تولیت آستان قدس رضوی:

رسالت قهرمانان ورزشی انتقال فضیلت‌های اخلاقی به جامعه است

حجت‌‌الاسلام مروی گفت: قهرمانان ورزشی رسالتی سنگین در انتقال فضیلت‌های اخلاقی به جامعه دارند.
کد خبر: ۶۶۸۰۴۹
تاریخ انتشار: ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۲۲:۴۳ - 18May 2024

رسالت قهرمانان ورزشی انتقال فضیلت‌های اخلاقی به جامعه استبه گزارش دفاع‌پرس از خراسان رضوی، حجت‌الاسلام‌والمسلمین «احمد مروی» تولیت آستان قدس رضوی در آیین نکوداشت پیشکسوتان، مربیان، داوران، مدال‌آوران و ورزشکاران برتر خراسان رضوی که با حضور وزیر ورزش و جوانان همزمان با ایام دهه کرامت در حرم مطهر امام رضا علیه‌السلام برگزار شد؛ با تأکید بر اینکه اسلام در کنار توجه به روح و معنویات به آمادگى جسمانى، ورزش و مسابقه نیز توجه دارد؛ اظهار داشت: آستان قدس رضوی به همان میزان که به زیارت و تسهیل امر زیارت و ایجاد فضاهای زیارتی توجه داشته به همان میزان به حوزه‌های ورزشی و تفریحی توجه کرده است و امکانات ورزشی فراهم شده از جمله ورزشگاه امام رضا علیه‌السلام که جزو مجهزترین ورزشگاه‌های کشور بوده، خود گواه این حقیقت است.

وی تصریح کرد: اگر وسعت حرم مطهر رضوی پس از پیروزی انقلاب اسلامی از ۱۲۰ هزار مترمربع به بیش از یک میلیون مترمربع رسیده؛ تقریبا به میزان توسعه حرم مطهر بناهای تفریحی و تربیتی، ورزشی، آموزشی، درمانی و خدماتی عام المنفعه نیز ساخته شده و این امری ذوقی و سلیقه‎ای نیست بلکه برگرفته شده از نگاه جامع دینی است.

تولیت آستان قدس رضوی با اشاره به ارزشمندی پهلوانی در کنار قهرمانی تصریح کرد: قهرمانی به معنای پیروزی در یک میدان و عرصه است اما پهلوانی یک مرام، منش، فرهنگ و مفهومی گسترده و مربوط به تمام عرصه‌های زندگی شده و ناشی از عمق و کمال شخصیتی است.

حجت‌‌الاسلام مروی روحیه جوانمردی، مروت، دستگیری از دیگران، مسئولیت‌پذیری نسبت به دیگران را از جمله ویژگی‌های شخصیتی پهلوانان معرفی کرد و گفت: قهرمانی منحصر به مکان، زمان و حوزه‌ای خاص است اما میدان پهلوانی تمام کشور و عرصه آن بسیار گسترده و در همه زمان‎هاست.

وی ضمن گرامیداشت یاد و خاطره پهلوان غلامرضا تختی، در رابطه با خلق و خوي قهرمانان پهلوان بیان داشت: مروت، مناعت طبع، دستگیری، پاک دستی، چشم‌پاکی، نوع‌دوستی، صبر، شجاعت، تواضع، ايثار و بخشندگی از خصائل برجسته قهرمانان پهلوان است؛ ورزشکاران باید در کنار توجه به قهرمانی، پهلوانی را با این خصوصیات و فضیلت‌ها در خود پرورش دهند.

تولیت آستان قدس رضوی اهدای مدال قهرمان ملی به موزه آستان قدس رضوی را جلوه‌ای از پیوند قلبی یک قهرمان با ارزش‎های دینی و مذهبی دانست و خاطرنشان کرد: باطن اهدای مدال به موزه آستان قدس پیوند میان قهرمانی و معنویت است، پیوند میان ارزش‎های مادی و معنوی است؛ پیوند یک ورزشکار با حجت و ولی خداست که بسیار ارزشمند است.

حجت‌‌الاسلام مروی یادآور شد: دین و آموزه‌ها و ارزش‌های دینی در میان ورزشکاران ايرانی از گذشته‌های دور، حضور پررنگ و برجسته‌ای داشته است؛ بطوریکه در شکل و رسوم ورزشی ایرانیان نمادهای دينی قابل مشاهده بوده و در کردار و فتوت ورزشکاران ایرانی تأثیر داشته است که باید این ارزش‌ها و روحیه ها در میان ورزشکاران حفظ شود.

وی با اشاره به الگوبرداری نسل جوان از ورزشکاران؛ ابراز داشت: قهرمانان ورزشی برای بخشی از جامعه به‎ ويژه جوانان الگو و سرمشق هستند و این نشان‌دهنده جایگاه مهم و تأثیرگذار قهرمانان ورزشی است و این وظیفه ورزشکاران را سنگین می‎کند.

تولیت آستان قدس رضوی ادامه داد: یک ورزشکار هنگامی که در مسابقات بین‌المللی به قهرمانی می‎رسد؛ دیگر تنها یک ورزشکار موفق نیست بلکه دارای چنان ظرفیت و جایگاهی می‎شود که می‏تواند به الگوی بخشی از جامعه مبدل شود؛ قهرمانان ورزشی معاصر می‏توانند با زیستی مؤمنانه برآمده مشی اهل‌بیت علیهم‌السلام، الگوهایی ارزشی برای جامعه باشند؛ نه اینکه الگوهای پوسیده غربی را به جامعه خود تزریق کنید.

حجت‌‌الاسلام مروی با تأکید بر اینکه امیرالؤمنین علی علیه‌السلام الگوی ورزشکاران است؛ اطهار داشت: قهرمانان ورزشی به سبب مرجعیتی که پیدا می‌کنند، رسالتی سنگین در انتقال فضیلت‌های اخلاقی و ارزش‌های انسانی به جامعه دارند؛ گاهی یک عمل عبادی یک قهرمان ورزشی از ساعت‎ها کار فرهنگی تأثیرگذارتر است که ورزشکاران باید این جایگاه و نفوذ را قدر و آن را برای خود یک شأن معنوی و الهی بدانند.

وی با تجلیل از حضور موفق بانوان ایرانی در میادین مختلف ورزشی ضمن رعایت موازین شرعی؛ گفت: هنگامی که یک بانوی ایرانی در میادین ورزشی بین‌الملل با رعایت اصول اخلاقی و چارچوب‌های شرعی حضور پیدا کرده و به قهرمانی می‎رسد، این موفقیت هم یک توفیق ورزشی است و هم به نوعی تبلیغ و ترویج فضیلت‌های اخلاقی، وقار، پاکیزگی، پاکدامنی و اخلاق نیکو در برابر عریان گرایی و حیوان گرایی غربی است و عفت یک زن ایرانی مسلمان را به جهانیان نشان می‏دهد و این معنا را به همراه دارد که می‏توان ضمن رعایت ارزش‎های انسانی، قهرمان بود.

تولیت آستان قدس رضوی با بیان اینکه ترویج برهنگی ترویج حیوانیت است نه تمدن و آزادی؛ خاطرنشان کرد: قهرمانی ورزشکاران تزریق امید و نشاط به جامعه است، یک موفیقت و یک نتیجه رضایت‌بخش در مسابقه‌ای ورزشی می‏تواند شور و نشاط اجتماعی را در میان تمام ایرانیان با سلایق مختلف همراه با حس غرور و خودباوری ایجاد می‌کند.

حجت‌الاسلام مروی روحیه خودباوری، اعتماد به نفس، نشاط و امید را نیاز هر کشوری برای پیشرفت دانست و تصریح کرد: کشوری که فاقد روحیه خودباوری، اعتماد به نفس، نشاط و امید باشد هیچگاه به پیشرفت و خوشبختی نخواهد رسید و ورزشکاران با موفقیت‎های ورزشی روحیه غرور و خودباوری و شادی را به جامعه و نسل جوان کشور خود تزریق می کنند.

وی در پایان با اشاره به هجمه‌های فرهنگی و تبلیغاتی فراوان دشمن نسبت به نسل جوان، گفت: امروز دشمنان این آب و خاک به دنبال این هستند که نسل جوان را از ارزش‎های اخلاقی، دینی و ملی جدا و هویت آن‌ها را نابود کنند؛ ملتی که فاقد هویت باشد سلطه‌پذیر و تسلیم است؛ قهرمانان ورزشی باید در عرصه دفاع از ارزش‌های دینی و ملی نیز نقش قهرمانی خود را ایفا و با عمل خود از هویت اخلاقی، دینی، ایرانی و ملی نسل جوان صیانت کنند.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها