به گزارش خبرنگار فرهنگ دفاعپرس، همایش قدس از چشمان «آقانادر» ویژه دومین سالگرد عروج استاد نادر طالبزاده با حضور حجتالاسلام محمد قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی و سخنرانی حسن رحیمپور ازغدی در حوزه هنری برگزار شد.
رحیمپور به مجاهدتهای فرهنگی مرحوم طالبزاده اشاره کرد و اظهار داشت: آقای یک مجاهد بود که هیچگاه از پا در نمیآمد. ایشان با اینکه در آمریکا رشد کرده بود، اما دچار انقلاب روحی و فکری شده بود و یک شخصیت تاثیرگذار شد که جا دارد از ایشان فیلم سریال ساخت.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: فعالیت در عرصههای مختلف هنری از هنرپیشتگی، کارگردانی، تهیهکنندگی تا خبرنگاری جنگ از تجارب مهم ایشان است. طالبزاده را باید پدر چند جریان در ایران دانست که یکی از این مسائل خبرنگاری جنگی است.
وی نگاه معنوی را ویژگی منحصربهفرد مرحوم طالبزاده دانست و ادامه داد: طالبزاده ابتدا به عنوان گزارشگر و خبرنگار یک رسانه آمریکایی به ایران آمده بود، اما در ایران ماندگار شد و خودش تعریف میکرد اولینبار برای حضور در جبهه به من شک کردند و بعدا به عنوان راننده لودر پذیرفته شدم و سپس به جهاد رفتم.
رحیمپور ازغدی خاطرنشان کرد: طالبزاده تصاویری که از انقلاب و جنگ میدید را درک میکرد و تاکید داشت اینها برای جهان و غرب تازه است؛ او به بوسنی رفت و هرجا مظلومیت اسلام و مسلمین مطرح بود، حضور داشت تا یک گزارش دست اول و صادقانه و مستقل تهیه کند.
این عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی به فعالیتهای طالبزاده در همایش افق نو پرداخت و گفت: قبل از طالبزاده در ایران با هیچ شخصیت هنری در غرب ارتباط برقرار نشده بود. ایشان در افق نو افراد زیادی را بهایران آورد و با فعالیت او بود که فهمیدیم افراد زیادی در دنیا وجود دارند که سلبریتیهای باشرفی هستند و مخالف سیاست غرب و آمریکا کار میکنند.
وی با بیان اینکه در دوران ریاستجمهوری حسن روحانی و وزارت محمدجواد ظریف برنامه افق نو تعطیل شد، گفت: علی جنتی وزیر ارشاد وقت در جلسهای به آقای طالبزاده گفته بودند از وزارت خارجه تاکید شده نباید برنامه شما تولید و پخش شود درحالی که در همان دوران طالبزاده پل ارتباط چهرههای هنری و رسانه جهان اسلام بود و یهودیان ضد صهیونیست را کشف کرد.
رحیمپور به شایعات صورت گرفته درباره خانواده مرحوم طالبزاده اشاره کرد و افزود: شرایط خانوادگی طالبزاده طوری است که هرچه ضد ایشان حرف زده شود، بهنفع اوست. به گفته خودش پدرش در قضیه کودتای ۴۲ بخاطر حمایت از مردم کنار گذاشته شده بود و پدر بزرگ ایشان از علمای مطرح است.
این استاد دانشگاه با تایید صحت صحبتهای مرحوم طالبزاده گفت: طالبزاده واقعا راست میگفت، اما خیلیها به او شک داشتند و برخی از همین آدمهایی که به او شک داشتند هماکنون ضد دین و انقلاب شدهاند. او خلاقیت و شجاعت و هنر رسانهای داشت و چیزهایی که برای هیچ کس مهم نبود، برای او خیلی مهم بود و نبض رسانهای مسائل را میفهمید.
وی با بیان اینکه جشنواره عمار کار بزرگ طالبزده بود، گفت: این فعالیت یک جنش موازی در برابر جشنوارههایی بود که مثل فیلمفارسی شده بود. قرار بود این جشنواره را به محلی برای تربیت نیروی متعهد و با عقلانیت برساند چراکه که بخش مهمی از سینمای ما دست ما نیست.
رحیمپور به تولیدات رسانه ملی درخصوص مسائل دینی اشاره کرد و با بیان اینکه معتقدم بسیاری از تولیدات رسانهای فرهنگ دینی نیست، گفت: کسانی مثل طالبزاده بیش از صداوسیما و وزارت ارشاد و سازمان فرهنک و ارتباط کار کردند و تاثیرگذار بودند. او نسلی از فیلمسازان انقلابی دردمند را تربیت کرد که برخی از آنها وارد سینمای حرفهای شدهاند. طالبزاده را در آمریکا بیش از ما میشناسند؛ او یک غرب شناس در مقام تئوری و عملی بود که تمام جناحهای سیاسی داخلی او را مورد بیمهری قرار دادند.
انتهای پیام/ ۱۲۱