سردار سرتیپ دوم بسیجی «عباس بایرامی» رئیس سازمان اسناد و مدارک دفاع مقدس در گفتوگو با خبرنگار دفاعپرس در خراسان رضوی اظهار داشت: این سازمان عهدهدار دو ماموریت بزرگ است. یکی ثبت و ضبط و بهرهبرداری از اسناد و مدارک دفاع مقدس که از طریق جمعآوری، فیشبرداری و دیجیتالسازی اسناد انجام میشود. دیگری احصا تاریخ شفاهی فرماندهان و رزمندگان دفاع مقدس در خصوص وقایع و رخدادهایی که از آن اسنادی در دسترس نیست.
وی افزود: در طول سالهای متمادی تاکنون زحمات زیادی صورت گرفته و اسناد خوبی شناسایی و جمعآوری شده است که این تلاشها صرفا توسط بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس انجام نگرفته و یگانهای نیروهای مسلح و تعدادی از دستگاههای اداری نیز در این امر مشارکت داشتند.
رئیس سازمان اسناد و مدارک دفاع مقدس ادامه داد: بر اساس مصوبه بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس، سازمان اسناد و مدارک دفاع مقدس وظیفه دارد در شش ماهه نخست سال جاری آمار جامعی از اسناد دفاع مقدس در سطح کشور احصا و آن را به این بنیاد به عنوان متولی این ماموریت ارائه کند تا با وضعیتسنجی که صورت میگیرد میزان اسناد و مدارکی که در اختیار بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس و سایر دستگاهها و ساختارها قرار دارد، مشخص شود.
سردار بایرامی عنوان کرد: در حوزه اسناد و مدارک دفاع مقدس هدایت، کنترل و نظارت بر این ماموریت بر عهده بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس و سایر ساختارها است که سعی داریم از طریق سلسله مراتب که در راس آن ستاد کل نیروهای مسلح است این مهم دنبال شود.
وی خاطرنشان کرد: اقدامات زیادی توسط یگانهای نیروهای مسلح، جهاد و حتی ناشرین خصوصی در حوزه تاریخ شفاهی فرماندهان و رزمندگان صورت گرفته اما برای این مهم هدفگذاری صورت نگرفته و کار دچار پراکندگی است.
رئیس سازمان اسناد و مدارک دفاع مقدس تاکید کرد: امید است با هدفگذاری که صورت میگیرد جامعه هدف با تقسیم کار این ماموریت را با سرعت و دقت بیشتری دنبال کند.
سردار بایرامی بیان داشت: امیدواریم با کمک مجموعههای لشکری و کشوری بتوانیم در سال جاری در حوزه جمعآوری اسناد و مدارک و همچنین احصا تاریخ شفاهی در راستای صد برابری شدن فعالیتهای حوزه دفاع مقدس از نظر کمی و کیفی که مورد تاکید رهبر معظم انقلاب اسلامی است گامهای موثری برداریم.
وی با تاکید بر اینکه اسناد دفاع مقدس باید با روشهای علمی ثبت و ضبط شوند، گفت: بحمدالله در حوزه اسناد و مدارک تعاملات خوبی برقرار است و باید در طرحریزیها به گونهای برنامهریزی شود که اعتمادسازی صورت بگیرد چراکه اسناد دفاع مقدس یک سرمایه ملی هستند و نباید تنها در اختیار مجموعهای خاص باشد تا آحاد جامعه بتوانند از آن استفاده کنند.
انتهای پیام/