یادداشت/ سردار عباس مطهری

درون مایه انقلاب اسلامی ایران الهام گرفته از فرهنگ عاشوراست

در سال‌های دفاع‌مقدس فرهنگ حاکم بر رزمنده‌ها کاملاً فرهنگی عاشورایی منبعث از حماسه عاشورا بود.
کد خبر: ۶۷۸۵۷۱
تاریخ انتشار: ۲۴ تير ۱۴۰۳ - ۱۵:۱۲ - 14July 2024

گروه استان‌های دفاع‌پرس - سردار «عباس مطهری» مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان سمنان؛ انقلاب اسلامی ایران و درون مایه آن الهام گرفته از فرهنگ عاشوراست و خون‌های پاک شهیدان انقلاب اسلامی ریشه در کربلای حسینی دارد و انقلاب ما برگرفته از عاشورای خونبار حسین است.

انقلاب اسلامی ایران نیز از آغازین روز‌های شکل گیری نهضت بیدارگر امام خمینی (ره) با شور و شعور حسینی (ع) عجین بود و ایثار و شهادت، مقاومت و ایستادگی و پایمردی در راه آرمان‌های الهی وجه بارز انقلاب اسلامی بود.

شباهت و همسانی انقلاب عظیم عاشورا و انقلاب بزرگ اسلامی، این همه ایثارها، شجاعتها، از خودگذشتگی ها، صبوری‌ها و عظمت‌ها را  رقم زد و صحنه‌هایی آفرید که در آنها، شور، شعور، شوکت و شکوه عاشورایی را می‌توان یافت.

در سال‌های دفاع‌مقدس فرهنگ حاکم بر رزمنده‌ها کاملاً فرهنگی عاشورایی منبعث از حماسه عاشورا بود، به‌نحوی‌که حتی نامگذاری عملیات‌ها و وداع رزمندگان در شب‌های عملیات در واقع نوعی تجلی شب عاشورا و تجلی میعاد و عهد یاران امام حسین (ع) با ایشان در شب عاشورا بود. هیچ عاملی مؤثرتر و قوی‌تر از فرهنگ عاشورا و امام حسین (ع) نمی‌توانست انگیزه مبارزه‌ای الهی برای دفاع از کشور باشد.

رزمندگان ما که در هشت سال دفاع مقدس حماسه آفریدند  و امّت بزرگ ما، که صبورانه در مقابل سختی‌ها  ایستاد و رهبری که ناشر همان فرهنگ و بر دوشدارنده  همان رایت بود، نشان داد که عاشورا نه تنها حادثه سال ۶۱  هجری نیست، که در هر زمان و مکان تکرار پذیر است.

رزمندگان با یاد و خاطره سیدالشهدا (ع) راهی جبهه می‌شدند تا عشق حسین برایشان قوت قلب باشد. به نیکی می‌دانستند عاشورا بار دیگر در حال تکرار شدن است و زمانه حسینی عمل کردن‌شان را می‌طلبد؛ و این‌گونه جبهه‌های حق علیه باطل انسان‌های پاک‌سرشتی را به خود دید که پرچم سرخ عاشورا را در دست گرفتند و حماسه‌های حسینی آفریدند.

در طول قرن‌ها مبارزه در تاریخ شیعه، هیچ انقلاب و حرکتی همچون حرکت انقلاب اسلامی و هیچ صحنه‌هایی همچون  صحنه‌های دفاع مقدّس، شبیه انقلاب عاشورا و کربلای حسینی نیست. در فرهنگ عاشورایی، تسلیم و ترس جایی ندارد و آماده بودن در صحنه مبارزه و مقابل ناحق ایستادن یک اصل اساسی به شمار می‌رود.

رزمنده امروز هم بر این باور است که روزگار فعلی نه تنها بی‌نیاز از امر به معروف و نهی از منکر نیست بلکه بیشتر از هر زمان نیاز است این سنت عاشورایی را در کنار جهاد تبیین به کار ببرد و هر عاشقی که دل در گرو حماسه کربلا دارد، خوب می‌داند که معاویه‌ها، ابن‌زیادها، و حرمله‌ها در کمین هستند تا از غفلت ما کربلا‌ها به وجود آورند.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار