مهمترین مولفه‌های قدرت نظام اسلامی است

حجت الاسلام قوام در این نشست اظهار داشت: دشمن قصد تضعیف سرمایه اجتماعی انقلاب اسلامی را دارد چرا که سرمایه اجتماعی باعث پیروزی انقلاب اسلامی و اتفاقات بزرگی بود. نقش مردم در مراحل مختلف انقلاب اسلامی تاثیرگذار و قابل توجه بود و تا همین‌جا هم که انقلاب اسلامی پیش آمده به خاطر حضور مردم بوده است؛ از این رو وظیفه ماست به دنبال شناخت و ارتقای این سرمایه اجتماعی باشیم.

مدیر دفتر مطالعات و پژوهش‌های بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به موضوع جلب رضایت عموم در نامه امیرالمومنین (ع) به مالک اشتر گفت: حضرت نقش مهم رضایت مردم و حضور مردم در نظام اسلامی را بیان کرده و آن را شبیه به نماز که ستون دین است می‌داند و می فرماید عماد دین عموم مردم هستند. آنچه دین را در جامعه محقق می‌کند بدون حمایت و کمک مردم امکان‌پذیر نیست. 

وی گفت: سیدالشهدا (ع) نباید این‌گونه شهید می‌شد، چرا باید محبوبترین خلق خداوند اینگونه به شهادت برسد. هر زمان مردم در نقش خود کوتاهی کنند و نتوانیم سرمایه مردمی را در راه آرمان‌های دینی بسیج کنیم شاهد صدمات جبران‌ناپذیری مثل شهادت سیدالشهدا (ع) خواهیم بود‌. 

سرمایه اجتماعی دیر به دست آمده و زود از دست می‌رود

همچنین حجت‌الاسلام کاویانی از معاونان پیشین بنیاد شهید و امور ایثارگران نیز بیان کرد: سال‌های سال موضوع سرمایه اجتماعی در حاشیه مباحث فرهنگی مغفول بود که به همت رهبر معظم انقلاب اسلامی چند سالی است ابعاد اجتماعی مهم تلقی شده و کم کم از زیر لایه‌های ضخیم فرهنگی بیرون می‌آید. 

وی بیان کرد: سرمایه اجتماعی از این‌ جهت می‌تواند مانند سرمایه‌های زمینی باشد که سال‌ها باید برای تشکیل آن زمان صرف شود و در یک‌ لحظه از بین می‌رود‌. سرمایه اجتماعی دیر به دست می‌آید و با اندک واقعه و رویداد یا تصمیمی می‌تواند از بین برود‌. 

حجت الاسلام کاویانی با بیان اینکه چالش سرمایه اجتماعی جزو اولین‌چالش‌های ما اس،ت به عوامل حفظ آن اشاره کرد و گفت: اشتراک در منافع و ارزش‌ها بسیار مهم است چرا که عادت کرده‌ایم در همه ساحت‌ها با ادبیات ارزشی صحبت کنیم‌. دوم‌ین مسئله حکمرانی و مدیریت است و تاثیر مستقیم در بالا رفتن یا کاهش سرمایه اجتماعی دارد. مسئله رضایت نیز موضوع دیگری است که در این امر دخیل است.

محمدعلی فقیه نویسنده کتاب نیز گفت: مستندات زیادی در بنیاد شهید و امور ایثارگران وجود دارد و چندین نسل در این بنیاد دارای ویژگی‌های متفاوتی هستند‌ که این موضوع باعث آغاز پژوهش و خلق این کتاب شد. اگرچه تاکنون کارهایی انجام شده اما یک الگوی جامع توسعه‌ای وجود نداشت و ما در این کتاب به دنبال زنده کردن توانمندی‌های ایثارگران در جهت تعالی خودشان هستیم. 

انتهای پیام/ 141

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار