به گزارش گروه بینالملل دفاعپرس، کمپانی مکدونالد با ابراز نگرانی شدید دربارهی روند کاهش درآمدها و بایکوت مشتریان در سراسر جهان و به ویژه خاورمیانه، خاطرنشان کرد ۲۲۵ شعبهای را که قبلا به یک تاجر اسرائیلی (عُمری پادان) فروخته بود، پس از ۳۰ سال از وی باز پس گرفته است.
شش ماه پس از طوفانالاقصی و آغاز حملات اسرائیل به غزه، بسیاری از شعبههای پرفروش و شلوغ مکدونالد در سراسر جهان عرب خالی از مشتری هستند. در حال حاضر پارکینگ مکدونالد در دوبی به محیطی متروکه تبدیل شده. این در حالی است که همین شعبه تا قبل از آغاز جنگ غزه تا نیمههای شب شاهد صفهای طولانی مشتریان بود.
پیش از این «کریس کمپچینسکی» مدیرعامل مکدونالد با تکذیب هرگونه دخالت و پشتیبانی از اسرائیل در جنگ غزه نسبت به آنچه «انتشار اطلاعات نادرست دربارهی موضع این شرکت در جنگ غزه» نامید، ابراز نگرانی کرده بود. وی گفته بود: «شرکت مکدونالد، هیچ یک از طرفین درگیر در جنگ غزه را تأمین مالی نمیکند و هر اقدامی از سوی نمایندگیهای صاحب مجوز توسعه محلی، بهطور مستقل و بدون تأیید مکدونالد انجام شده».
ظرف ماههای اخیر انتشار اخباری مبنی بر حمایت مکدونالد از اسرائیل، برای این غول زنجیرهای گران تمام شد و مشتریان بسیاری در سراسر جهان، به ویژه در کشورهای عرب به کمپین تحریم مکدونالد پیوستند. در لبنان، معترضان به رستورانهای مکدونالد حمله و آنها را تخریب کردند. در لندن نیز انبوهی از معترضان طرفدار فلسطین، برخی از شعب مکدونالد را با فریادهای «شرم بر تو» محاصره کردند.
مکدونالد تاکید دارد اقدام چند ماه قبل شماری از شعب آن مبنی بر تامین غذای رایگان برای سربازان ارتش اسرائیل، یک تصمیم شخصی از ناحیهی یک مالک اسرائیلی بوده. در همین راستا نمایندگیهای مکدونالد در شماری از کشورهای مسلمان از جمله عربستان سعودی، ترکیه، عمان، امارات متحده عربی، کویت و اردن طی بیانیههایی ضمن تلاش برای مرزبندی با شعب اسرائیلی، اعلام کردند که از مردم غزه حمایت مالی خواهند کرد.
از زمان عملیات طوفان الاقصی، ارزش سهام شرکت مکدونالد ۱۰ درصد کاهش یافته و انتظار میروند تا زمانی که جنگ غزه در جریان است، این روند ادامه پیدا کند. گفتنیست ابتکار بایکوت مکدونالد، جرقهی تحریم سایر برندهای غربی را هم زده است. استارباکس (شرکت کافیشاپهای زنجیرهای چندملیتی آمریکایی) هم که اخیرا به حمایت از اسرائیل متهم شده بود، با انتشار بیانیهای این اتهام را رد کرد. با این حال استارباکس به دنبال این اتهام با شرایط تجاری چالش برانگیزی در خاورمیانه و شمال آفریقا مواجه و ناگزیر شده ۱۰ درصد از کارکنانش (معادل ۲ هزار نفر) را اخراج کند.
انتهای پیام / 944