به گزارش گروه اجتماعی دفاع مقدس، دکتر محمد مهدی گلمکانی در این نشست با اشاره به اینکه امیدوارم با توجه به شرایط پایداری هوا در فصل پاییز و زمستان، بتوانیم با انجام اقدامات موثر و جامع توجه بیشتر مسئولین را در بر طرف کردن معضل آلودگی هوا جلب کنیم و مشارکت مردم را در کاهش آلودگی هوا افزایش دهیم.
وی با اشاره به اینکه مرگ و میر ناشی از آلودگی هوا روزانه 150 نفر است و در روزهای بسیار آلوده به 180 الی 200 نفر می رسد، افزود: میزان مراجعات به بیمارستان ها و اورژانس ها در روزهای آلاینده این آمار و ارقام را تایید می کند.
وی گفت اگر همت و اراده لازم باشد با اتخاذ تدابیر و راهکارهای دقیق و مبتنی بر شواهد علمی و استفاده از تجربیات کشورهای درگیر آلودگی هوا، می توانیم بر این مشکل فائق آییم.
گلمکانی افزود: هفته هوای پاک فرصتی را فراهم می کند که بتوانیم به شکلی متفاوت، معضلات آلودگی هوا را نشان داده و وظایف تک تک افراد جامعه و مسئولین را در جهت رفع این معضل به آن ها گوشزد کنیم. در این راستا از نقطه نظرات نهادها و سازمان ها استفاده می شود تا بتوانیم به یک برنامه جامع و کاملی رسیده و آن را به مرحله اجرا بگذاریم.
گلمکانی با تاکید بر اینکه هفته هوای پاک سال جاری نقش مشارکت های اجتماعی پررنگ تر می شود، گفت: در هفته هوای پاک کمپینی از دانشجویان و فعالین داوطلب تشکیل می شود که وظیفه آنها مصاحبه با مسئولین در مورد "نقش شما در هفته هوای پاک چیست اعم از نقش حقیقی و حقوقی" است و این گفتگوها به صورت یک مستند درجهت افزایش مطالبه گری شهروندان منتشر خواهد شد.
وی افزود هدف اصلی رسیدن به خروجی موثری است که فقط به بحث شعار و هیجانات مقطعی نپردازد و این برنامه ها به صورت پایدار و مستمر ادامه پیدا کرده تا به هدف نهایی که هوای پاک و حفظ آن است نایل شویم.
دکتر گلمکانی ادامه داد تدابیری اندیشیده خواهد شد تا در روز 29 دی ماه اولین روز هفته هوای پاک با هماهنگی سایر نهادها و سازمانها، کارکنان به جای استفاده از خودروهای شخصی از حمل و نقل عمومی استفاده نمایند.
در ادامه جلسه هر کدام از حاضرین به ارائه برنامه های خود در هفته هوای پاک پرداختند.