از ابتدای سال جاری تاکنون

شمار اسناد مکتوب آستان قدس رضوی از مرز 13 میلیون گذشت

از ابتدای سال جاری تاکنون، با جذب افزون بر هفت هزار سند مکتوب و غیر مکتوب از طریق اهدا و خریداری به مرکز اسناد آستان قدس رضوی، شمار اسناد مکتوب این مرکز از مرز ۱۳ میلیون و ۳۵۵ هزار برگ گذشت.
کد خبر: ۶۶۰۷۱
تاریخ انتشار: ۲۲ دی ۱۳۹۴ - ۱۱:۳۲ - 12January 2016

شمار اسناد مکتوب آستان قدس رضوی از مرز 13 میلیون گذشت

به گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، ابوالفضل حسنآبادی، مدیر امور اسناد و مطبوعات این سازمان، گفت: در 9 ماه نخست سال جاری، بیش از هفت هزار سند مکتوب و غیر مکتوب از طریق اهدا، خریداری و تولید، به مرکز اسناد آستان قدس رضوی افزوده شده است که با این تعداد، شمار اسناد مکتوب این مرکز از مرز 13 میلیون و 355 هزار برگ گذشت.

حسن آبادی توضیح داد: از میان اسنادی که در سال جدید جذب این مجموعه شده، بیش از پنج هزار و 100 برگ مربوط به اسناد مکتوب است که 312 برگ از این میان به صورت خریداری و بالغ بر چهار هزار و 80 برگ آن اهدایی است.

وی افزود: همچنین، افزون بر دو هزار و 100 قطعه سند تصویری از ابتدای سال تاکنون به این مجموعه افزوده شده که بیش از یک هزار و 350 قطعه به صورت اهدایی و افزون بر 600  قطعه از طریق خریداری بوده، و بالغ بر یکصد و 60 سند تصویری نیز از بافت قدیم شهر مشهد، توسط کارشناسان مرکز اسناد آستان قدس رضوی و با همکاری بخش تاریخ شفاهی این مرکز تولید شده است.

حسنآبادی با بیان اینکه حفظ و نگهداری این اسناد از دغدغههای مهم این مرکز است، گفت: در این راستا از اسناد مکتوب این مرکز تنها در 9 ماه نخست سال جاری، بیش از 192 هزار و 700 صفحه، نسخۀ پشتیبان تهیه شده و افزون بر چهار هزار و 450 برگ نیز مورد مرمّت و آفتزدایی قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه سالانه حدود پنج هزار نفر برای استفاده از اسناد مکتوب و غیر مکتوب، به این مرکز مراجعه میکنند، به اسناد دیجیتالشده اشاره کرد و گفت: در راستای ارائه خدمات مطالعاتی به محققان و دانشپژوهان، در حال حاضر اسناد دیجیتالی این مرکز، از مرز سه میلیون و 397 هزار و 600 برگ گذشته است که شامل اسناد تاریخی، عکس، نقشه و پایاننامه است.

اسناد موجود در این مرکز، دارای تاریخی 500 ساله است و در این میان، اسنادی از دوره افشاریه، قاجاریه و مجموعهای 69 هزارصفحهای از اسناد دوره صفویه وجود دارد که بیشترین اسناد مربوط به دوره صفویه در سطح جهان بوده و به عنوان میراث معنوی یونسکو ثبت جهانی شده است.

منبع:تسنیم

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار