به گزارش دفاعپرس از زاهدان، در راستای همافزایی و اتخاذ وحدت رویه و مدیریت منابع مالی، اعتبارات، منابع انسانی و برنامههای تحولی در حوزه پیشگیری از اعتیاد و مقابله با قاچاق و عرضه مواد مخدر تفاهمنامه همکاری فیمابین معاونت اجتماعی و پیشگیری وقوع جرم دادگستری کل استان سیستان و بلوچستان و دبیرخانه ستاد مبارزه با مواد مخدر استان سیستان و بلوچستان منعقد شد.
حجتالاسلام و المسلمین «غلامرضا نجفی» معاونت اجتماعی و پیشگیری وقوع جرم دادگستری کل استان سیستان و بلوچستان با اشاره به اهمیت و ضریب وزنی مواد مخدر و آسیب اجتماعی اعتیاد در بروز جرایم و آسیبهای پاییندستی همچون سرقتهای خرد و اموال عمومی، طلاق و خشونت های خانگی، قتل یا جرایم خشن و روسپیگری، جرایم منافی عفت همچون فساد و فحشاء، اظهار داشت: بدون شک هم مقوله اعتیاد و هم عناوین اتهامی مرتبط با مواد مخدر، اعم از خریدوفروش یا حمل و نگهداری جزء سه عنوان آسیب اجتماعی و اتهامی اولویتدار سیستان و بلوچستان محسوب میشوند و ضرورت دارد تا کلیه دستگاهای متولی و دارای رسالت در حوزه پیشگیری، مقابله، درمان و بازتوانی دراینراستا بهصورت مستمر و با توجه به جغرافیایی جرم استان، وارد میدان شده و برنامههای خویش را با اتکا به نوآوری، عملیاتی نمایند.
وی افزود: متأسفانه با رصد سوابق عملکردی بیشاز ۲۸ دستگاه متولی در سنوات گذشته درمییابیم که علیرغم جایگاه منحصربهفرد گفتمان پیشگیری و یا مدیریت تقاضا، تمرکز اغلب دستگاههای متولی به حوزه مقابله یا درمان معطوف شدهاست، فرآیندی که به واسطه ضعف در چرخههای درمان بویژه در حوزه مراقبتهای پساز خروج، اغلب به سوءمصرف مجدد میانجامد.
نجفی خاطرنشان کرد: ضرورت دارد تا علاوهبر نظارت بر مراکز ماده ۱۵، تبصره ۲ ماده ۱۶ و ماده ۱۶، اقدامات طولی برای صیانت از بیماران بهبود یافته حوزه اعتیاد، تدوین و بویژه با اتکا به راهبردهای حرفهآموزی و اشتغال، مصونیت نسبی را برای ایشان محقق نماییم.
وی افزود: خوشبختانه در حوزه ذخیره دانایی و بانک اطلاعاتی راهبردهای پیشگیرانه و درمان، با کمبود منابع و دادههای علمی مواجه نیستیم، لیکن معضل اصلی انطباق عینی این منابع علمی یا واقعیتهای میدانی و جامعه هدف ساکن استان میباشد لذا از یکسو اشتراکگذاری نتایج طرحهای پژوهشی و ازسوی دیگر ایجاد جهاد تبیین درخصوص تشریح اقدامات حوزه پیشگیری و مقابله با اعتیاد و مواد مخدر فوقالعاده حائز اهمیت است.
«علی ولایتی پور» دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان نیز گفت: ارائه آموزشهای تخصصی پیشگیری از سوء مصرف مواد مخدر به مدیران و کارشناسان ادارات، اجرای سازوکارهای رسانهای بهصورت مشترک با هدف آگاهسازی آحاد جامعه از طریق تولید برنامههای متنوع و رسانهای، انجام عملیات روانی استاندارد بهویژه در محلات هدف و آسیبپذیر همچون مناطق حاشیهنشین، خوابگاه های دانشجویی و مراکز آموزشی از برنامههای اولویتدار دبیرخانه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر در سال جاری میباشد.
وی افزود: علاوهبر این ضرورت دارد تا دستگاههای حاکمیتی در حوزه ارتقاء کیفی و آماری تختهای درمان و بازتوانی اعتیاد در قالب مراکز ماده ۱۶ اقدامات لازم را به عمل آورند، چراکه تعداد و ظرفیت های فعلی مراکز ماده ۱۶ استان بههیچوجه با جامعه آماری معتادین متجاهر، تناسب ندارد. همچنین لازم است تا کلیه متولیان امر در حوزه افزایش اثربخشی و کارایی مداخلات درمان و کاهش آسیب، تدابیر لازم را اتخاذ نمایند.
ولایتی پور در ادامه خواستار این امر شد تا با همکاری دستگاه قضایی، پلمپ و سلب انتفاع از مراکز عرضه مواد مخدر و پاتوقهای سوءمصرف مواد مخدر بهنحو قاطع و بازدارنده در دستور کار قرار گرفته و با انجام اقدامات اطلاعاتی در قالب مبارزه با پولشویی، بنیانهای مالی باندهای سازمانیافته مواد مخدر هدف قرار گیرد.
وی در انتها با اشاره به موقعیت جغرافیایی استان ابراز داشت: درهرصورت سیستانوبلوچستان با دارا بودن بیش از 1600 کیلومتر مرز زمینی و دریایی با کشورهای عمده تولید مواد مخدر، همواره یکی از کانونهای قاچاق و ورود مواد مخدر که به کشور محسوب میشود، لذا لازم است تا علاوهبر اقدامات بازدارنده در حوزه عرضه، تلاش اصلی را بر کاهش تقاضا در گروههای هدف در معرض آسیب اعتیاد و یا سوءمصرف مواد مخدر قرار دهیم.
انتهای پیام/