در نشست مجمع عمومی سازمان ملل برای بررسی وتوی قطعنامه غزه از سوی آمریکا؛

نماینده فلسطین در سازمان ملل خواستار تحریم اسرائیل از سوی جامعه جهانی شد

«ریاض منصور» سفیر و نماینده تشکیلات خودگردان فلسطین در سازمان ملل متحد در نشست مجمع عمومی این سازمان برای بررسی وتوی قطعنامه برقراری آتش بس فوری در غزه از سوی آمریکا، از جامعه جهانی خواست تا اسرائیل را تحریم کنند.
کد خبر: ۶۵۵۰۱۶
تاریخ انتشار: ۱۴ اسفند ۱۴۰۲ - ۲۰:۲۲ - 04March 2024

نماینده فلسطین در سازمان ملل خواستار تحریم اسرائیل از سوی جامعه جهانی شدبه گزارش گروه بین‌الملل دفاع‌پرس، «ریاض منصور» نماینده فلسطین در سازمان ملل روز دوشنبه به وقت محلی در نشستی در مجمع عمومی این سازمان در حالی تصویری از کودک فلسطینی که از گرسنگی جان خود را از دست داده بود، در دست داشت، گفت: «به خاطر خدا، جنگ غزه باید متوقف شود.»

سفیر و نماینده تشکیلات خودگردان فلسطین در سازمان ملل تاکید کرد: اسرائیل باید تحریم شود نه اینکه پاداش دریافت کند.

منصور تصریح کرد: اسرائیل باور دارد که فراتر از قانون است و تا زمانی که این باور از بین نرود، به عنوان یک «دولت غیرقانونی» عمل خواهد کرد.

نماینده فلسطین با انتقاد از حمایت های شورای امنیت سازمان ملل از اسرائیل گفت: شورای امنیت چندین بار مانع از توقف جنایات اسرائیل در نوار غزه شده است.

وی با تاکید بر اینکه اسرائیل باید فوری با آتش‌بس در غزه موافقت کند، ادامه داد: «ارزش ملت فلسطین، از سایر ملت‌ها کمتر نیست. آزادی هم یکی از حقوق ملت فلسطین است، نه هدیه‌ای از سوی هیچ کس».

منصور تصریح کرد: «باید کشتار جمعی در نوار غزه متوقف شود. اسرائیل از گرسنگی به عنوان سلاحی علیه ملت ما استفاده می‌کند».

پیش از این، «دنیس فرانسیس» رئیس مجمع عمومی سازمان ملل روز دوشنبه به وقت محلی ۱۴ اسفند ۱۴۰۲ برابر با ۴ مارس ۲۰۲۴ در نشست مجمع عمومی سازمان ملل برای بررسی وتوی قطعنامه برقراری آتش بس فوری در غزه از سوی آمریکا تصریح کرد: وضعیت غزه فاجعه بار، بی رحمانه و شرم آور است. من از کشته و زخمی شدن صدها نفر در جریان دسترسی به مواد غذایی در غرب شهر غزه در هفته گذشته شوکه و وحشت زده هستم.

این مقام ارشد سازمان ملل گفت: جوامع بی شماری از بین رفته اند. خانواده های بی شماری ناپدید شدند. مادران و پدران، پسران و دختران، خواهرزاده‌ها و برادرزاده‌ها - همه از بین رفته‌اند. رویاهایشان نابود شد، ظرفیت هایشان برای همیشه از دست رفت و آینده‌شان محو شد.

فرانسیس ادامه داد: به گفته هماهنگ‌کننده امداد اضطراری سازمان ملل، هرگونه عملیات زمینی در رفح، یک عملیات بشردوستانه شکننده را در آستانه مرگ قرار می‌دهد.

رئیس مجمع عمومی سازمان ملل تاکید کرد: بنابراین من فوراً خواستار حداکثر خویشتن داری برای حفظ جان غیرنظامیان بی گناه هستم.

فرانسیس تصریح کرد: «بنابراین، با عزم و فوریت، بیایید برای پایان دادن فوری به این درگیری و ایجاد زمینه برای آینده‌ای که در آن اسرائیل و کشور فلسطین بتوانند به طور مسالمت‌آمیز همزیستی کنند، سخت‌تر تلاش کنیم.»

ایالات متحده آمریکا در نشست روز سه شنبه به وقت محلی برابر با ۲۰ فوریه ۲۰۲۴ (اول اسفندماه ۱۴۰۲) پیش نویس قطعنامه پیشنهادی الجزایر را وتو کرد که خواستار آتش بس فوری بشردوستانه بود که باید توسط همه طرف ها رعایت شود.

این قطعنامه ۱۳ رای مثبت شورای ۱۵ عضوی امنیت را کسب کرد اما آمریکا با مخالفت با آن، موجب تصویب نشدن آن یا همان وتوی قطعنامه شد. انگلیس دیگر عضو شورای امنیت نیز به آن رای ممتنع داد.

این سومین باری است که قطعنامه پیشنهادی برای برقراری آتش بس در غزه از سوی آمریکا وتو می شود. یک قطعنامه برای تصویب در شورای امنیت نیاز به ۹ رای بدون مخالفت یا همان وتوی پنج عضو دائم این شورا (آمریکا، انگلیس، روسیه، چین و فرانسه) دارد.

مجمع عمومی سازمان ملل متحد ۲۶ آوریل ۲۰۲۲ و پس از جنگ اوکراین، به اتفاق آرا قطعنامه‌ای را برای مقابله با استفاده از حق وتو توسط اعضای دائم شورای امنیت تصویب کرد.

این قطعنامه که از سوی کشور لیختن اشتاین ارائه شد، مجمع عمومی را ملزم می‌کند در پی استفاده از حق وتو برای جلوگیری از تصویب یک قطعنامه توسط یکی از پنج عضو دائمی شورای امنیت یعنی آمریکا، انگلیس، فرانسه، روسیه و چین، نشستی را برای ارائه توضیحات کشور وتوکننده برگزار کند.

جلسه مجمع عمومی سازمان ملل نیز ظرف ۱۰ روز پس از استفاده از حق وتو در شورای امنیت باید برگزار شود. کشورهایی که از حق وتو استفاده کرده‌اند، باید این اقدام خود را در برابر نمایندگان ۱۹۳ کشور عضو توجیه کنند.

آمریکا و انگلیس که در شورای امنیت سازمان ملل دارای حق وتو هستند، در آن زمان از ارائه این قطعنامه به دلیل حمله روسیه به اوکراین، حمایت کردند.

گروه‌های مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه ۱۴۰۲برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات غافلگیرکننده‌ای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که سرانجام پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ برابر با ۲۴ نوامبر ۲۰۲۳، میان اسرائیل و حماس آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد.

این وقفه در جنگ، ۷ روز ادامه یافت و سرانجام صبح جمعه ۱۰ آذر برابر با اول دسامبر ۲۰۲۳، آتش‌بس موقت به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت. این رژیم برای تلافی حملات غافلگیرکننده‌ «طوفان الاقصی» و جبران شکست خود و توقف عملیات مقاومت، تمام گذرگاه‌های نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است.

وزارت بهداشت غزه در جدیدترین آمار خود اعلام کرد که شمار شهدای غزه از آغاز حملات اسرائیل از هفتم اکتبر (۱۵ مهر) به ۳۰ هزار و ۳۵ نفر رسیده است و ۷۰ هزار و ۴۵۷ شهروند فلسطینی نیز زخمی شده اند.

انتهای پیام/ 161

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار