گروه سیاسی دفاعپرس: با معرفی وزرای پیشنهادی توسط رئیسجمهور به مجلس شورای اسلامی، بازار گمانهزنیها درباره ترکیب کابینه دولت چهاردهم داغ شده است. مجلس شورای اسلامی از روز شنبه ۲۷ مرداد به صورت علنی بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی را آغاز خواهد کرد. نمایندگان مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با دفاع پرس حال و هوای بهارستان را پس از اعلام وصول وزرای پیشنهادی تشریح کردند.
ویژگی مثبت فهرست وزرا
ابوالقاسم جراره نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار سیاسی دفاعپرس، گفت: کمیسیونهای تخصصی مجلس در حال بررسیهای نهایی هستند و شماری از کمیسیونها نیز نظر نهایی خود را اعلام کردهاند.
عضو کمیسیون صنایع و معادن درباره نگاه کلی نمایندگان نسبت به وزرای پیشنهادی دولت چهاردهم گفت: همه طیفها و گروههای سیاسی در کابینهای که آقای پزشکیان معرفی کردهاند، حضور دارند و وفاق ملی تا حد زیادی در آن لحاظ شده است. این همه جانبه بودن از ویژگیهای مثبت و مفید فهرست وزرای پیشنهادی است.
وی خاطرنشان کرد: طبیعتا نسبت به برخی از افراد معرفی شده ایراداتی گرفته میشود اما غالب وزرای پیشنهاد شده رای خواهند آورد.
تمایل نمایندگان به تعامل حداکثری با دولت
ابوالفضل ظهرهوند نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار سیاسی دفاعپرس، اظهار کرد: نمایندگان به دنبال تعامل حداکثری با دولت هستند و میخواهند در این وضعیت هرچه سریعتر دولت پا بگیرد و کار خود را شروع کنند و احتمالا تعداد اندکی از وزرای پیشنهادی رای کافی را نیاورند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ادامه داد: رویکرد مجلس پشتیبانی و همراهی با دولت است.
ظهرهوند گفت: نظرات کمیسیونهای مختلف و وزرای پیشنهادی در حال نزدیک شدن به یکدیگر است، اما برای روشن شدن نظر نهایی نمایندگان باید منتظر نتایج رایگیری در صحن بود.
کمک به دولت از طریق تسهیلگری
زینب قیصری رئیس فراکسیون انرژی در گفتوگو با خبرنگار سیاسی دفاعپرس، درباره روند برسی وزرای پیشنهادی دولت چهاردهم در کمیسیونهای تخصصی مجلس گفت: طی روزهای گذشته و پس از ارسال لیست وزرای پیشنهادی دولت چهاردهم جلسات تخصصی طولانی در کمیسیونها برگزار شد. من پیشبینی میکنم ۳ یا ۴ نفر از وزرای پیشنهادی با توجه به کنشگریهای سیاسی قبلی یا جهت ضعف در ارائه برنامه و عدم توانمندی در دفاع از خود، نتوانند رای اعتماد مجلس را دریافت کنند.
رئیس فراکسیون امنیت انرژی در رابطه با وزیر پیشنهادی نفت گفت: مشخصا در رابطه با گزینه وزارت نفت با توجه به اینکه بحث انرژی یک موضوع مهم و چالشی است، باید دقت نظر بیشتری صورت بگیرد و باید فردی سر کار بیاید که برنامههای راهبردی او مورد تایید باشد.
قیصری در رابطه با رویکرد کلی مجلس در رابطه با وزرای پیشنهادی گفت: ضمن لحاظ کردن منافع مردم، رویکرد کلی مجلس همراهی با دولت است و نمایندگان سعی میکنند برای دولت تسهیلگری کنند و تا جایی که ممکن است کمک کنند تا دولت شروع به کار خود را داشته باشند.
انتهای پیام/۳۸۱