رییس انجمن پیوند مغزاستخوان خبر داد:

رتبه ایران در انجام پیوند سلول‌های بنیادی/جلوگیری از خروج 5میلیارد دلار ارز از کشور

رییس انجمن پیوند مغز استخوان ایران با بیان اینکه ایران از نظر تعداد تخت و عمل پیوند سلول‌های بنیادی جزء یکی از چهار کشور برتر دنیا قرار دارد، افزود: تاکنون توانسته‌ایم با انجام این تعداد پیوند در کشور از خروج پنج میلیارد دلار ارز از کشور جلوگیری کنیم.
کد خبر: ۶۵۳۹۲
تاریخ انتشار: ۱۶ دی ۱۳۹۴ - ۱۳:۰۲ - 06January 2016

رتبه ایران در انجام پیوند سلول‌های بنیادی/جلوگیری از خروج 5میلیارد دلار ارز از کشور

به گزارش گروه اجتماعی دفاع پرس، دکتر اردشیر قوامزاده در نشست خبری سومین کنگره بینالمللی پیوند سلولهای بنیادی خونساز و پزشکی ترمیمی درباره وضعیت و جایگاه ایران از نظر پیوند سلولهای بنیادی گفت: در حال حاضر در بیمارستان شریعتی 50 تخت پیوند برای 66 نوع بیماری صعبالعلاج وجود دارد. این مرکز یکی از چهار مرکز بزرگ دنیا از نظر تعداد تخت و تعداد پیوند انجام شده است. سالانه نیز حدود 400 پیوند انجام میدهیم که به همین علت جزو چهار مرکز برتر دنیا قرار داریم.

وی با اشاره به انجام سالیانه 700 پیوند سلول بنیادی از بازه سنی نوزادی تا 75 سالگی در سراسر کشور، ادامه داد: ما در کشور به دو برابر این رقم، یعنی 1400 پیوند نیاز داریم. این نوع از پیوند باعث صرفه جویی ارزی و دارویی میشود و طول درمان بیماری را نیز کوتاهتر میکند.

قوامزاده با بیان اینکه نداشتن هتلینگ و اورژانس مناسب سبب ورود تعداد کمی توریست برای پیوند سلولهای بنیادی به کشور شده است، افزود: ما با پیوند سلولهای بنیادی در کشور توانستهایم از خروج پنج میلیارد دلار ارز جلوگیری کنیم. هر نمونه سلولی که از خارج وارد میشود 50 هزار دلار برای ما هزینه دارد. ما تا کنون از کشورهای آذربایجان، لبنان، سوریه، افغانستان، پاکستان و هند بیمار برای انجام عمل پیوند سلول بنیادی داشتهایم.

وی همچنین به وجود حدود 7000 نمونه سلولی در بانک داخلی کشوراشاره کرد و گفت: در شبکه بینالمللی بانکهای سلولهای بنیادی میتوان بین 23 میلیون نمونه برای پیدا کردن مورد مناسب بیماران داخلی جستجو کرد. تا کنون نیز از کشورهای پرتغال، ایتالیا، انگلیس، چین، برزیل، آمریکا و آلمان نمونه وارد کردهایم.

رئیس انجمن پیوند مغز استخوان کشور با بیان اینکه در زمان تحریم نتوانستیم پول نمونههای سلولی که به فرانسه و ترکیه فرستاده شده است را دریافت کنیم، تاکید کرد: با تقویت بانکهای سلولی داخل کشور میتوانیم آن را به کشورهای دیگر صادر و سودآوری ارزی داشته باشیم.

این فوق تخصص خون و سرطان با بیان اینکه "سلول درمانی" برای درمان انواع سرطان در نقاط مختلف بدن موثر است، اظهار کرد: درمان با سلولهای بنیادی عوارضی ندارد و تا کنون نیز گزارشی در این مورد نداشتهایم. سلولهای بنیادی در درمان سرطانهایی مثل لوپوس، چشم، دستگاه گوارش، انواع آرتروز و بیماری ام اس موثر است و به علت انجام ندادن پرتودرمانی در این نوع از پیوند، بیمار میتواند پس از درمان بچهدار شود.

در ادامه این نشست دکتر محمد واعظی، دبیر اجرایی سومین کنگره بینالمللی انجمن پیوند مغز استخوان با اشاره به اینکه بیمه هزینه نمونههایی را که از خارج گرفته میشود را تقبل نمیکند، گفت: هزینه مراحل درمان این بیماری زمانی که بیمار به خارج از کشور فرستاده میشود بدون احتساب هزینه اقامت، نزدیک به یک میلیون دلار میشود که بیمه نیز آن را پرداخت نمیکند. در حال حاضر نیز به علت نداشتن هزینه برای تجهیز زیرساختها و مجوز برای استخدام نیرو، نمیتوانیم بانکهای نمونه گیری داخل را توسعه دهیم.

وی همچنین از نوبتهای چندین ماهه برای انجام عمل پیوند سلولهای بنیادی در بیمارستان شریعتی خبر داد.

واعظی افزود: در حال حاضر انجام تکنیک پیوند از اهدا کنندگان نیمهجور در کشور باعث کم شدن هزینهها و پیدا شدن حداقل یک نفر برای بیمار شده است. ما برای پیدا کردن یک نمونه مناسب برای بیمار در بانکهای دنیا جستجو میکنیم که نمونه مناسب در کشور آلمان بیشتر پیدا میشود. فقط 30 درصد افراد خویشاوند نمونه کاملا جور با بیمار دارند.

دبیر اجرایی کنگره در خصوص جزئیات برگزاری آن نیز گفت: این کنگره از 24 تا 26 دیماه در محل سازمان اسناد ملی برگزار میشود. تا کنون نیز 53 مقاله داشتهایم که 34 مورد به صورت پوستر و سه مورد شفاهی ارائه میشوند. 15 سخنران خارجی نیز از آمریکا، اروپا و آسیا دعوت شدهاند. 21 سخنران داخلی نیز که در زمینه مطالعات و درمان سلولهای بنیادی فعالیت میکنند دعوت شدهاند. در کنار این کنگره کارگاهی نیز برگزار میشود که نحوه تشکیل بانک سلولهای بنیادی را آموزش میدهد.

منبع :ایسنا

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار