به گزارش گروه بینالملل دفاعپرس، «اروپا تضمینهایی به ارزش ۳۶.۱ میلیارد یورو برای انتقال تسلیحات به اسرائیل ارائه کرده است»، این عنوان گزارشی غربی درباره مشارکت موسسات مالی اروپایی در کشتار فلسطینیان غزه است. گروهی متشکل از ۱۹ سازمان جامعه مدنی و اتحادیه کارگری در جهان از جمله فدراسیون بینالمللی حقوق بشر گزارشی منتشر کردند درباره اینکه بزرگترین مؤسسات مالی اروپایی نزد تولیدکنندگان بینالمللی اسلحه که به اسرائیل اسلحه میفروشند، سرمایه گذاریهای میلیاردها یورویی کردهاند. این گزارش شرکتهایی را که به اسرائیل سلاح میفروشند ردیابی کرده و آورده است، مؤسسات مالی اروپایی ۳۶.۱ میلیارد یورو به صورت وام و شراکت و ۲۶ میلیارد یورو به صورت سهام و اوراق قرضه در شرکتهای فروش سلاح به اسرائیل در اختیار دارند.
شبکه قدس با انتشار این گزارش آورده است تولید کنندگان تسلیحات در اروپا با فروش سلاح به اسرائیل، که به جنگ وحشتناک خود در نوار غزه ادامه میدهد، خود را در معرض خطر قابل توجهی در تسهیل نقض جدی قوانین بین المللی بشردوستانه، جنایات علیه بشریت یا نسل کشی در غزه قرار دادند.
این شبکه ادامه داد، بر اساس گزارش مذکور از سال ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۳، شش تا از بزرگترین تولیدکنندگان تسلیحات در جهان (بوئینگ، جنرال داینامیکس، لئوناردو، لاکهید مارتین، RTX و رولز رویس) عرضه تسلیحات یاسیستمهای تسلیحاتی به اسرائیل را متوقف نکردند.
بر اساس گزارش این شبکه، بانک فرانسوی BNP Paribas بیانپی پاریبا (هشتمین بانک بزرگ جهان بر پایه میزان داراییها) بزرگترین تامین کننده مالی شرکتهایی است که به رژیم اشغالگر اسرائیل سلاح میفروختند، به گونهای که از سال ۲۰۲۱ تاکنون ۵.۷ میلیارد یورو به صورت وام و اشتراک ارائه کرده است. سایر سرمایه گذاران بزرگ در شرکتهای فروش سلاح به اسرائیل که در این گزارش شناسایی شده اند عبارت از شرکت خدمات مالی و بانکداری فرانسوی چندملیتی کردیت آگریکول، بانک آلمانی دویچه بانک، بانک بریتانیایی بارکلیز، بانک انگلستان، صندوق بازنشستگی دولتی نروژ و شرکت بیمه فرانسوی آلیانز هستند.
«گائل دوسیپلچر» معاون مدیر دفتر تجارت، حقوق بشر و محیط زیست فدراسیون بین المللی حقوق بشر همچنین گفت: «طبق استانداردهای بینالمللی مرتبط با تجارت و حقوق بشر، مؤسسات مالی مسئولیت روشنی دارند مبنی بر اینکه اطمینان حاصل کنند که در شرکتهایی که به نقض حقوق بشر کمک میکنند سرمایهگذاری نمیکنند».
بر اساس این گزارش هر شش شرکت اسلحهسازی شناساییشده در این گزارش به کشورهایی که در نقض حقوق بشر یا قوانین بشردوستانه بینالمللی از جمله اسرائیل دست دارند، سلاح میفرستند.
تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به نوار غزه از هفتم اکتبر گذشته تاکنون به شهادت بیش از ۳۷ هزار فلسطینی و ویرانی گسترده در این منطقه منجر شده است. سازمانهای بین المللی حقوق بشر و مقامات سازمان ملل بارها به نقض جدی قوانین بین المللی بشردوستانه از سوی موسسات مالی اشاره کردهاند.
انتهای پیام/ 271