به گزارش خبرنگار دفاعپرس از اصفهان، «لیلا حبیبی» حافظ کل قرآن کریم و حائز رتبه برتر در چند دوره از مسابقات نزاجا و آجا، امروز (جمعه) در غرفه پایگاه هوانیروز شهید وطنپور در نوزدهمین نمایشگاه قرآن و عترت اصفهان، اظهار داشت: هدف از برگزاری این نمایشگاهها تبیین علت نزول قرآن و ارسال انبیای و اولیای الهی است و این هدف همانا اعتلای اخلاق است، که پیامبر اکرم (ص) نیز در این زمینه میفرماید: «إِنَّمَا بُعِثْتُ لِأُتَمِّمَ مَکَارِمَ الْأَخْلَاق»
وی ادامه داد: اخلاق مهمترین هدف انبیاى الهى است و در آیات ۱۲۹ و ۱۵۱ سوره بقره، آیات ۹ و ۱۰ سوره شمس، آیات ۱۴ و ۱۵ سوره اعلی و آیات متعدد دیگر به این مطلب اشاره شده است که نشاندهنده اهتمام فوق العاده قرآن مجید به مسائل اخلاقى و تهذیب نفوس به عنوان یک مسأله اساسى و زیربنایى است که برنامه هاى دیگر از آن نشأت مى گیرد و اصولا زمانى انسان شایسته جانشینی خدا در زمین است که داراى اخلاق انسانى باشد و در غیر این صورت از حیوان خطرناکتر است.
این نخبه قرآنی قرائت و حفظ قرآن را زمینهساز تدبر و عمل به آیات الهی دانست و افزود: حافظ و قاری قرآن در صورتی که متخلق به اخلاق الهی باشد، اگر تاثیرش از یک عالم ربانی بیشتر نباشد، یقینا کمتر نیز نخواهد بود.
وی با بیان اینکه اولین مرحله پس از قرائت، تدبر و تأمل در قرآن کریم است؛ هر اندازه افراد با قرآن انس بگیرند و در آن تدبر کنند، خشیت و معرفت آنها به کتاب الله نیز بیشتر میشود و در چنین شرایطی است که از معانی ظاهری به سمت فهم معانی باطنی حرکت کند.
حبیبی اضافه کرد: یکی از خصوصیات قرآن این است که وقتی انسان با آن انس گرفت، بدون شک اهل ولایت اهل بیت(ع) میشود و دیگران از مصاحبت با فرد قاری متخلق به اخلاق زیبا لذت میبرند.
وی افزود: منش و کردار قاریان قرآن باید از سایر اقشار جامعه متمایز باشد؛ زیرا آراسته بودن قاری به اخلاق قرآنی تأثیر بسزایی در زیبا خواندن آنها و تأثیرگذاری بر مردم دارد.
این نخبه قرآنی تواضع را یکی از الزامات رفتاری قاریان و حافظان قرآن دانست و تصریح کرد: هرچه قاری تواضع بیشتری داشته باشد، تلاوتش زیباتر و گیراتر خواهد بود؛ لذا قاری نباید خود را با حرف و حدیث و ظاهر معرفی کند بلکه این نحوه تلاوت توام با اخلاق آراسته است که او را به عنوان الگوی صالح به مردم معرفی میکند.
وی تصریح کرد: نبی مکرم اسلام(ص) میفرماید «کسیکه برای خدا تواضع کند، خداوند متعال او را بالا میبرد»، لذا اگر کسی بهدنبال ارتقای معنوی است تنها راه آن تواضع است.
حبیبی در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص نمایشگاه قرآن و عترت اصفهان گفت: اگر نمایشگاه قرآن عترت و نماز عامل تشویق و ترغیب مردم به قرآن باشد و زمینه تامل در قرآن را فراهم سازد، عالی است؛ اما اگر خداینکرده این قسم فعالیتها به این صورت بود که قاری قرآن خود یا ناشر یا مولف کتاب یا هر عضو فعال قرآنی خود را مطرح کند و بگویم من بهترین هستم و عُجب به وجود آید و موجب تدبر هم نشود، فایدهای ندارد.
وی به برگزاری مسابقات بینالمللی قرآن در برخی کشورها اشاره کرد و افزود: حضور جوانان حافظ و قاری ایران اسلامی در این مسابقات تاثیر گذار است؛ زیرا زمینه تأمل دیگران را فراهم میکند، جهان را با مکتب اهل بیت (ع) بهعنوان مفسران واقعی قرآن آشنا میکند و به طبع دنیا با دیدگاه قرآنی جمهوری اسلامی آشنا میشود و به همین سبب تبلیغات وهابیت را نیز خنثی میکند.
این نخبه قرآنی از اهتمام و اهمیت قرآن در ارتش جمهوری اسلامی ایران تقدیر کرد و ادامه داد: براساس آنچه مشاهده کردهام، هر ساله مسابقات قرآن کریم در تمامی ردهها و بخشهای مختلف ویژه کارکنان و همچنین خانواده کارکنان ارتش برگزار میشود، که اقدامی ستودنی است.
وی اضافه کرد: همچنین رویکرد ارتش بهعنوان یک ارتش انقلابی و مکتبی در تحقق فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر تربیت ۲۰ میلیون حافظ است، رویکردی ارزشمند و نبردی نرم در مقابل تهاجم نرم دشمنان و در امتداد دفاع سخت رزمندگان هشت سال دفاع مقدس است.
حائز رتبه برتر در چند دوره از مسابقات نزاجا و آجا، تاکید کرد: تکریم قرآن، مربیان و متربیان قرآنی از مهم ترین اصول سلسله مراتب فرماندهان آجا و نزاجاست.
انتهای پیام/