به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس از زاهدان، سرهنگ پاسدار حمزه دهقان مدیر کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس سیستان و بلوچستان گفت: با اعلام سال 65 بعنوان سال تعیین سرنوشت، برنامه ریزی های خوبی برای وارد کردن ضربه نهایی بر پیکر رژیم بعث انجام شد؛ که اعزام 100هزار نفری سپاهیان حضرت محمد(ص) یکی از این اقدامات بود.
وی ادامه داد: در این مرحله بیش از 2هزار نفر از استان سیستان و بلوچستان به جبهه اعزام شدند. همزمان با آغاز عملیات غرورآفرین کربلای پنج رزمندگان این استان در قالب 2 گردان 405 امام محمد باقر(ع) و 409 حمزه سید الشهدا در مراحل مختلف این عملیات شرکت کردند؛ که ایستادگی و مقاومت رزمندگان سیستان و بلوچستان در مقابل پاتکهای سنگین عراق زبانزد فرماندهان عالیرتبه دفاع مقدس شد.
سرهنگ دهقان با بیان اینکه عملیات کربلای پنج منجر به انهدام ماشین جنگی عراق شد، افزود: این عملیات زمینهساز صدور قطعنامه 598 شد؛ که تا حدودی خواستههای جمهوری اسلامی را برای خاتمه جنگ در خود داشت.
مدیر کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس سیستان و بلوچستان با بیان اینکه عملیات کربلای 5 رویکرد دنیا را نسبت به ایران عوض کرد، اظهار داشت: این عملیات پیچیدهترین عملیات از نظر نظامی، طولانیترین عملیات از نظر مدت و برای مردم سیستان و بلوچستان کربلاییترین و خونرنگترین عملیات دوران دفاع مقدس محسوب میشود.
وی با بیان اینکه عملیات کربلای 5 به جهت از دست دادن سردار سرلشکر شهید حاج قاسم میرحسینی قائممقام لشکر 41 ثارالله و فرماندهان عزیز دیگری ازجمله سرداران شهید حسن هراتی، عیسی خدری، عباسعلی خمری، حسینعلی عالی و دهها شهید بزرگوار جزو حزنانگیزترین و غمبارترین عملیاتهای دوران 8 سال دفاع مقدس است، گفت: رزمندگان همرزم هیچگاه یاد و خاطره این سلحشوران را فراموش نخواهند کرد.
قابل ذکر است استان سیستان و بلوچستان در عملیات کربلای 5 قریب 130 شهید تقدیم انقلاب اسلامی کرد.