ماده واحده تدریس درس «علوم و معارف دفاع مقدس و مقاومت» در دانشگاه‌ها ابلاغ شد

رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی ماده واحده «پیش‌بینی و اختصاص درس علوم و معارف دفاع مقدس و مقاومت برای تدریس در مدارس، دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور» که در جلسه ۸۹۰ شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسیده است، را برای اجرا ابلاغ کرد.
کد خبر: ۶۸۱۰۹۹
تاریخ انتشار: ۰۲ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۶:۱۴ - 22January 2024
به گزارش گروه فرهنگی دفاع‌پرس، آیت‌‌الله سیدابراهیم رئیسی، رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی ماده واحده «پیش‌بینی و اختصاص درس علوم و معارف دفاع مقدس و مقاومت برای تدریس در مدارس، دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور»  که در جلسه ۸۹۰ مورخ ۱۶ آبان ۱۴۰۲ شورای عالی انقلاب فرهنگی به‌ تصویب رسیده است، را برای اجرا ابلاغ کرد.
 
ماده واحده تدریس درس «علوم و معارف دفاع مقدس و مقاومت» در دانشگاه‌ها ابلاغ شد
 
متن کامل ماده واحده به شرح ذیل است:
 
«ماده واحده- «درس علوم و معارف دفاع مقدس و مقاومت» بر اساس بندها و شرایط ذیل برای تدریس در مدارس، دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی عالی کشور، پیش‌بینی می‌شود:
 
۱- درس دو واحدی «علوم و معارف دفاع مقدس و مقاومت» به جمع واحدهای دروس عمومی الزامی، اضافه و در تمامی دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور تدریس؛ و دانشجویان مقاطع کاردانی، کارشناسی ناپیوسته، کارشناسی پیوسته، کارشناسی‌ارشد پیوسته، دکتری حرفه­ای و دکتری تخصصی پیوسته، یکبار در طول دوره تحصیل ملزم به گذراندن این درس هستند.
 
۲- پیش ­بینی مباحث مربوط به دفاع مقدس و مقاومت متناسب با تحولات نسلی در مفاد و محتوای آموزشی کتاب‌های درسی مرتبط در مقاطع مختلف مدارس، دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور، علاوه بر مباحث عمومی دفاع مقدس در بخش‌های تخصصی نیز بایستی با لحاظ تناسب میان دستاوردهای دفاع مقدس و مقاومت و رشته‌های تحصیلی صورت پذیرد.
 
۳- شناسایی، آموزش و معرفی اعضای هیأت علمی و اساتید واجد شرایط برای ارائه دروس و ارزیابی آنها از طرف بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس با هماهنگی و پشتیبانی دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی و معاونین آموزشی و فرهنگی آنها انجام می‌شود و مراحل صدور و تمدید مجوز تدریس نیز مطابق آیین‌نامه ساماندهی فعالیت‌های پژوهشی و آموزشی دفاع مقدس (مصوب هیأت امنای این بنیاد)، صورت می‌پذیرد.
 
تبصره ۱- اعضاء هیأت علمی و اساتید دارای مجوز با محوریت معاونین آموزشی دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی به منظور برنامه‌ریزی، اجرا و انجام امور آموزشی فعالیت می‌کنند.
 
تبصره ۲- به منظور انجام کارشناسی‌های لازم، ظرفیت ­شناسی، راهبری، تقسیم­ کار و نظارت بر اجرای صحیح مصوبات به ویژه درس دو واحدی علوم و معارف دفاع مقدس و مقاومت در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور و درس آمادگی دفاعی در آموزش و پرورش؛ «کارگروه دفاع مقدس و مقاومت» تحت نظارت بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و با ترکیب ذیل تشکیل می‌‎‌شود:
 
۱- رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس (رئیس کارگروه)
 
۲- نماینده تام‌الاختیار دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی (دبیر کارگروه)
 
۳- معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری
 
۴- معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
 
۵- نماینده تام‌الاختیار وزیر آموزش و پرورش
 
۶- نماینده تام‌الاختیار وزیر ورزش و جوانان
 
۷- نماینده تام‌الاختیار دانشگاه آزاد اسلامی
 
۸- نماینده تام‌الاختیار رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران
 
۹- نماینده تام‌الاختیار معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده
 
۱۰- نماینده تام‌الاختیار معاونت تربیت و آموزش ستاد کل نیروهای مسلح
 
۱۱- نماینده تام‌الاختیار رئیس جهاد دانشگاهی
 
۱۲- رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج پژوهش‌های دفاع مقدس
 
۱۳- رئیس شورای فرهنگی و اجتماعی زنان و خانواده شورای عالی انقلاب فرهنگی
 
تبصره ۳- نظر به الزامی شدن تدریس دو واحد درسی «علوم و معارف دفاع مقدس و مقاومت» به عنوان درس عمومی و به منظور رعایت سقف مجاز واحدهای درسی؛ به انتخاب شورای برنامه‌ریزی درسی وزارتین، از مجموع واحدهای دروس اختیاری یا سایر دروس دانشجویان، دو واحد کاهش پیدا می‌کند.
 
تبصره ۴- بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس مؤظف است کتاب درسی و محتوای آموزشی مناسب را با تکیه بر مقاومت برای دانشجویان غیر ایرانی تدوین و آموزش دهد.
 
تبصره ۵- این ماده واحده از تاریخ ابلاغ، جایگزین مصوبه «پیش‌بینی و اختصاص درس آشنایی با فرهنگ و ارزش‌های دفاع مقدس برای تدریس در دانشگاه‌ها و مدارس» مصوب جلسه ۶۴۶ مورخ ۳۰ تیر ۱۳۸۸ شورای عالی انقلاب فرهنگی می­‌شود.
نظر شما
پربیننده ها