امضای سند همکاری نظام پزشکی و قوه قضائیه؛

زمینه های بروز خطاها و جرائم پزشکی آسیب شناسی می شود

سند تفاهم‌نامه فی مابین معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه با سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران امضا شد.
کد خبر: ۶۵۴۳۴
تاریخ انتشار: ۱۶ دی ۱۳۹۴ - ۱۴:۳۴ - 06January 2016

زمینه های بروز خطاها و جرائم پزشکی آسیب شناسی می شود

به گزارش گروه اجتماعی دفاع پرس، به دنبال تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر اهتمام قوه قضائیه در امر پیشگیری از جرم و همچنین بر اساس اصل یکصد و پنجاه و ششم قانون اساسی در خصوص شرح وظایف قوه قضائیه و نیز مواد ۲ و ۳ قانون تشکیل سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران، به منظور فراهم ساختن تمهیدات لازم برای کاهش زمینه بروز خطاها و جرائم مرتبط با حوزه سلامت، تفاهمنامه ذیل فی مابین معاونت اجتماعی و پیشگیری از جرم قوه قضائیه و سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران منعقد می گردد.

بر همین اساس، طرفین متعهد می شوند تمامی مساعی خود را به منظور اجرایی شدن موارد زیر بکار برند:

ماده ۱: آسیبشناسی و علت یابی زمینه های بروز خطاها و جرائم پزشکی از طریق برگزاری کمیته های فنی و کارگروه های تخصصی.

ماده ۲: ابلاغ راهکارهای کاهش خطاها و جرائم پزشکی، که مورد وفاق دست اندرکاران حوزه سلامت باشد، جهت اجرا به دستگاههای مرتبط و بررسی نتایج و یافته های حاصل از اقدامات دستگاه های مزبور در بازه های زمانی مشخص و تدوین راه حل های آتی.

ماده ۳: برگزاری نشست ها و کارگاه های آموزشی و همایش های علمی به منظور شناساندن علل بروز خطاهای پزشکی به گروه های مختلف پزشکی، آشنا ساختن جامعه پزشکی با آیین دادرسی کیفی و ساختار تشکیلات قضائی رسیدگی کننده به شکایات پزشکی و نیز ارتقای دانش کارشناسان شرکت کننده در هیئت های کارشناسی و انتظامی و قضات شاغل در مراجع قضائی ذی ربط.

ماده ۴: فراهم ساختن تسهیلات لازم جهت معرفی عناوین جدید و تدوین پایان نامه های تحصیلی با در نظر گرفتن ابعاد پزشکی مربوط به پیشگیری از بروز خطاها و جرایم در مقاطع مختلف کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا.

ماده ۵: ارائه پیشنهادهای لازم برای بازنگری در قوانین، مقررات، آیین نامه ها و دستورالعمل های موجود یا تهیه لوایح قانونی جدید با رویکرد کاهش و پیشگیری از بروز خطاها و جرائم پزشکی، ارتقای توانمندی، متمرکز ساختن هیات های کارشناسی، جرم زدایی و حبس زدایی از قوانین، جبران خسارات مادی یا معنوی حاصل از خطاها و جرایم پزشکی.

ماده ۶: شناسایی چالش ها، تهدیدهای موجود یا در حال شکل گیری حوزه سلامت (بهداشت، درمان، مواد خوراکی، آشامیدنی، آرایشی، محیط زیست و...) و رصد تحولات اجتماعی مربوط به جامعه پزشکی و تمهید اقدامات لازم به منظور ایجاد فضای تفاهم و آرامش و فراهم ساختن آسایش و امنیت اجتماعی برای ارائه دهندگان خدمت (پزشکان و پیراپزشکان) و دریافت کنندگان خدمت (بیماران).

منبع:مهر

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار