به گزارش خبرنگار فرهنگ و هنر دفاعپرس، ولی منصوریان؛ شورای خاطره سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس در نشستی که به مناسبت ماه مبارک رمضان برگزار شد، از تلاشهای سردار «عباس بایرامی» رئیس سابق این سازمان بخاطر چهار سال مجاهدت فرهنگی برای اعتلای ادبیات دفاع مقدس تجلیل کردند.
محسن شاهرضایی عضو شورای خاطره سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس با بیان اینکه این شورا یکی از قدیمیترین شوراهای ادبی و از ابعاد مختلف کمنظیر است، اظهار داشت: عضویت در شورای خاطره یک اتفاق کاملا داوطلبانه بوده و ۲۰ سالی است این فعالیت مستمر ادامه دارد.
وی به معرفی اعضای شورا پرداخت و افزود: گلعلی بابایی، محمدقاسم فروغیجهرمی، معصومه رامهرمزی، مرضیه نظرلو، مسعود امیرخانی، جواد کلاتهعربی، سیدرضا میربابا، محسن شاهرضایی و محمدحسین کریمپور از اعضای این شورا هستند.
این عضو شورا با بیان اینکه سابقه فعالیت ما به دوران مسوولیت حمید حسام در بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس مربوط میشود، درباره وظایف شورای خاطره عنوان کرد: این شورا سیاستگذاری و اجرای کارگاههای آموزشی و در مقاطعی ممیزی و کارشناس و سوژهیابی کتاب انجام داده و گاهی این فعالیتها در اوج و گاهی تا تعطیلی پیش رفته است.
شاهرضایی اوج فعالیت این شورا را مربوط به دوران مدیریت گلعلی بابایی دانست و با بیان اینکه «نشریه پلاک هشت» خروجی همین فعالیتهاست، گفت: بهانه جلسه امروز تجلیل از دوره مدیریت موفق سردار عباس بایرامی است.
در ادامه، جواد کامور بخشایش نویسنده، پژوهشگر و از اعضای این شورا به ویژگیهای شهید بروجردی در تسخیر دلها را مورد اشاره قرار داد و با بیان اینکه سردار بایرامی همین خط و مشی را دنبال کرده است، گفت: در دوران مسوولیت سردار بایرامی بهلحاظ مالی و زمانی چیزی را متوجه نمیشدیم چراکه تسخیر قلبها وجود داشت لذا بخاطر همین اعضای شورا سختی کار را متوجه نمیشدند.
محمدحسین کریمپور دیگر عضو شورا خاطره حمایت از آموزش در شورای خاطره را از برجستهترین ویژگیهای دوران مسوولیت سردار بایرامی دانست و تصریح کرد: در دوران سردار بایرامی با اینکه ایشان سابقهی در موضوع ادبیات نداشتد و تلقی میشد با دوران بیتحرکی در سازمان روبرو باشیم، اما ایشان خیلی زود توانستند با عرصه ادبیات خوی بگیرند و به نظرات و متخصصین دل بدهند.
سپس، مرضیه نظرلو ارتباط انسانی را مهمترین ویژگی سردار بایرامی دانست و گفت: ارتباط انسانی برجستهترین مولفهی دوران مسوولیت سردار بایرامی در سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس بود که باعث شد ما کار را با جدیت بیشتر پیش ببریم.
معصومه رامهرمزی دیگر عضو شورا خاطره که کتابهای شاخصی را به عرصه ادبیات دفاع مقدس افزوده است، گفت: شخصا در مقطعی با بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس قطع ارتباط کامل کرده بودم و قصد نداشتم این ارتباط مجدد حاصل شود، اما با دوران مسوولیت سردار بایرامی ایشان با پیگیری و تواضع اعتماد ما را مجدد جلب کردند و باعث شدند مقطع جدیدی از همکاری ما صورت بگیرد.
وی پیوستگی و وحدت را از ویژگیهای فعالیتهای شورای خاطره در دوران مسوولیت سردار بایرامی دانست و ادامه داد: کمبود و مشکلات طی این سالها در تمام دستگاههای فرهنگی و ادبی وجود داشت، از ویژگی سردار بایرامی این بود که ایشان علیرغم این مشکلات اجازه ورود و نمود این مشکلات به شورا را نمیدادند.
در ادامه، محمدقاسم فروغی جهرمی که چندین دوره مسوولیت جایزه انتخاب بهترین کتاب سال دفاع مقدس را عهدهدار بوده است، و عضو شورای خاطره است، درباره سردار بایرامی گفت: ایشان از نظر من یک لوطی و خیلی مشتی است.
وی ویژگیهای اجتماعی و آداب معاشرت را از مهمترین مولفهها برای مدیران فرهنگی دانست و عنوان کرد: واقعا اخلاق ادب و تکریم و تحویل گرفتن دیگران و اهمیت دادن به دیگران در صف اول فعالیت سردار بایرامی بوده که موجب برجسته شدن فعالیت ایشان بوده است.
سردار عباس بایرامی در بخش پایانی این مراسم با تاکید براینکه اعضای شورای خاطره از بهترینهای ادبی کشور هستند، گفت: کار و فعالیت در این شورا از نظر انسجام و سازماندهی و برنامهریزی براساس یک کار شورایی صورت میگیرد. تعیین استاد و آموزش در شورا با نظر جمعی و براساس نیازهای جامعه است.
وی از زحمات حمید حسام، گلعلی بابابی، امیر سرتیپ گرامی و رسولی قدردانی کرد و تصریح کرد:کتاب زیست بوم خاطره یکی از نتایج زحمات این شورا بوده است.
رئیس سازمان اسناد و مدارک دفاع مقدس به اولویتهای جدید این سازمان پرداخت و گفت: بیش از ۲۰ میلیون سند در این سازمان شناسایی شده است و تنها چند هزار از آنها مورد بهرهبرداری قرار گرفته است چراکه در زمینه بهرهبرداری دارای ضعف هستیم.
در پایان مراسم، با لوح سپاس که از سوی شورای خاطره تدارک دیده شده بود، از زحمات سردار عباس بایرامی برای یک دوره چهار ساله در مدیریت سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس قدردانی شد.
انتهای پیام/ ۱۲۱