به گزارش گروه حماسه و جهاد دفاعپرس، شهید طهرانی مقدم در شرح عملیات «والفجر مقدماتی» در قرارگاه خاتمالانبیاء (ص) در چهارم فرودین سال ۱۳۶۲، بر ضرورت توانایی داخلی و پیشرفت در حوزه توپخانه تأکید کرده است. صوت سخنرانی شهید از سمرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس منتشر شده است که درادامه آن را میشنوید.
«یک توضیحی که لازم است من همیشه در همه سخنان بگویم و آن را بدهم و این را یک وظیفه میدانیم و یک حق میدانم، این است که ما توپخانههایی که به غنیمت گرفته شده، اینها یادگار شهدا و ثمره خون شهدا است، ما حداکثر سعیمان این است که به نحو احسن در سرکوبی دشمنان قرآن و اسلام از آنها استفاده کنیم؛ و یکی از مسائلی که یادم میآید در عملیات فتحالمبین که توپخانه ۱۸۲ دشمن که توپخانه دوربرد دشمن است، گفته بود من دارم تهدید میشوم؛ و با رفتار و لحن بسیار تند فرماندهاش روبهرو شد که هنوز خط اول درگیر نشده است، تو چطور تهدید میشوی؟ برادرهای عزیز ما با آن شجاعت بسیار زیادشان توپخانه دشمن را سقوط دادند و چه بسا خونهای مطهر و پاکی ریخته شد. ما میبایستی استفاده صحیح از این سلاح را همیشه مدنظر داشته باشیم و همیشه به این دانشی که داریم اکتفا نکنیم و هر روز در جهت پیشرفت کار و بهبود کار توپخانه قدمی به جلو برداریم.»
شهید حسن طهرانی مقدم ۶ آبان سال ۱۳۳۸در محله سرچشمه تهران متولد شد. وی از بنیانگذاران اصلی صنایع موشکی جمهوری اسلامی ایران و بنیانگذار توپخانه و موشکی سپاه در دوران هشت سال دفاع مقدس و آخرین مسئولیت او، ریاست سازمان خودکفایی و تحقیقات صنعتی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بود. شهید حسن طهرانی مقدم بهعنوان یکی از پایهگذاران برنامه موشکی در سپاه پاسداران شناخته میشود و با توجه به اینکه این شهید گرانقدر تقریبا ۲۵ سال از عمر خود را در ایجاد و توسعه این بخش از توان دفاعی قرار داده بود، به عنوان «پدر موشکی ایران» لقب گرفت.
شهید حسن طهرانی مقدم تا روز آخر عمر نیز بهعنوان مسئول سازمان خودکفایی و تحقیقات صنعتی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در ایجاد یک توان علمی و دانشی پایه و زیر بنایی مشغول کارهای علمی و تحقیقاتی بود و در روز شهادتش (۲۱ آبان سال ۱۳۹۰) در شهرستان ملارد، در حالی که برای آزمایش موشکی آماده میشد، بر اثر انفجار زاغه مهمات به یاران شهیدش (احمد کاظمی، حسن شفیعزاده، حسن غازی، غلامرضا یزدانی، علیرضا ناهیدی، مصطفی تقیخواه و…) پیوست.
انتهای پیام/ 112