«سجاد کردیوند» عضو هیات علمی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم در حاشیه چهارمین دوره نمایشگاه دستاوردهای وقف با محوریت شرکتهای دانشبنیان در گفتوگو با خبرنگار فرهنگ و هنر دفاعپرس، اظهار کرد: دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم در سال ۶۳ تأسیس و در حال حاضر ۱۸ شعبه در کشور دارد؛ سازمان مرکزی این دانشگاه در استان قم واقع شده است.
وی با اشاره به اینکه دانشگاه هشت شعبه تحصیلات تکمیلی دارد، افزود: شعبه قم و تهران نیز پذیرش دانشجوی دکترا دارند؛ همچنین پذیرش در دانشکدههای تهران، قم، اصفهان و شیراز از طریق کنکور سراسری در مقطع کارشناسی و ارشد انجام میشود.
کارشناس تحصیلات تکمیلی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم با اشاره به اینکه پذیرش در مقطع کارشناسی برای مابقی دانشکدههای این دانشگاه در کشور از طریق سوابق تحصیلی است، تصریح کرد: دانشگاه تهران مجله با درجه ب تحت عنوان مطالعات تفسیر تطبیقی، اصفهان فصلنامهای با رتبه ب دانشگاه تحت عنوان قرآن و فرهنگ تمدن، خوی مطالعات ثبت شناسی قرآن کریم، آمل پژوهشنامه تحویلات قرآنی با رتبه ب از وزارت علوم، شاهرود قرآن و علوم اجتماعی و همچنین مشهد پژوهشنامه نقد آرای تفسیری را دارد.
کردیوند با اشاره به اینکه این دانشگاه در حال حاضر پنج هزار دانشجو دارد که ۶۰ درصد آنها بانوان و ۴۰ درصد مردان هستند، بیان کرد: دانشگاه همچنین ۸۵ عضو هیئت علمی دارد که ۲۵ عضو دانشیار و ۶ نفر آنها در آستانه استاد تمامی قرار دارند؛ دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم به عنوان زیرمجموعه سازمان اوقاف و امور خیریه فعالیت دارد.
وی پیشنهاد داد: برای تأمین منابع مالی از نظر کیفیت و کمیت تأمین تجهیزات با مشکل مواجه هستیم، چون وقف قرآنی در کشور کم است؛ شاید دو یا سه درصد از موقوفات کشور وقف قرآنی باشند، پیشنهاد این است که موقوفات به سمت وقف قرآنی حرکت کنند.
کارشناس تحصیلات تکمیلی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم ادامه داد: خروجیهای این دانشگاه ۹۰ درصد مشغول به کار هستند و در میان آنها نماینده مجلس، نظامی، لشکری و اساتید حوزه علمی، دانشگاه و عضو هیئت علمی داریم؛ موقوفات باید به سمت قرآنی بروند، چون هرچه این دانشگاه بزرگتر باشد و بیشتر فعالیت کند، قرآن سر سفره مردم قرار گرفته و با حاکم شدن فرهنگ قرآنی ۱۰۰ درصد مشکلات جامعه حل میشود.
کردیوند با اشاره به اینکه هرچه داریم از برکت قرآن است، گفت: فرهنگ سازنده همه بخشها است، به نظرم اگر فرهنگ قرآنی در کشور آن طوری که باید و شاید اجرا شود، اقتصاد تقویت و معضلات اجتماعی کاهش پیدا کرده و در نهایت نیز به جامعه آرمانی مدنظر و دلخواه خود دست پیدا میکنیم.
وی وقف قرآنی را شاه کلید حل معضلات اجتماعی جامعه دانست و یادآور شد: ۸۰ درصد موقوفات موجود درکشور مختص به برگزاری مراسمات مذهبی است و اگر بتوانیم از حالا انجام وقف و داشتن موقوفات برای تولید علم، فناوری، تکنولوژی و فعالیتهای قرآنی حرکت کنیم، بسیار موفقتر خواهیم بود.
کارشناس تحصیلات تکمیلی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم در خصوص حمایتهای سازمان اوقاف از فعالیتهای دانشبنیان عنوان کرد: این کمک اوقاف برای جلوگیری از ارزبری، عدم مهاجرت دانشجویان و دانشمندان، افزایش تولید و اشتغالزایی، بومی سازی تجهیزات و مهندسی معکوس بسیار مؤثر است.
انتهای پیام/ 121